Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#5561 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 31 May 2012 - 08:43 PM

Vezi postareaIoana, la 31 May 2012 - 08:00 PM, a spus:

pofta mare de rosii, asa ca avem niste rosioare carnoase tocmai bune de supa, am trantit nistea ceapa, morcov si normal rosii, pasat, trantit niste galusti si gata cina :rolleyes:


Ioana, buna supa ta de rosii.

Inspirata de mancarea de vinete postata deunazi de Cerra si timbalele de vinete ale lui Uptown girl (pentru care n-am mai avut suficienta branza ca sa le repet), am facut si eu o mancare de vinete cu pulpe de pui dezosate, taiate bucatele (ca al meu nu prea mananca fara carne, cica-i trebuie proteine).

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-1338489320232.jpg

#5562 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 May 2012 - 09:15 PM

Ioana aia e supa mea preferata! nu am mancat de o vesnicie! ...daca nu stiu sa fac galuste :snorting: !
ela imi place ce ai facut din vinete, dar si paella!
fur si morcoveii lui Eataly ... si pe aici ti-e drumul ca am mancat destule ... :tongue3:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5563 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 31 May 2012 - 09:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 May 2012 - 09:15 PM, a spus:

Ioana aia e supa mea preferata! nu am mancat de o vesnicie! ...daca nu stiu sa fac galusti!
ela imi place ce ai facut din vinete, dar si paella!
fur si morcoveii lui Eataly ... si pe aici ti-e drumul ca am mancat destule ... :snorting:


Eu am facut o data supa de rosii si am pus in mijloc o lingura de orez fiert, asa era reteta (nu mai stiu de unde o luasem) si a fost buna. Galuste n-am facut niciodata la aceasta supa. Am sa incerc si eu mai incolo, cand or fi rosiile mai bune.

#5564 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 02 June 2012 - 11:40 PM

Ciorba de vacuta cu bors si leustean, fasole scazuta cu carnati poze direct din oala

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1233-13386731911216.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1233-13386732048605.jpg


#5565 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 June 2012 - 02:31 AM

Chili cu carne, cu capac de paine.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-341-13386834974096.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5566 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 03 June 2012 - 02:32 AM

Spring rolls cu creveti in seara asta la cina.
Sosul (pe care am uitat sa-l pozez :-*) a fost un amestec din sos soia, zahar. suc de lima si putin ulei de susan.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-257-13386833889285.jpg

Minds are like parachutes ... They only function when open!

#5567 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 June 2012 - 11:01 AM

If life gives you a little cock* :) :-* :) , make it green** and cook it! :-*
_____________
* Coquelet http://artaculinara....-la-ducele-mic/
** Unt cu salvie, tarhon, cimbru, usturoi
.
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-168-13387138592724.jpg
.

Cas de capra maturat, marinat in untdelemn de masline + ierburi
.
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-168-13387138788927.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5568 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 June 2012 - 02:42 PM

- Supa de chimin;
- Parizer pane si kimchi ( multumesc de reteta, Maestre, :-* .A iesit HOT!HOT!HOT! Am pus morcov, telina,ridiche daikon, ceapa verde, usturoi, varza Napa, ghimbir, ardei iute rosu, sare, zahar,sos Soya, faina de orez- abia astept sa fermenteze...)
- Dovlecei pane.
- Pilaf de orez nepozat.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-508-1338727330971.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-508-13387273448919.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-508-13387273598849.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5569 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 June 2012 - 02:55 PM

Ce ma bucur ca ai incercat kimchi! eu nu pun morcov cica in reteta originala nu se pune! dar pun sos de peste.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5570 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 June 2012 - 03:13 PM

Sos de peste nu aveam in casa, morcov aveam unul mic ramas in frigider, mi-a fost mila de el asa, orfan, acolo... :-*
De mult vroiam sa incerc, acum am gasit timp si chef si ingrediente... sa vedem ce-o iesi, deja mirosea groaznic cand am umplut borcanul... :-* cred ca-i de bine... :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5571 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 June 2012 - 03:21 PM

cam in 3-4 zile deja incepe sa dea semne , dar dupa vreo saptamana e ala proaspat, eu pe ultimul l-am lasat peste o luna, iar ei il lasa ingropat in pamant 6 luni. Al meu nu s-a inmuiat dar acum e asa iuteeee
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5572 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 June 2012 - 03:54 PM

mai, am picat la fix cu kimchi asta.Am venit cu varza Napa in brate din Franta.
Ma duc sa ma informez bine si maine iau ce-mi mai lipseste. :pupic:

#5573 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 June 2012 - 03:55 PM

Vezi postareakoral, la 03 June 2012 - 03:13 PM, a spus:

Sos de peste nu aveam in casa, morcov aveam unul mic ramas in frigider, mi-a fost mila de el asa, orfan, acolo... :lol:
De mult vroiam sa incerc, acum am gasit timp si chef si ingrediente... sa vedem ce-o iesi, deja mirosea groaznic cand am umplut borcanul... :-* cred ca-i de bine... :D

