Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9341 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 April 2015 - 04:23 PM

peter, așa e, carnea de calitate este $$$ dar și friptura este "lecker" rău de tot

dani, masez carnea cu sare și piper înainte și in farfurie, la cerere, mai rîșnesc piper. eu am cumpărat tigaia le creuset special ca să o pot băga in cuptor, să fac friptură iarna :hungry:

adriana și eu încingeam tigaia pe ochi dar temperatura nu era îndeajuns de ridicată, se rumenea numai pe o parte, pe partea a doua nu se mai întimpla mare lucru. fripturile sunt mari, ribeye cu os sau cowboy steak, fiecare are cam 450 g, așa ca a fost musai să descifrez misterul :floare:

#9342 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 April 2015 - 08:29 PM

painu asta e meseria ta? :floare:
data viitoare ma organizez din timp si incerc si eu

#9343 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 April 2015 - 08:38 PM

Vezi postareaDexter, la 24 April 2015 - 01:06 AM, a spus:

adriana știe :floare: trucul este încălzitul tigăii în cuptor, de la 0. cînd cuptorul ajunge la 270 (525 F), tigaia e gata pentru a fi folosită deasupra, pe ochi. 2 minute e fiecare parte, după care incă 6-8 in cuptor, sub gril.


Deci concluzionez eu ca lasi cuptorul incins , sau ??
sub grill e o temperatura anume?
Merci anticipat Dex !!

#9344 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 April 2015 - 10:18 PM

stella, cuptorul rămine incins, grilul trebuie sa fie și el la 525

deci bag tigaia in cuptorul rece, setez temperatura (la elementul de jos) la maxim și las să se încingă amândouă
scot tigaia deasupra și fac rumenirea cărnii, intre timp setez funcția gril la maximum (elementul de sus) și după cele 4 minute deasupra continui în cuptor sub gril.

verificarea se face prin testul cu degetul, dar trebuie experiență, eu am "pipăit" zeci de fripturi pînă să nimeresc exact cum am vrut

PS atenție mare la manevrarea tigăii, e ca o bombă incandescentă, să nu o apucați cu o mănușă udă ca mine că o să vă umpleți de bășici.

#9345 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 April 2015 - 11:12 AM

Merci Dex, alles klar cum zicea cineva. :floare:
eu am tigai cu maner din inox =)) deci as putea face.
urmeaza sa gasesc o "piesa" valoroasa :hungry:

#9346 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2015 - 04:28 PM

Vezi postareaPeter, la 06 April 2015 - 11:18 AM, a spus:

Morcovii sunt usor de facut.
Incalzim 50 g unt intr-o tigaie teflonata cu 40 g zahar pina se topeste putin zaharul.
Arunci morcovii taiati in patru(dea lungul) in unt si torni vreo 125 g apa(eu pun supa)
Lasi la foc mai domol pina morcovii sunt mai al dente si apa/supa s-a cam evaporat. Morcovii
ramin asa luciosi si sunt super buni. Calorii da, dar buni di tet.

i-am facut, un pic dulci da buni :floare:
Imagine atasata: monthly_04_2015/post-4-14299720968497.jpg

#9347 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2015 - 05:08 PM

Bulgur cu rosioare mici, ardei rosii, masline si macrou afumat, ulei si o data am pus si menta
bun tare da' mereu iese sa maninci o saptamina :hungry:
data viitoare cre' ca tre sa pun cite o ceasca de cafea de bulgur la inmuiat ca sa se termine :floare:
Imagine atasata: monthly_04_2015/post-4-14299746491055.jpg

#9348 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 April 2015 - 08:13 PM

supă de pui cu wontoane (de cumpărat) și decorațiuni de praz

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1215-14299854254962.jpg

edit că uitai să vă arăt o friptură de mai demult, porc cu șorici băgat la cuptor la foc foarte mic cam 3 ore după care l-am pus sub gril să croncănțesc soriciul

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1215-14299859462918.jpg

sexiunea

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1215-1429985947962.jpg

#9349 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 April 2015 - 07:36 AM

O friptura mai tre sa fac si eu, ca de mult nu am mai avut.
Sezonul a inceput mai demult, dar ieri am avut prima data. Sparanghel clasic.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14301128652946.jpg

pozat din unghi prost, de abia se vede sparanghelul :rolleyes:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9350 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2015 - 08:14 AM

Asta vroiam sa intreb si eu, unde e sparanghelul?
Adica ai pus pat de cartofi fierti, sparanghel invelit in prosciutto si sosul alb ce e?

#9351 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 April 2015 - 08:35 AM

Vezi postareaAdriana, la 27 April 2015 - 08:14 AM, a spus:

Asta vroiam sa intreb si eu, unde e sparanghelul?
Adica ai pus pat de cartofi fierti, sparanghel invelit in prosciutto si sosul alb ce e?


uite-l

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14301164652577.jpg

Am mancat afara pe terasa...
Sos hollandaise din cutie. :rolleyes:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9352 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2015 - 09:07 AM

O sa-i incerc si eu asa data aviatoare, imi plac tare cei albi doar ca nu-i gasesc des, aici cel mai mult si mai mult sunt cei verzi

#9353 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 April 2015 - 02:00 PM

Azi,banal :violent1:

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-405-14302224158587.jpg


P.S Ca nu am mai dat pe aici,am mai avut ciorbita cu multa verdeata(loboda,ceapa verde,leustean proaspat etc),branza cu mamaliga ,cas de oiule' cu ceapa verde,ridichi,mancarica de pastai cu sos si ciocanele de pui cu salata de varza rosie :thumleft: cam astea ar fi ultimile..

#9354 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 April 2015 - 05:56 PM

Vezi postareaPeter, la 27 April 2015 - 08:35 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 27 April 2015 - 08:14 AM, a spus:

Asta vroiam sa intreb si eu, unde e sparanghelul?
Adica ai pus pat de cartofi fierti, sparanghel invelit in prosciutto si sosul alb ce e?


uite-l

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14301164652577.jpg

Am mancat afara pe terasa...
Sos hollandaise din cutie. :thumleft:



Uainlei, Kollege, da' de ce, de ce?? Aici is inca 3 grade dimineata, azi mi-a inghetat suflarea-n mine...nu am vazut decat sparanghel de import, mai astept.

Salutari la toulemonde!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9355 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 29 April 2015 - 05:13 PM

La noi sparanghel 'bruchsalez' peste tot si la preturi rezonabile, mai bune pentru cumparator decat in anii trecuti.

Eu azi, rapid, supa de cartofi cu würstchen (cremwusti) si un praf de curry.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-729-14303203857487.jpg

#9356 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 April 2015 - 08:51 PM

@ Mr. Dex(terity): Ce wantoane is alea, descrie, te rog frumos, putin, ca sa ma uit si eu pe-aici sa vad de le gasesc.

@Kivulina: Mnommnomnom! Tu si Pitt, m-ati zapacit cu bucataria teutona, asa ca azi am trantit si eu o supa cu Markklößchen.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9357 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 May 2015 - 12:48 AM

laponica, sunt wontoane de tip coreean, bagă matale un search după "bibigo wontons". din păcate compania "desface" numai in america de nord și asia, dar ai rețete (multe) pe site-ul lor global.

ceva mai primăvăratic, mușchiulet de vițeluș cu sosuleț de legumioare și garniturică de cartofiori și fasolici

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1215-14304333026064.jpg

#9358 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 01 May 2015 - 08:08 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 April 2015 - 08:51 PM, a spus:


@Kivulina: Mnommnomnom! Tu si Pitt, m-ati zapacit cu bucataria teutona, asa ca azi am trantit si eu o supa cu Markklößchen.


Lori, e rapida si satioasa iar pe vremea asta pisacioasa e perfecta. Noi azi, in ciuda ploii, gratarim sub acoperis. :)

#9359 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 May 2015 - 01:35 PM

Noi azi am păpat merluciu (îmbrăcat în făină de tărâțe de ovăz) prăjit cu mămăligă Monti, smântână grasă adevărată (de la magazinul românesc) și telemea de vacă (tot de la Românica).
Mă doare burta de cât am mâncat...
Sorina

#9360 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 01 May 2015 - 10:54 PM

Vezi postareaDexter, la 01 May 2015 - 12:48 AM, a spus:

laponica, sunt wontoane de tip coreean, bagă matale un search după "bibigo wontons". din păcate compania "desface" numai in america de nord și asia, dar ai rețete (multe) pe site-ul lor global.

Atasament P1230892.JPG


Z'träitz', ma execut! Multumesc frumos!

Vezi postareaKiva, la 01 May 2015 - 08:08 AM, a spus:

Lori, e rapida si satioasa iar pe vremea asta pisacioasa e perfecta. Noi azi, in ciuda ploii, gratarim sub acoperis. :)


Si zici ca nu stai prea departe de mine, nu? :)) Te pup!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
1 membri, 5 vizitatori, 1 utilizatori anonimi

  1. Wowerful