Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • 467
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9281 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 March 2015 - 08:03 PM

ce de vorbe facurati pe baza fasolei mele!
fac maioneza obisnuit si amestec cu fasolea deja facaluita (adica pasata cu facaletul, asa mi-a zis bunica)
nu pun ceapa prajita daca-i pun maioneza, nici ceapa cruda in ea (ca la salata de vinete), doar ceva usturoi . de data asta i-am pus si un praf de boia iute.
noua nu ne face rau maioneza, nici combinatia nu mi se pare indigesta, dar avem stomac de strut!
totusi si eu i-am mai pacalit pe-ai mei, pe motiv de calorii multe. adica in loc de maioneza am pus cate un cremoso sau niste smantana mai slaba, de 12% si f putin ulei. deci fasolea pasata se amesteca cu iaurtul grosut si ulei pana va place consistenta.
va zic sigur ca tre sa fii cunoscator ca sa-ti dai seama, incercati! cu paine prajita e delicioasa, iar mie imi place cu mamaliga rece.

altfel, cu a doua tura de viroza pe cap, am prestat stripsuri picante de pui, coada de vitel inabusita, mancata cu pesto de leurda - buna tare! - medalioane de somn la gratar cu sos tzatziki si legume la tigaie, risotto :) cu urzici.

#9282 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 March 2015 - 08:42 AM

Vezi postareamoatza, la 26 March 2015 - 08:03 PM, a spus:

altfel, cu a doua tura de viroza pe cap, am prestat stripsuri picante de pui, coada de vitel inabusita, mancata cu pesto de leurda - buna tare! - medalioane de somn la gratar cu sos tzatziki si legume la tigaie, risotto :hug: cu urzici.


Stiu ca inainte mai puneai si cite o poza-doua. :pupic:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9283 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2015 - 08:46 AM

Mersi frumos moatzo, incerc :pupic:

#9284 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 March 2015 - 08:34 PM

Vezi postareaPeter, la 27 March 2015 - 08:42 AM, a spus:

Stiu ca inainte mai puneai si cite o poza-doua. :pupic:
Peter


Peter, nu mai am timp de bibileala deloc. N-ai vazut ca si rarele poze cu unghii colorate sau cu mergatori sunt facute direct la pc, pe biroul plin cu acte :hug:

Adriana, daca am ajutat cu ceva, ma bucur. Macar atat sa pot face si eu in schimbul atator idei minunate luate de pe-aici :hug:

Azi am fost in recuperari de boala, acasa. Si cand esti bolnav ce poti sa faci decat tot program administrativ si ceva mancare: felii de vitel inabusit, in sos picant de rosii cu ghebe, cartofi noi (luati fierti de-a gata, la punga) sotati in unt si piper.

#9285 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 March 2015 - 01:00 PM

Azi zucchini. "Chiftele" si "Puffern" cu un dip de smintina.

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-27-14275403894562.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-27-142754039885.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9286 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 March 2015 - 06:44 PM

Vezi postareaPeter, la 28 March 2015 - 01:00 PM, a spus:

Azi zucchini. "Chiftele" si "Puffern" cu un dip de smintina.

Peter


Arata foarte apetisant.

Duminica trecuta le-am facut si eu. Am pus in amestec o cana de quinoa fiarta si ne-a placut textura.
Poze n-am din pacate.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#9287 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 28 March 2015 - 08:44 PM

Seara buna! noi azi:
Salata calda de ciuperci cu marar si leurda

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-124-14275682107446.jpg

pupicei, miha :)

#9288 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 April 2015 - 08:24 AM

Si trebuia sa fie miel de pasti. Deci țîmp de miel cu rozmarin si usturoi, crochete de cartofi, mincarica de pastai, ciuperci, morcovi glazurati si sos.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14283011210788.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14283010956381.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14283011134757.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14283011351449.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-142830112845.jpg

Si cum spre seara au venit Mariana si Roland am pregatit si un "Flammkuchen" cu toate cele sa avem la bere :wub: .

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14283011446818.jpg
scuzati pozele, facute la mare repezeala...

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9289 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 April 2015 - 10:09 AM

Peter cum glazurezi tu morcovii ca-s asa de frumosi?

#9290 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 April 2015 - 11:18 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 April 2015 - 10:09 AM, a spus:

Peter cum glazurezi tu morcovii ca-s asa de frumosi?


