Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#5481 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 May 2012 - 11:12 PM

Vezi postareaIoana, la 17 May 2012 - 06:25 PM, a spus:





Cerra m-ai inebunit cu avocado, am si eu una care s-a copt, ia sa tor niste ton peste el .



Pasta/maioneza din avocado o fac in doua feluri cu ou si fara ou. Ambele le am explicat pe aici.

La salata asta de ton am facut cu ou: pus in paharul de la blender usturoi, avocado, un ou intreg zeama de lamaie, sare si blenduit adaugand putin cate putin ulei, apoi scos din pahar si adaugat ceapa verde, putine rosii uscate taiate marunt, ardei kapia rosu si tonul stors de apa (era in suc propriu)amestecat incet totul cu lingura. Se mai potriveste de gust acru/sarat.

Varianta fara ou: avocado, ulei, usturoi, zeama de lamaie, sare si blenduit cu cate putin ulei pina are consistenta unei maionezemai groase. Se foloseste simplu pe paine sau adaugat in pasta legume sau ce doresti sau pus in loc de maioneza peste ce doresti tu. Oua umplute,salata etc.

#5482 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 May 2012 - 11:20 PM

Sparanghel alla Bismark, aseara
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-4-13372895877592.jpg
Azi mincarica din carne de vitel, cartofi, ceapa verde, multa bere si la sfirsit marar
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-4-13372896376844.jpg

#5483 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 May 2012 - 09:21 PM

Adriana, alea-s "oua de taran"? =))
Io, legume, pui, sos soia...si niste paste din orez pe care le-am ratat oarecum,au iesit cam lipicioase...:rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-115-13373689129714.jpg


#5484 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 19 May 2012 - 04:17 PM

Incep prin a-mi cere scuze ca apar atat de rar in aceasta perioada , dar dupa ce scap de pragul pe care-l am de trecut la job, imi voi lua revansa. :tongue3:

Adriana , ouale cu sparanghel le-am programat deja pe saptamana viitoare, sparanghel sa gasesc, ca in rest ma descurc.

Iulia- Nicoleta, pastele de orez arata foarte bine, nu stiu de ce esti nemultumita, da-mi-le mie, daca mai ai, mie imi plac si goale !

Azi am facut supa de gulii. Moatzo, n-am uitat de supa de galuste, daca nu maine, luni SIGUR fac !!!!
Si chiftelute marinate in cuib de paste.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-508-13374370434899.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-508-13374370523034.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5485 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 19 May 2012 - 04:38 PM

Vezi postareacerra, la 17 May 2012 - 11:12 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 17 May 2012 - 06:25 PM, a spus:





Cerra m-ai inebunit cu avocado, am si eu una care s-a copt, ia sa tor niste ton peste el .



Pasta/maioneza din avocado o fac in doua feluri cu ou si fara ou. Ambele le am explicat pe aici.

La salata asta de ton am facut cu ou: pus in paharul de la blender usturoi, avocado, un ou intreg zeama de lamaie, sare si blenduit adaugand putin cate putin ulei, apoi scos din pahar si adaugat ceapa verde, putine rosii uscate taiate marunt, ardei kapia rosu si tonul stors de apa (era in suc propriu)amestecat incet totul cu lingura. Se mai potriveste de gust acru/sarat.

Varianta fara ou: avocado, ulei, usturoi, zeama de lamaie, sare si blenduit cu cate putin ulei pina are consistenta unei maionezemai groase. Se foloseste simplu pe paine sau adaugat in pasta legume sau ce doresti sau pus in loc de maioneza peste ce doresti tu. Oua umplute,salata etc.


ma bag si eu ca musca in lapte :tongue3:)
pentru ca ador avocado, pentru gustul lui care aduce cu gustul miezului de nuca verde din copilaria mea de vis, imi place sa-l mananc in fel si chip
dar fiind vorba de combinatia cu ou, va propun sa faceti (si) in felul urmator:
avocado se taie in cuburi, nici prea mari, nici prea mici, cam 1cm cub
ouale se fierb tari (2 oua la un avocado cam cat o para buna, fara steroizi :hug: )si se taie marunt - eu le tai cu aparatul de feliat oua in care pun si intorc oul pe toate partile
se amesteca avocado cu ouale
separat se face o vinegreta din ulei, suc de lamaie, sare, piper si o lingurita de mustar bun, care se bat pana devin o emulsie si se toarna peste amestecul de mai sus
la fel - se poate manca pe felii de paine, eu prefer prajita
orice ai pune in plus, e in plus ! :) parerea mea

si un supliment: cand alegeti avocado, el trebuie sa fie USOR moale, astfel incat miezul sa fie de culoare verde deschis si consistenta semi-pastoasa
daca e tare, e crud, iar daca e prea moale, e mai bun pentru masca pentru fata,cosmetica, decat pentru mancat
desi eu mananc si mai moale, cateodata :)

#5486 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 May 2012 - 07:22 PM

Cartofi noi cu marar si usturoi verde.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-405-13374480864862.jpg

Cu branza de oi smantana si costita.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-405-13374480935597.jpg

Salata.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-405-13374480789411.jpg

#5487 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 May 2012 - 09:36 PM

Si noi am avut cartofi noi, la cuptor cu sare si rozmarin.
Azi, pentru ca au fost niste prieteni la noi si pentru ca a fost frumos afara, am facut gratar: carne de porc si carnati. Plus salata. Plus galette (asta e un fel de turta) de branza cu dovlecei.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374561767425.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5488 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2012 - 10:17 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 18 May 2012 - 09:21 PM, a spus:

Adriana, alea-s "oua de taran"?

Nu nimica, is oua de supermarket si expirau si in ziua aceea =)) da' inca suntem vii, singura chestie la care ma uit mereu e ori sa fie biologiche cind le gasesc ori sa fie de la gaini crescute libere, nu alea in custi.

Vezi postareakoral, la 19 May 2012 - 04:17 PM, a spus:

Adriana , ouale cu sparanghel le-am programat deja pe saptamana viitoare, sparanghel sa gasesc, ca in rest ma descurc.

Aici e vremea lui, noi il mincam de saptamini, Marco a zis Basta :hungry: Da' io azi am mai cumparat un manunchi :happy1:

Si acu incepem cu dovleceii :lol:

#5489 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 May 2012 - 11:41 AM

Vezi postarearedivivus, la 19 May 2012 - 04:38 PM, a spus:




Este foarte buna propunerea ta, insa eu cubulete daca il tai il pap numai eu, ptr ca sotul meu nu . Abia l`am convins sa incerce macar asa pasta (inainte mancam cu fica mea dar acum...).

Eu cumpar avocado tare si sanatos si il coc eu acasa in hartie la intuneric si caldura. In 3-4 zile este copt, apoi se pastreaza in frigider invelit in hartie pina la procesare.Am patit`o cu cel cumparat copt. Di 3 bucati unul era bun si ceilalti in mijloc naspa, desi pe dinafara pareau k.

#5490 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 20 May 2012 - 11:50 AM

Repede , repejor ,niste pozne , nu chiar reusite ca-s grabita sa pun masa

Salata buf

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-780-13375073472192.jpg

Supa de pui cu taitei

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-780-13375073708988.jpg

Cotlet la gratar ( cu mult piper pentru sotz , asa a fost cererea :hungry: ) , cartofi la cuptor si sos de hrean

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-780-13375074209292.jpg

Si desertul mai tarziu la rubrica aferenta

#5491 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 May 2012 - 12:17 PM

supa de paradaici :drool: , cartofi natur si pui la protzap, rosii, moza la aperitiv.

#5492 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 20 May 2012 - 06:28 PM

Puple de pui si ultimul muschiulet de porc (din porcul taiat) la cuptor cu salata de rosii si cartofi prajiti, nepozati

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1233-13375313093678.jpg


#5493 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 May 2012 - 06:41 PM

Cerra, merci.Pana acum am facut varianta simpla, n-am folosit ou, sau fac cu nuci.

Azi cald, asa ca mai simplu salata verde cu rosii, castraveti si branza de casa

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-479-13375320350055.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5494 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 May 2012 - 06:44 PM

Tarta sarata cu prosciutto cotto si sparanghel

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13375322289755.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13375322486327.jpg

#5495 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 20 May 2012 - 10:08 PM

Chiftele la cuptor, snitele de pui si salata de rucola cu nuci, aceasta din urma nepozata fiindca in momentul in care am pus dressingul am navalit la masa.
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1400-13375443894601.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1400-13375444765371.jpg

#5496 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 May 2012 - 10:24 PM

ieri omleta cu flori de dovlecei
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-4-13375452498055.jpg
io azi la prinz salata
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-4-13375452783727.jpg
si in seara asta cum ploua ca toamna polenta e spezzatino
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-4-1337545416425.jpg

#5497 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 May 2012 - 09:52 AM

In graba aseara acasa( am fost plecati la tara si ce sa pregatit colo am uitat sa pozez macar cu tel.

Acasa

Supa din spate de curcan (azi pun galustele in ea) poza azi

Chiftelute in wok`ul de la delimano fara ulei doar cat au lasat ele (aveam de gand sa fac chiftelutele marinate doar ca am cules spanacul de la tara si am hotarat sa amin marinatele si sa fac spanacul.


Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13375865469572.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13375865553879.jpg


Sos de spanac ca la mama mea (spanacul taiat mai mare si pus in tigaie/cratita cu putin ulei, sare, si o cescuta de apa si lasat la dunstuit bine, apoi se face faina cu lapte in cana si se toarna peste spanac (eu am pus amidon) se adauga usturoiul taiat si se mai lasa putin la foc si gata.Se poate adauga si smantana la sfarsit dar eu numai aveam decat iaurt si am lasat asa.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13375866192458.jpg

#5498 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 May 2012 - 11:03 AM

Bunataturi cat cuprinde pe aici...ia sa va arat ce rosii minunate am luat deunazi, de facui ieri o supa ca a lui Pisco vara :wacko:...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-13375909619621.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-13375909728565.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-13375909846455.jpg


#5499 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 May 2012 - 11:48 AM

Pfuoai! Ce rosii frumoase Stelino! :wacko:

:wacko:

#5500 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 May 2012 - 12:26 PM

Gianino, erau in special grozav de gustoase:) , ca altfel erau intortochiate rau :occasion15:

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi