Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#7421 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 07 March 2013 - 03:11 PM

Vezi postareacerra, la 03 March 2013 - 05:12 PM, a spus:

Hello.

Am venit sa va poftesc la masa :D

ciorba de legume cu tartitza de curcan
(ceapa, morcov, telina, gulie, frunze de gulie, ardei rosu copt,mult leustean).

Atasament IMG_3790 (Small).JPG

Friptura pikanta
din porcul taiat de noi (cotlet cu tot cu soric in punga magica)

Atasament IMG_3799 (Small).JPG

Piure din faina de naut si cascaval alaturi de friptura si gogosari marinati in sos de rosii cu usturoi.

Atasament IMG_3816 (Small).JPG



Aaaaiii de mine :biggrin: :tongue3: :floare:

#7422 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 March 2013 - 03:23 PM

Vezi postareaVika, la 07 March 2013 - 03:02 PM, a spus:

Sunt cobza de racita,fara pofta de mancare prea mare dar cand am vazut cate bune sunt pe aici,parca au inceput matzele sa-mi caraie de foame :lol:

Geany, salata ''cu vanatai'', dementiala !!

Off!! imi pare rau sa aud ca esti bolnavioara :( insanatosire grabnica iti urez!

Imi pare rau ca ti-am facut pofta cu salata de ''vanatai'' :lol: ,uite mama mea nu e deacord cu mine,ei ii place salata facuta in mod mai ''clasic'' vinetele coapte,curatate scurse,tocate cu satarul de lemn ,frecate cu ceapa tocata marunt si tot cu ulei,pana faci scurta la mana :71:

Eu fac altfel ^_^ fac maioneza rapida cu mixerul vertical dintr-un ou crud intreg http://artaculinara....c/648-maioneze/,intr-un castron pun vinetele coapte (ce au fost scurse in prealabil) si o ceapa tocata din cutit ,presar cu sare,pun maioneza de spusei,si inglobez tot cu mixerul vertical (si asa e murdar de la maio'),nu-i mai adaug alt ulei nimic,initial e f. fluida dar o dau putin la rece si se intareste si e perfecta.
Mie si sotului ne place facuta asa f. mult!

#7423 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 March 2013 - 04:20 PM

Supa de rosii cu galuste din faina de naut si cascaval
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13626660048415.jpg

Conopida la cuptor cu smantana si cascaval
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13626660165173.jpg

mamaliga in straturi
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-1362666026648.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13626660359196.jpg

#7424 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 March 2013 - 01:22 PM

Paste la cuptor!

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13627417617574.jpg

#7425 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 March 2013 - 03:03 PM

Fasole batuta cu muraturi!,domnul Geany va fi extrem de incantat! :floare:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13627477481714.jpg

#7426 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 09 March 2013 - 03:42 PM

Si noi tot fasole, dar ciorba, cu ceapa violet. Felul doi cod pane cumparat si doar prajit, cu cartofi pai. Asta-i una din farfuriile copiilor, noi am avut cartofi pai obisnuiti, din aceia ondulati. Catalin a avut azi olimpiada judeteana de mate, de aceea a avut trandafiri :occasion15:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-508-13628365261779.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-508-13628365564197.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#7427 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 March 2013 - 07:52 PM

Ce frumosi trandafirii! Si eu am incercat odata sa fac si a fost un esec ;)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7428 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 09 March 2013 - 08:51 PM

koral,

Foarte frumosi trandafirii!

Eu azi o ciorba cu legume, frunze de ridichi, gat de curcan si o tartitza.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13628550843848.jpg

#7429 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 March 2013 - 09:14 PM

Vezi postareaaura, la 09 March 2013 - 07:52 PM, a spus:

Ce frumosi trandafirii! Si eu am incercat odata sa fac si a fost un esec ;)

+ 1 cred ca tot shpilul' sta in aparatul ala de feliat,altfel nu ies!Cora'minunati ti-au iesit!

Cerra!! minunata ciorbita!

;) chiar azi la cireasa de pe tort am vazut pe Anca Turcasiu,ca se minuna de tartita de curcan si a zis ca vrea pe cea mai frumoasa,carcotasul de bucatar (Horia) i-a sugerat-o pe lui Jenifer Lopez! ;)


Acum sa va spun ce am ''gatit'',pe pat de mamaliguta branza de oi si aruncati si fro' 2 cartofi (prajiti) si feliute de sunculita,dat la cuptor sa se topeasca branza si cu muraturi,ca trebuie terminate de acum!

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13628564415345.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13628564469048.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13628564360545.jpg

#7430 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 10 March 2013 - 04:17 PM

Vezi postareaaura, la 09 March 2013 - 07:52 PM, a spus:

Ce frumosi trandafirii! Si eu am incercat odata sa fac si a fost un esec :lol:



Aura , mai incearca, mie mi-au iesit abia a treia oara, apoi, din ce in ce mai bine. Trebuie sa tai felii f. subtiri, fie cu o razatoare( de la mandolina, eu am un fals, dar ma folosesc bine de el)fie cu lama de la curatitorul de cartofi. Pui cerculetele pe tocatorul de lemn, le sarezi, lasi 5 minute, timp in care se inmoaie si le poti modela mai usor. Prinzi cu 3 scobitori, oricum le scoti dupa prajire. Prajesti cate unul singur, intr-o olicica mica, cu petalele in jos, sa se desfaca, eu le tin si cu lingura de lemn sa nu se intoarca- sunt gata in cateva secunde, uleiul fiind incins.
Trebuie sa-ti iasa, nu sunt foarte complicati, eu nu am rabdare la esecuri, de obicei incerc ceva de 5 ori maximum. :D
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#7431 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 March 2013 - 07:47 PM

Multumesc Geany!


Tocanita cu legume si gat de curcan, (galuste monti)
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13629376390234.jpg

acompaniament salata

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13629376468152.jpg

#7432 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 March 2013 - 09:11 PM

Vezi postareakoral, la 09 March 2013 - 03:42 PM, a spus:

Si noi tot fasole, dar ciorba, cu ceapa violet. Felul doi cod pane cumparat si doar prajit, cu cartofi pai. Asta-i una din farfuriile copiilor, noi am avut cartofi pai obisnuiti, din aceia ondulati. Catalin a avut azi olimpiada judeteana de mate, de aceea a avut trandafiri :D


La asa baiat, asa recompensa culinara! :lol:

#7433 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 March 2013 - 09:18 PM

Vezi postareacerra, la 10 March 2013 - 07:47 PM, a spus:

Multumesc Geany!


Tocanita cu legume si gat de curcan, (galuste monti)


acompaniament salata



Poftesc rau de tot la farfuriile tale!
Am achizitionat si eu curcani vii la un pret de nimic(10lei/kg) si trebuie sa-i sacrific,cred ca o sa te imit, eu pun gatul, de regula, la ciorbite, dar imi place cum arata in tocana ta, asa ca, o sa-mi fac pofta dupa ce terminam varza si sosul cu chiftele ce le avem la pastrare.

#7434 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 10 March 2013 - 09:45 PM

Wow, impresionanti trandafirii din cartofi, nu am incercat niciodata sa fac asa ceva si nici nu stiu daca am tupeu sa ma pun.Sigur dau gres.
Mi-a ramas in minte si imaginea ciorbitei si tocanitei facute de Cerra dar si papica facuta de Geany cu acele minunateeee gogoneleee :drool: :drool: :drool:

#7435 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 March 2013 - 10:00 PM

Vezi postareaGelutza, la 10 March 2013 - 09:18 PM, a spus:


Poftesc rau de tot la farfuriile tale!



