Eu gatesc rar spre deloc, din lipsa de combatanti la domiciliu. Si cum numa' pentru mine n-am chef sa fac nimic...... e buna si carnea fiarta. Sau salata verde, rumegata aproape intreaga.
Ce ati gatit astazi?
#8521
Postat 12 May 2014 - 07:26 AM
Eu gatesc rar spre deloc, din lipsa de combatanti la domiciliu. Si cum numa' pentru mine n-am chef sa fac nimic...... e buna si carnea fiarta. Sau salata verde, rumegata aproape intreaga.
#8522
Postat 12 May 2014 - 09:36 PM
Foxyy, la 12 May 2014 - 07:26 AM, a spus:
Eu gatesc rar spre deloc, din lipsa de combatanti la domiciliu. Si cum numa' pentru mine n-am chef sa fac nimic...... e buna si carnea fiarta. Sau salata verde, rumegata aproape intreaga.
n-ai voie salata
#8523
Postat 13 May 2014 - 07:05 AM
redivivus, la 12 May 2014 - 09:36 PM, a spus:
Foxyy, la 12 May 2014 - 07:26 AM, a spus:
Eu gatesc rar spre deloc, din lipsa de combatanti la domiciliu. Si cum numa' pentru mine n-am chef sa fac nimic...... e buna si carnea fiarta. Sau salata verde, rumegata aproape intreaga.
n-ai voie salata
BIne, bine... fara salata!
#8524
Postat 13 May 2014 - 11:17 AM
Gatelile mele din ultima vreme
legume grilate (vinete, zuchinni,telina,morcov si piept de pui la tigaie,salata

Piept de pui la tigaie cu piper, sos de soya, putin ulei si o salata extra,extra extra ( ptr cei ce iubesc verziturile)
Salata:
buchetele de conopida cruda stropita cu zeama de lamaie si tinuta asa vreo 30 min, salata verde, rucola,morcov, oregano, ulei, zeama de lamaie, rosii, frunze de patrunjel,sare.

Legume la cuptor cu piept de pui la tigaie si dressing aromat
Dressing
1 avocado ,frunze de patrunjel , ulei, usturoi verde,sare,zeama de lamaie.Toate la robotel.
Legume: vinete, dovlecel, praz , morcov la cuptor cu oregano , piper,sare si putina apa lasate mai crocante . Legumele taiate mai mari


Ceafa la tigaie ,couscous si o salata (frunze de patrunjel, ceapa rosie, castraveti,rosii,piper negru macinat, ulei, sare, zeama de lamaie).

Morcov si telina inabusite spanac cu lamaie piept de pui

ciorba de legume
Crap prajit cu salata de spanac ''cerra''
#8525
Postat 15 May 2014 - 11:04 AM

Peter
#8526
Postat 15 May 2014 - 11:20 AM
Peter, la 15 May 2014 - 11:04 AM, a spus:
Peter
Daca la dulce am o oares'ce urma de vaga banuiala asupra rezultatului, aici nici nu-ncerc sa ghicesc, sunt mult prea multe posibilitati. Si desigur ca nu ma voi gandi nici o clipa la ce-o sa faci cu adevarat......
Asa ca, la fel ca la "dulciuri", astept continuarea.
#8527
Postat 15 May 2014 - 01:21 PM
Foxyy, la 15 May 2014 - 11:20 AM, a spus:
Peter, la 15 May 2014 - 11:04 AM, a spus:
Peter
Daca la dulce am o oares'ce urma de vaga banuiala asupra rezultatului, aici nici nu-ncerc sa ghicesc, sunt mult prea multe posibilitati. Si desigur ca nu ma voi gandi nici o clipa la ce-o sa faci cu adevarat......
Asa ca, la fel ca la "dulciuri", astept continuarea.
Feuriger Hackfleischtopf - un fel de tocanita iute cu Spätzle ii zice.. reteta o am de la Roland(nu stiu unde a gasit-o el...)
Este o mancare, ce copiii nu o refuza deloc, nicicind, never....

eu servesc cu salata verde pe timpul verii.
Altii maninca pina si cu paine prospata, altii cu muraturi(serios)
Reteta explicata pe scurt: Spätzle verzi(nu am reusit asa verde, recunosc...Adriana, mea culpa
Va pup,
Peter
#8529
Postat 15 May 2014 - 01:28 PM
Peter, la 15 May 2014 - 01:21 PM, a spus:
Este o mancare, ce copiii nu o refuza deloc, nicicind, never....
eu servesc cu salata verde pe timpul verii.
Altii maninca pina si cu paine prospata, altii cu muraturi(serios)
Reteta explicata pe scurt: Spätzle verzi(nu am reusit asa verde, recunosc...Adriana, mea culpa
Va pup,
Peter
La tocanita m-am gandit, recunosc. Dar nu cu spätzle. Si nu iute.
Dar n-as refuza nicicand o strachinuta cu-asa ceva. Stii ca eu sunt copil, da?
#8530
Postat 15 May 2014 - 02:01 PM
Foxyy, la 15 May 2014 - 01:28 PM, a spus:
Peter, la 15 May 2014 - 01:21 PM, a spus:
Este o mancare, ce copiii nu o refuza deloc, nicicind, never....
eu servesc cu salata verde pe timpul verii.
Altii maninca pina si cu paine prospata, altii cu muraturi(serios)
Reteta explicata pe scurt: Spätzle verzi(nu am reusit asa verde, recunosc...Adriana, mea culpa
Va pup,
Peter
La tocanita m-am gandit, recunosc. Dar nu cu spätzle. Si nu iute.
Dar n-as refuza nicicand o strachinuta cu-asa ceva. Stii ca eu sunt copil, da?
Foxxy, hai nu te mai atita...stii ca sunteti invitati, oricind ati veni prin apropiere...
Am si dormitor, cu TV cu PC/Laptop/W-lan si alea....alea. numai sa veniti...
Peter
#8531
Postat 15 May 2014 - 02:22 PM
La tocanita m-am gandit, recunosc. Dar nu cu spätzle. Si nu iute.
Dar n-as refuza nicicand o strachinuta cu-asa ceva. Stii ca eu sunt copil, da?
[/quote]
Foxxy, hai nu te mai atita...stii ca sunteti invitati, oricind ati veni prin apropiere...
Am si dormitor, cu TV cu PC/Laptop/W-lan si alea....alea. numai sa veniti...
Peter
[/quote]
Si cand te gandesti ca eu ma multumesc doar cu o farfurie plina cu Feuriger Hackfleischtopf, tare bine arata. Musai sa prepar si eu, instrument de spätzle am.
Apetisant Peter
#8532
Postat 15 May 2014 - 02:35 PM
Apetisant Peter
Servus Carmen,
daca ai chef, hai in Germanica... iti servesc cu placere Hackfleischtopf..
Ai instrument de asta? Sau altul? Nu conteaza...




Peter
PS. Ne-am bucura.
#8533
Postat 15 May 2014 - 03:37 PM
Peter, la 15 May 2014 - 02:35 PM, a spus:
Apetisant Peter
Servus Carmen,
daca ai chef, hai in Germanica... iti servesc cu placere Hackfleischtopf..
Ai instrument de asta? Sau altul? Nu conteaza...
Peter
PS. Ne-am bucura.
Io n-am instrument!
Da' e musai sa vorbesc cu jupanu' si sa ne facem drum spre bavarezi....
#8534
Postat 15 May 2014 - 04:13 PM
Peter, la 15 May 2014 - 11:04 AM, a spus:
Oricum arata ambele f. bine,iar mancarica nu mai spun.
Si ca tot vb. de tarte,mie imi e pofta de asa ceva
#8535
Postat 15 May 2014 - 04:15 PM
daca ai chef, hai in Germanica... iti servesc cu placere Hackfleischtopf..
Ai instrument de asta? Sau altul? Nu conteaza...
Peter
PS. Ne-am bucura.
[/quote]
Da Peter, instrument din acesta am si mai am unul, care se inchide ca o presa pentru cartofi.
Constat ca nu am mai mancat de mult spätzle, in mod sigur pregatesc ceva ca mor de pofta.
Apropo, multumesc, as veni cu tare drag. Cu prima ocazie
#8536
Postat 16 May 2014 - 03:46 PM
#8537
Postat 17 May 2014 - 07:17 AM
Adriana, la 16 May 2014 - 03:46 PM, a spus:
Aah, am vrut numai sa arat cum fac eu Spätzle-le. Adica cu ce scula...
Sau te referi la "Feuriger Hackfleischtopf"?
Peter
#8538
Postat 17 May 2014 - 12:22 PM
#8539
Postat 17 May 2014 - 08:52 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#8540
Postat 18 May 2014 - 04:33 AM
Adriana, la 17 May 2014 - 12:22 PM, a spus:
Scriu cu noaptea in cap ca ma pregatesc sa merg la pesti. Adriana, eu zic sa stergi pozele cu Spätzle-le aici.
Cind voi repeta reteta, atunci pun pas cu pas. Bine?
Peter

Ajutor










