Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 483
  • 484
  • 485
  • 486
  • 487
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9681 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 December 2015 - 07:59 AM

Vezi postareastella, la 06 December 2015 - 07:04 AM, a spus:

Bune si frumoase toate. Eu pe azi o supa de rosii si pui cu cartofi noi la cuptor, si sa tricotez si un desert.



Stellin, cum faci supoa de rosii? n-am mai mancat de un mileniu si ceva

ma cam gadila la papila

saru-mana
fiica dacilor

#9682 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 December 2015 - 12:05 PM

De la locul faptei
sosul, supa, pulpe de rata dezosate si Knödelii gata sa plonjeze in apa fiarta. Pulpele putin sub gril si gata. Deci pina sa maninci cu ochii mai dureaza.. :drool:

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14493961409484.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9683 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 December 2015 - 09:22 PM

=)) back in business :drool:

uite ca aparem chiar daca ne eclipsezi tu :hug:
ciorba de pui
3 pastravi la gratar cu salata verde, cartofi prajiti :lol:
limba de vita cu masline, piure de cartofi cu frunze de ceapa verde
vinete cu maioneza
ciuperci cu smantana
legume picante la tigaie

la mine-i greu cu pozele ca-s mereu la trap :71:

#9684 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 December 2015 - 08:53 AM

Vezi postareamoatza, la 06 December 2015 - 09:22 PM, a spus:

:lol: back in business :occasion14:

uite ca aparem chiar daca ne eclipsezi tu :notworthy:
ciorba de pui
3 pastravi la gratar cu salata verde, cartofi prajiti :rolleyes:
limba de vita cu masline, piure de cartofi cu frunze de ceapa verde
vinete cu maioneza
ciuperci cu smantana
legume picante la tigaie

la mine-i greu cu pozele ca-s mereu la trap :director:


Da trebuia sa faci poze la greu. La cite feluri. :occasion14:

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14494712104396.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14494712034084.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9685 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 December 2015 - 10:01 AM

Peter, da' niste varza n-ai facut? :rolleyes:
Moatza - o eroina, ca de obicei! :occasion14:
Stella, ma alatur si eu Bristenei - cum faci supa de rosii? Am mancat un castronel, ieri la pranz, da' era intr-un restaurant.... Oricum, fu buna supa!
Eataly - burgerii tai arata minunat, cred ca o sa incerc si eu. Dar nu-s sigura ca gasesc amidon de tapioca - se poate inlocui cu faina normala?
Any, eu n-am mancat niciodata frunze de rapita si nici bibilica.. Trebuie sa recuperez! :notworthy: Arata grozav meniul tau! :occasion14:

Eu - mai slabut, ca am fost mai mult pe drumuri zilele astea. Dar tot am pus aseara sarmalele la fiert (le-a pregatit mama asta-vara si-au stat cuminti in congelator intre timp), am facut o supa dintr-un piept de curcan si am pus si niste pulpe intregi de pui la cuptor, ca eram rupti de foame si astea erau gata repede.
Sambata seara am facut quinoa cu lapte, ca sa termin punguta. Si sa avem ceva bun pentru micul dejun de duminica.
Si cam atat cu gatitul. Pe saptamana asta avem destula mancare.

#9686 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 December 2015 - 10:23 AM

Vezi postareaDin 07 December 2015 - 10:01 AM:

Moatza - o eroina, ca de obicei! :occasion14:
Stella, ma alatur si eu Bristenei - cum faci supa de rosii?


eroina, aiurea! la mine-i ceva normal, inca am fac mai putintele de cand nu mai e kinderu' acasa.
stai ca de azi intru in paine cu mancarea de cazan ptr muncitorii de la renovari.

Stellutz, zi tu cum o faci, de supa zic.
Ca io vazui la paprika o reteta care ma bantuie, da' am s-o fac la vara cand or fi rosii bune.
Astia puneau toate legumele pe care le voiau in supa la cuptor. Intr-o tava, rosii, ceapa, tije de telina, radacinoase, ardei le-au uns cu ceva uev si le-au lasat in cuptor pana s-au copt/rumenit. Apoi le-au pasat cu stickul,n-au luat nicio pielita de pe rosii, le-au transferat intr-o oala, completat cu supa de pui (se poate si altfel de supa), au mai dat-o-n clocot o data, condimentat, sarat, gata! La servire au desenat ceva-n farfurie cu niste smantana, oliac' de verdeata si-aia e!

#9687 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 December 2015 - 10:36 AM

Si eu faceam o supa asa, dar nu puneam decat rosii, ceapa,ardei si usturoi la copt cam 40 de minute si apoi pasate!

Eu am avut un we destul de plin: pulpe de pui la cuptor si cartofi cu sos de ciuperci cu smantana,snitele cu cartofi prajiti si salata verde, carnati ardelenesti la cuptor cu mancare de mazare, salata de boeuf si supa de vita cu galusti de gris oparite, m-am indragostit de ele!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9688 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 December 2015 - 10:44 AM

Vezi postareaFoxyy, la 07 December 2015 - 10:01 AM, a spus:


Eataly - burgerii tai arata minunat, cred ca o sa incerc si eu. Dar nu-s sigura ca gasesc amidon de tapioca - se poate inlocui cu faina normala?



Da, da poti sa pui chiar pesmet sau amidon normal sau faina.Eu adaptez retetele la exigentele noastre.In cazul asta quinoa e gluten free si amidonul de tapioca idem. :occasion14:

#9689 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 December 2015 - 12:21 PM

Supa de rosii si mama mea si matusa o fac,cam la fel cu Maya http://artaculinara....-supa-de-rosii/,deosebirile ar fi ca nu e la fel de groasa ci mai lunga asa zeama,(legumele razuite,fara sa mai bage la blender/mixer)Edit: ca si consistenta arata ca supa lui Steluta,ca este si ea acolo in josul paginii,interesant ca Steluta a pus branza in aceasta supa,nu m-asi fi gandit,eu puneam numai in cea de pui,tre' sa incerc si eu ,mna' ca mi-o venit de supa de rosii cu branza acu' :occasion14: ,legumele sunt aceleasi,doar ca nu punem dafin ci telina(da la supa un parfum deosebit) si orez.Daca nu e sezonul de rosii bune,merge cu sos de rosii,dar noi mai punem si un cubulet de Knor pt. gust.

Eu ieri am avut cerere de niste aripioare cu mujdei,mamaliga si branza..

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-405-14494836480586.jpg

#9690 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 December 2015 - 01:06 PM

Eu am pe foc friptura in ulei a Adrianei si varza calita.

Editai ca am cumparat herig filè "afumat dulce" si vroiam sa fac un mousse, patè ceva.Ma duc sa caut retete.

#9691 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 December 2015 - 10:32 PM

Vezi postareaEataly, la 07 December 2015 - 01:06 PM, a spus:

Eu am pe foc friptura in ulei a Adrianei si varza calita.

Bune si singure si cred ca si impreuna.

#9692 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 December 2015 - 08:30 PM

Inca nu am avut curaj sa fac friptura Adrianei, dar un fel de varza calita am facut deseara si champignons, bile de mamaliga cu seminte de dovleac si ceva peste.

Toate unite la un loc:
Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14495993550061.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9693 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 December 2015 - 08:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 December 2015 - 10:32 PM, a spus:


Bune si singure si cred ca si impreuna.


Da, am impacat viteaua cu varza! :occasion14:

#9694 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 December 2015 - 08:44 PM

Vezi postareaPeter, la 08 December 2015 - 08:30 PM, a spus:

Inca nu am avut curaj sa fac friptura Adrianei,


Pai e friptura fara batai de cap prin definitie. :occasion14:
Cu o conditie....sa ai carne buna de vitel sau vita.
Eu am facut-o si din pulpa de curcan dezosata.
Si parca cineva a experimentat si cu porc. :occasion14:

#9695 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 December 2015 - 08:52 PM

Si Maya, si eu, si alte fete!
De fapt daca ai vita batrana, trebuie sa ai mai multa rabdare ca tot cedeaza pana la urma! Am patit-o o data!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9696 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,017
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 08 December 2015 - 10:11 PM

Carnati proaspeti

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-591-14496054688357.jpg

Si carnati afumati

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-591-14496054818332.jpg

#9697 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 December 2015 - 11:33 PM

Ce vrednica esti, ai luat-o inainte!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9698 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2015 - 12:19 AM

Vezi postareaEataly, la 08 December 2015 - 08:44 PM, a spus:

Pai e friptura fara batai de cap prin definitie. :occasion14:

da' nu cre' ca din cauza asta n-o face ci din cauza marii cantitati de ulei care costa :occasion14:

desi dupa aceea uleiul ala se poate refolosi linistit la gatit =))

#9699 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 December 2015 - 06:33 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 December 2015 - 12:19 AM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 08 December 2015 - 08:44 PM, a spus:

Pai e friptura fara batai de cap prin definitie. :occasion14:

da' nu cre' ca din cauza asta n-o face ci din cauza marii cantitati de ulei care costa :occasion14:

desi dupa aceea uleiul ala se poate refolosi linistit la gatit :)


=)) Ma cunosti mai bine ca Brigitte..

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9700 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 December 2015 - 08:13 AM

Vezi postareaPeter, la 09 December 2015 - 06:33 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 09 December 2015 - 12:19 AM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 08 December 2015 - 08:44 PM, a spus:

Pai e friptura fara batai de cap prin definitie. :occasion14:

da' nu cre' ca din cauza asta n-o face ci din cauza marii cantitati de ulei care costa =))

desi dupa aceea uleiul ala se poate refolosi linistit la gatit :)


:) Ma cunosti mai bine ca Brigitte..

Peter


:occasion14:

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 483
  • 484
  • 485
  • 486
  • 487
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 1 utilizatori anonimi