Foarte buna tocanita cu gaturi de curcan :drool: am facut`o in kucta


Vezi postareaVika, la 10 March 2013 - 09:45 PM, a spus:


Mi-a ramas in minte si imaginea ciorbitei si tocanitei facute de Cerra dar si papica facuta de Geany cu acele minunateeee gogoneleee :drool: :drool: :drool:


Sa le incerci sa vezi ce gustoase sunt :drool: Si eu admir ce faci tu si bineinteles pe Geany si pe Gela nu le pot ierta cand vad cu ce vin aici. Bine ca nu sunt insarcinata :D

#7436 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 10 March 2013 - 10:10 PM

Vezi postareacerra, la 10 March 2013 - 10:00 PM, a spus:



Vezi postareaVika, la 10 March 2013 - 09:45 PM, a spus:


Mi-a ramas in minte si imaginea ciorbitei si tocanitei facute de Cerra dar si papica facuta de Geany cu acele minunateeee gogoneleee :drool: :drool: :drool:


Sa le incerci sa vezi ce gustoase sunt :drool: Si eu admir ce faci tu si bineinteles pe Geany si pe Gela nu le pot ierta cand vad cu ce vin aici. Bine ca nu sunt insarcinata :D


Ma gandeam acum de curand la tura urmatoare de facut mancare sa fac tocanitza ca oricum nu mai stiu ce sa fac de mancare.Mi-e teama insa de galuste, recunosc cu rusine. Ies din mainile mele torturi,prajituri si altele mai complexe insa nu-mi iasa mereu galustile. Nu stiu de ce, ma si gandesc cu teama la ele cand stiu ca trebuie sa fac asa ceva. :drool: :D

#7437 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 March 2013 - 10:34 PM

Vezi postareaVika, la 10 March 2013 - 10:10 PM, a spus:

insa nu-mi iasa mereu galustile. Nu stiu de ce, ma si gandesc cu teama la ele cand stiu ca trebuie sa fac asa ceva. :drool: :drool:


Nu`i musai sa faci galustele care le`am facut eu. poti fierbe spatzle,couscous israelian (ala asa gen paste) sau tarhana linga tocanita.

#7438 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2013 - 10:45 PM

Vezi postareaVika, la 10 March 2013 - 10:10 PM, a spus:


Ma gandeam acum de curand la tura urmatoare de facut mancare sa fac tocanitza ca oricum nu mai stiu ce sa fac de mancare.Mi-e teama insa de galuste, recunosc cu rusine. Ies din mainile mele torturi,prajituri si altele mai complexe insa nu-mi iasa mereu galustile. Nu stiu de ce, ma si gandesc cu teama la ele cand stiu ca trebuie sa fac asa ceva. :drool: :drool:

Muraciunile' trebuie sa recunosc ca domnul Geany,e divin' :D cat stau eu cu gura pe el ca e prea ticait' si mocait pt. nervii mei care ie' multi' :D ,trebuie sa recunosc ce-i a lui e a lui :drool:
Citeste,citeste si va fi f. incantat :drool:

Despre galuste daca spui ca uneori iti ies uneori mai putin,ce am vazut eu din experienta mea,mama,matusa si cunostinte,e de vina grisul,cumpara unul de acceasi marca /firma ce ai fost multumita ca ti-au iesit si punguta cand faci galuste sa fie proaspata abea desfacuta,ca in rest el nu-i pretentios ,la o placinta cu branza/pasca etc daca trebuie sau la lapte cu gris etc,da' la galuste ie' jale :drool:

#7439 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 March 2013 - 10:52 PM

Geanyyyyyyyy,

Galustele mele din tocanita nu sunt cu gris. Sunt galuste din faina+ou ptr gulas.

Eu monti am folosit tarate de ovaz rasnite, ou si faina integrala.

Ptr galustele din gris, eu folosesc grisul mare nu cel marunt ptr ca nici mie nu imi place ala marunt ptr ca nu intodeauna se umfla cum trebuie. Matusa mea,(sora mamei) cand nu are gris mare, adauga o lingura de malai linga gisul marunt si ies bine.

#7440 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2013 - 11:22 PM

Asa cred si eu,spre deosebire de alte retete unde poate acest aspect nu e chiar asa de important,la galuste,granulatia grisului poate face diferenta ,desi nu pare, galustele sunt destul de pretentioase asa ca necesita atentie la detalii ,cel putin la aceasta concluzie am ajuns eu! :drool:

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi