cerra, la 17 May 2012 - 11:12 PM, a spus:
Ioana, la 17 May 2012 - 06:25 PM, a spus:
Cerra m-ai inebunit cu avocado, am si eu una care s-a copt, ia sa tor niste ton peste el .
Pasta/maioneza din avocado o fac in doua feluri cu ou si fara ou. Ambele le am explicat pe aici.
La salata asta de ton am facut cu ou: pus in paharul de la blender usturoi, avocado, un ou intreg zeama de lamaie, sare si blenduit adaugand putin cate putin ulei, apoi scos din pahar si adaugat ceapa verde, putine rosii uscate taiate marunt, ardei kapia rosu si tonul stors de apa (era in suc propriu)amestecat incet totul cu lingura. Se mai potriveste de gust acru/sarat.
Varianta fara ou: avocado, ulei, usturoi, zeama de lamaie, sare si blenduit cu cate putin ulei pina are consistenta unei maionezemai groase. Se foloseste simplu pe paine sau adaugat in pasta legume sau ce doresti sau pus in loc de maioneza peste ce doresti tu. Oua umplute,salata etc.
ma bag si eu ca musca in lapte

)
pentru ca ador avocado, pentru gustul lui care aduce cu gustul miezului de nuca verde din copilaria mea de vis, imi place sa-l mananc in fel si chip
dar fiind vorba de combinatia cu ou, va propun sa faceti (si) in felul urmator:
avocado se taie in cuburi, nici prea mari, nici prea mici, cam 1cm cub
ouale se fierb tari (2 oua la un avocado cam cat o para buna, fara steroizi

)si se taie marunt - eu le tai cu aparatul de feliat oua in care pun si intorc oul pe toate partile
se amesteca avocado cu ouale
separat se face o vinegreta din ulei, suc de lamaie, sare, piper si o lingurita de mustar bun, care se bat pana devin o emulsie si se toarna peste amestecul de mai sus
la fel - se poate manca pe felii de paine, eu prefer prajita
orice ai pune in plus, e in plus !

parerea mea
si un supliment: cand alegeti avocado, el trebuie sa fie USOR moale, astfel incat miezul sa fie de culoare verde deschis si consistenta semi-pastoasa
daca e tare, e crud, iar daca e prea moale, e mai bun pentru masca pentru fata,cosmetica, decat pentru mancat
desi eu mananc si mai moale, cateodata