Nu ai facut absolut nici o greseala cu morcovul. Si eu pun de multe ori si se regaseste in multe versiuni de pe net.
Ideea de baza recomandata de cei mai mari chef-i e sa gatesti cu ingrediente locale si de sezon.
Daca afara/bucatarie e cald fermenteaza in 30 de ore. Daca e rece, dar rece, cam in 48-50 de ore. Si e gata de consumat si e fabulos.
E drept cantitatea de lactobacili benefici, care e de 4 - 5 ori mai mare dacat in cele mai sanatoase si "adevarate" iaurturi, creste progresiv in cam doua sapatamani.
Atentie cu borcanele!!!! Pune-le intr-o tava ceva. Din unele, cat de atans ar fi capacul, mai razbeste afara. E acolo o fermentatie, ceva de de speriat!!!
Si mai fii atenta aici:
Daca iti ramane ... cum sa-i spun :-* ... zeama, na! feliaza niste ciuperci, champignons sau pleurotus si lasa-le la murat kimchi-style doua zile. Ai sa ma pomenesti :-*
Mirosul arata ca esti pe drumul cel bun :pupic:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5574 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 03 June 2012 - 04:13 PM

Azi la pranz: pui la cuptor cu mirodenii , batoane de calamari, tare bune , e prima data cand iau dar cu siguranta nu ultima, salata cu salata verde si rosii si cartofi prajiti, am mai facut niste chiftele la cerere, dar am uitat sa le pozez

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1233-1338732779294.jpg


#5575 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 June 2012 - 05:32 PM

Vezi postarealili, la 03 June 2012 - 04:13 PM, a spus:

... batoane de calamari, tare bune , e prima data cand iau dar cu siguranta nu ultima...

Nu vreau sa mint.
Si eu cumpar cateodata in drum spre casa, cand nu am nimic pregatit si in plus mi-e si lene. Dar tot mai rar...
Din pacate, dupa ceea ce scrie pe dosul pachetelui procentajul de calamar e miculut, in rest carne de peste - mistery fish :-* si ceva ma face sa banuiesc, ca e vorba de odiosul panga' :lol: - stabilizatori, e-uri si nenorocirile de rigoare.
Da, sunt gustuoase ca au ei grija...
Prefer sa am la congelator inele de calamar congelate, midii, sau baby octopus dar cum spuneam cateodata se termnina si mai e si lenea mea...
Anul asta inca nu m-am spurcat :pupic:
Nu este in nici un caz o critica, ci doar o recomandare sa incerci the real thing si vei vedea diferenta. Dar asa am inceput-o si eu.

Daca nu faceam si eu azi pui, ma abonam la tine :-*
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5576 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 03 June 2012 - 05:55 PM

koral cred ca nu-i mai ai...dar puteai sa-i scoti la licitatie dovleceii aia...Eu eram cel mai bun ofertant... :pupic:
ex Aninita

#5577 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 03 June 2012 - 05:58 PM

Guanciale al vino rosso.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13387390812662.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13387391062651.jpg
ex Aninita

#5578 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 June 2012 - 06:23 PM

Wow, pagina asta e o nebunie totala! Mbuuuuuuun!
Lili, cum sunt batoanele alea de calamar?

Eu azi ciulama de ciuperci ca la Putna:

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5579 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 June 2012 - 06:24 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 03 June 2012 - 03:55 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 03 June 2012 - 03:13 PM, a spus:

Sos de peste nu aveam in casa, morcov aveam unul mic ramas in frigider, mi-a fost mila de el asa, orfan, acolo... :-*
De mult vroiam sa incerc, acum am gasit timp si chef si ingrediente... sa vedem ce-o iesi, deja mirosea groaznic cand am umplut borcanul... :D cred ca-i de bine... :D

Nu ai facut absolut nici o greseala cu morcovul. Si eu pun de multe ori si se regaseste in multe versiuni de pe net.
Ideea de baza recomandata de cei mai mari chef-i e sa gatesti cu ingrediente locale si de sezon.
Daca afara/bucatarie e cald fermenteaza in 30 de ore. Daca e rece, dar rece, cam in 48-50 de ore. Si e gata de consumat si e fabulos.
E drept cantitatea de lactobacili benefici, care e de 4 - 5 ori mai mare dacat in cele mai sanatoase si "adevarate" iaurturi, creste progresiv in cam doua sapatamani.
Atentie cu borcanele!!!! Pune-le intr-o tava ceva. Din unele, cat de atans ar fi capacul, mai razbeste afara. E acolo o fermentatie, ceva de de speriat!!!
Si mai fii atenta aici:
Daca iti ramane ... cum sa-i spun :-* ... zeama, na! feliaza niste ciuperci, champignons sau pleurotus si lasa-le la murat kimchi-style doua zile. Ai sa ma pomenesti :D
Mirosul arata ca esti pe drumul cel bun :lol:



Shefu' , nu am decat borcanul ce se vede in poza. Nu e etans, i-am scos garnitura de cauciuc si l-am pus pe pervaz, pe balcon. Daca va curge, va curge pe balcon, iar vecinii se vor intreba ce se intampla la noi in casa de miroase a ciorapi nespalati? :-* Mnoa, precis doamna Corina l-a pedepsit pe domnul Dorel... :D
Tip-ul cu ciupercile e nepretuit!!!! :D Fii sigur ca te voi pomeni!!! :pupic:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5580 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 June 2012 - 06:26 PM

Vezi postareaCarmen, la 03 June 2012 - 05:55 PM, a spus:

koral cred ca nu-i mai ai...dar puteai sa-i scoti la licitatie dovleceii aia...Eu eram cel mai bun ofertant... :pupic:


Carmen, mai am. Facem un schimb cinstit ( :lol: ) cu guanciale. 1-0 pentru mine! :-*
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
1 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

  1. bellamama