Unde ai fost disparuta? :wub:
Morcovii sunt usor de facut.
Incalzim 50 g unt intr-o tigaie teflonata cu 40 g zahar pina se topeste putin zaharul.
Arunci morcovii taiati in patru(dea lungul) in unt si torni vreo 125 g apa(eu pun supa)
Lasi la foc mai domol pina morcovii sunt mai al dente si apa/supa s-a cam evaporat. Morcovii
ramin asa luciosi si sunt super buni. Calorii da, dar buni di tet.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9291 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 April 2015 - 11:55 AM

Azi "Szegediner Gulasch"

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14283140452428.jpg

Cu smantina si ceva iute. Lecker.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9292 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 April 2015 - 04:41 PM

io vaz varza :wub:

asta e gulasul alla Szeghedin de care ne place noua maxim, mai ales ala de peste e genial


Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14283311122434.jpg Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14283311152941.jpgImagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14283311140384.jpgImagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14283311129509.jpg

stiu ca atunci cand am cautat o reteta de gulas alla Azeghedin am dat peste retete care spuneau ca gulasul de la Azeged are in particular varza intre ingrediente, dar la fata locului nu era asa .... Ati mancat in Szeged cu varza?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9293 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 April 2015 - 07:17 PM

Aici sunt mereu da' nu fac nimic interesant, ieri gratar azi resturi :wub:
O sa incerc morcovii.
Habar n-aveam ca exista gulas si de peste.

#9294 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 April 2015 - 07:43 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 April 2015 - 07:17 PM, a spus:

Aici sunt mereu da' nu fac nimic interesant, ieri gratar azi resturi :(
O sa incerc morcovii.
Habar n-aveam ca exista gulas si de peste.


Pai nici eu nu fac nimic nou si interesant(ca odata si odata le-ai cam incercat si facut pe toate...)
dar mai pun cite o poza sa avem ce vedea, asa ma bucur si eu daca fetele mai pun poze. :(
Nici eu nu am mai auzit de gulas cu peste. Dar acum citiva ani multi nu stiam ca exista sarme de post.
Si ce imi mai plac...

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9295 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 April 2015 - 07:50 AM

Vezi postareaDaniella, la 06 April 2015 - 04:41 PM, a spus:

io vaz varza :(

asta e gulasul alla Szeghedin de care ne place noua maxim, mai ales ala de peste e genial
stiu ca atunci cand am cautat o reteta de gulas alla Azeghedin am dat peste retete care spuneau ca gulasul de la Azeged are in particular varza intre ingrediente, dar la fata locului nu era asa .... Ati mancat in Szeged cu varza?


Gulasul de Szegedin nu cred ca provine de acolo. Am reteta in cartea mea desteapta(nemteasca).
Prin Szeged numai trec, dar nu ma opresc, poate daca ar fi la jumatatea drumului. Si nici asa nu prea opresc la unguri,
ca benzina la ei este scumpa...si nu au € :(

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9296 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 April 2015 - 08:24 AM

Exista un tip de mancare care exista in Gundel's Hungarian Cookbook care se numeste Szekely Gulyas si contine varza murata. Mancarea se numeste asa, desi nu este propriu-zis un gulas, ci mai bogat si mai gros ca un gulas autentic.
Mancarea se numeste asa dupa Jozsef Szekely, nu dupa grupul etnic transilvanean. Contine porc( desi la origine, se facea din 3 feluri de carne), varza murata, paprica, seminte de chimen, usturoi, ardei verde gras, muulta smantana si marar proaspat.
Acum, cum Szeged este in fapt aproape de Romania si de Serbia si Joszef Szekely a trait pana in 1895, deci in perioada Austro-Ungariei, poate fi o influenta cum varza murata este mult iubita in toata zona. Szeged este totusi un oras de frontiera.
Numele din germana este Szegediner Gulasch.
Pestele poate e din cauza raului care trece prin oras, dar probabil ca exista si prohibitie la peste si atunci or manca si porc si varza murata!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9297 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 07 April 2015 - 11:49 AM

Soacra mea face des mancarea asta, noua ne place mult, exacy asa cum a zis Ioana (ma rog, ea nu pune chimen si ardei, dar in rest, asta e).

#9298 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 April 2015 - 04:47 PM

poate vă inspiră pentru masa de Paști - salată grecească pe băț

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1215-1428676965347.jpg

și secțiunea

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1215-14286769684109.jpg

#9299 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 10 April 2015 - 05:05 PM

Da adica brocheta legume si feta.
Nu stiu daca grecilor de origine le ar place ideea" de bat":rolleyes: dar daca e asa cum stiu eu adica o choriatico salata...este f gustoasa!

#9300 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 April 2015 - 05:17 PM

exact ingredientele de "horiatiki salata", dar servite pe băț, ca aperitiv. idea e preluată de la un grec din ... diasporă :rolleyes:

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • 467
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi