Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 571
  • 572
  • 573
  • 574
  • 575
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11441 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 December 2018 - 01:56 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 December 2018 - 01:45 PM, a spus:

Haleluia, ca incepusem sa intru la griji de-acum! Pui cu smantana, mmmmmm. Stiu ce voi manca la mama Imagine postata
Eu zilele astea in afara de salate nu mai gatesc nimic! Ce tot atata mancat? Apa, paie si bataie, nene!

Pff!! stai bre linistita ,vezi ce bombardeala va asteapta de craciun :( ...Maine sunt singura cu Ale' ca domnul Geany e de scarbici' si am zis ca facem ''Paarrttyy!!'' :( ,am luat tot ce trebuie ne facem tineti-va bine shaorma cu de toate :( ,gasii lipii,maio fac eu dintr-un ou,piept de pui tras la tigaia cu riduri,cartofi prajiti tot cum stiu eu ,si salata,fara muraciuni' ca nu place publicului larggg!! :( ... :) ..Asa ca concluzie,nu m-ati pierdut de client pandalii'' chiar de tot,dar in viitorul apropiat cine stie?! cine stie?! :) deja visez cum am zis la puiul cu ananas asiatic a lui Any si o supa ramen tot asa in stil asiatic dar pt. papila noastra de incepatori si profani ,dar cu potential.. :)

#11442 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 18 December 2018 - 05:12 PM

Vezi postareaGeany, la 18 December 2018 - 01:36 PM, a spus:

Daa!! si eu am amintiri dragi sufletului meu cu iepuras coconash',si retete frumoase :(

Dupa ce m-am plimbat gastronomic vorbind,prin indepartata Asie,am facut un ocol prin frumoasa Italie,ar cam fi timpul sa ma intorc pe la origini :( ..zic...Paii nu?! :) Azi la cererea publicului larg,format din..Domnul Geany :( Pui cu smantana si ceva ciupercute

Atasament SAM_7249.JPG

Ale' a zis pas el vrea doar puiut prajit(toate mofturile li le fac,au au au imi e deja mila de nora-mea de pe acum :) )

Atasament SAM_7243.JPG

Oalelei, pui cu smantana cum facea mama mea!Si eu cand mergeam acasa la ai mei asta ceream mereu, pui cu smantana si mancare de ardei copti cu rosii. Ai facut si-o mamaliga langa ?
brain loading....please wait....

#11443 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 December 2018 - 05:59 PM

Vezi postareablack_cat, la 18 December 2018 - 05:12 PM, a spus:

Ai facut si-o mamaliga langa ?

Yaapp!! :)

#11444 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 December 2018 - 07:05 PM

Oalelei, pui cu smantana cum facea mama mea!Si eu cand mergeam acasa la ai mei asta ceream mereu, pui cu smantana si mancare de ardei copti cu rosii. Ai facut si-o mamaliga langa ?

Imagine postata Atencion cu fanteziile astea ca deja ma ia cu intepaturi prin zona inimii. Am si eu o varsta [tot necoapta!] de-acum, va rog! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11445 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 19 December 2018 - 09:56 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 December 2018 - 07:05 PM, a spus:

Imagine postata Atencion cu fanteziile astea ca deja ma ia cu intepaturi prin zona inimii. Am si eu o varsta [tot necoapta!] de-acum, va rog! Imagine postata

Mie-mi spui?

La noi azi clatite cu ciuperci si cascaval la cuptor

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-178-0-25124800-1545249344.jpg

#11446 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 December 2018 - 10:41 PM

Ce bine arata Blacky' :love7: sunt fix pe gustul meu :notworthy:

#11447 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 December 2018 - 12:11 PM

Un fel de mai multe feluri :notworthy: o tocana(contine ceapa,cuburi din carne de porc,sos de rosii,fasii de ciuperci pleurotus si fasii de ardei copt,usturoi ,vin ,putin cimbru) urmeaza sa o servesc pe pat de mamaliguta moale :love7:

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-89188500-1545300679.jpg

P, s E dit '' Cum spuneam.. =))

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-05461300-1545302601.jpg

Aceasta postare a fost editata de Geany: 20 December 2018 - 12:44 PM

#11448 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 December 2018 - 03:30 PM

Vezi postareaGeany, la 20 December 2018 - 12:11 PM, a spus:

Un fel de mai multe feluri :notworthy: o tocana(contine ceapa,cuburi din carne de porc,sos de rosii,fasii de ciuperci pleurotus si fasii de ardei copt,usturoi ,vin ,putin cimbru) urmeaza sa o servesc pe pat de mamaliguta moale :love7:

Atasament SAM_7251.JPG

P, s E dit '' Cum spuneam.. =))

Atasament SAM_7259.JPG

Cum le faci tu frumos patut si plapumioara sa nu (se) raceasca, manca-le-ar mama. Zilele astea trebuie neaparat s-o pun si eu de mamaliga, mai ales dupa ultima ta poza Geany .

#11449 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 20 December 2018 - 04:54 PM

Ce fete harnice si si inspirate sunteti voi.
Eu nu am mai apucat sa gatesc. Doar salate de frunze si mancarea de la cantina la servici. Nici macar nu stiu ce caut la topicul asta.Imagine postata

#11450 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 December 2018 - 05:50 PM

Geany, nu am crezut sa o spun vreodata, dar pozele astea chiar imi tin de foame ...ca si eu, ca si Wowy. In ultimul hal...si cica mie imi place sa gatesc!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11451 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 December 2018 - 06:05 PM

Hi hi hi! merci de aprecieri :rolleyes: Daa Blaky ,si patut si plapumioara si pernuta si tot ce trebuie pt. hunii mei ,si in fiecare zi mereu gatesc proaspat si totul facut in casa si mereu altceva,in cel mai rau caz reinterpretez mancarea de ieri cand ramane si le-o dau in alta forma,faza e ca s-au invatat cam pretentiosi hunii,gasesc mereu critici si nod in papura pe unde mananca prin alte parti,restaurante sau chiar la bunica-sa,asta pt. ca am ridicat eu shtacheta' f. sus :D Ehheeii,cum ar spune bunica mea Profira ''Catzalu' turcului'',eu care eram cea mai mofturoasa si simandicoasa la mancare am auzit de atatea ori povestea cu ''catzalu' turcului'' ca mi se acrise,cand imi spunea bunica asa ca stiam unde bate,mai bine asi fi preferat sa-mi dea una-n cap :D

Aceasta postare a fost editata de Geany: 20 December 2018 - 06:05 PM

#11452 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 20 December 2018 - 09:00 PM

Vezi postareaGeany, la 20 December 2018 - 06:05 PM, a spus:

Hi hi hi! merci de aprecieri :rolleyes: Daa Blaky ,si patut si plapumioara si pernuta si tot ce trebuie pt. hunii mei ,si in fiecare zi mereu gatesc proaspat si totul facut in casa si mereu altceva,in cel mai rau caz reinterpretez mancarea de ieri cand ramane si le-o dau in alta forma,faza e ca s-au invatat cam pretentiosi hunii,gasesc mereu critici si nod in papura pe unde mananca prin alte parti,restaurante sau chiar la bunica-sa,asta pt. ca am ridicat eu shtacheta' f. sus :D Ehheeii,cum ar spune bunica mea Profira ''Catzalu' turcului'',eu care eram cea mai mofturoasa si simandicoasa la mancare am auzit de atatea ori povestea cu ''catzalu' turcului'' ca mi se acrise,cand imi spunea bunica asa ca stiam unde bate,mai bine asi fi preferat sa-mi dea una-n cap :D

Geany, care-i povestea cu catelu' turcului ? Poate ai spus-o si mi-a scapat
fiica dacilor

#11453 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 December 2018 - 09:26 PM

Vezi postareabristena, la 20 December 2018 - 09:00 PM, a spus:

Nu am spus-o draga Bris' dar uite ti-o povestesc la han " http://www.artaculin...940#entry245130 :D

Aceasta postare a fost editata de Geany: 20 December 2018 - 09:58 PM

#11454 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 20 December 2018 - 11:40 PM

Vezi postareaGeany, la 20 December 2018 - 09:26 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 20 December 2018 - 09:00 PM, a spus:

Nu am spus-o draga Bris' dar uite ti-o povestesc la han " http://www.artaculin...940#entry245130 :D

Saru-mana, am citit, m-am amuzat, o stiam dar nu cu titlul asta
S-au asa ii spunea bunica ta?
fiica dacilor

#11455 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2018 - 01:51 PM

Vezi postareabristena, la 20 December 2018 - 11:40 PM, a spus:

Saru-mana, am citit, m-am amuzat, o stiam dar nu cu titlul asta
S-au asa ii spunea bunica ta?

Am raspuns la han,chiar nu stiam nici eu,dar cautand cu Gogu' mi-a dat ca exista o zicatoare romaneasca veche ''ogarul turcului mananca si mere padurete'' morala sau contextul in care ar fi utilizata expresia ar fi de foame mananci si mere padurete cred ca de acolo se trage,dar nu stiu nici eu exact,cert e ca mie asa mi-a fost povestita de bunici,asa v-am spus si eu voua :D

In alta dezordine de idei,hunii au mancat ce au gasit,mamaliguta de ieri reincalzita cu oua ochiuri si ceva rest din tocana de ieri doar ashea de gust ,sa nu credeti ca nu au protestat :D dar eu am avut treaba pana peste urechi,am inceput asa din mai multe colturi o curatenie aparenta de craciun,un ochii soacrei ashea' :rolleyes: si oleaca de cumparaciuni',slaninuta,toba,caltabos,doar cate putin asa de gust pt. domnul Geany,am cumparat deja rasol afumat si proaspat si adidasi(copite) pt. racituri,aici tot domnul Geany raspunde,el le-a despicat cu securea,curatat,parlit etc :D restul mai urmeaza ca e prea devreme,eu nu vreau nimic congelat ci totul proaspat,planul e ca duminica fierb raciturile,si invart sarmalutele in foi de varza murata,luni in ajun le pun la fiert la cuptor la foc mic si mai fac si o tochitura si bradul si pe seara iesim in oras la plimbare,dar pana atunci mai am o gramada de cumparaturi de facut si deja se simte,cozi si aglomerat peste tot,domnul Geany nu are rabdare,dar nici doar pe mine nu ma lasa,pana nu se cearta el cu o vanzatoare neatenta sau cu unul care se baga in fata la rand el nu se simte bine,nu e sarbatoare la el fara astea,si pe mine ma scoate din toti pepenii :D ... :D

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-31956400-1545393709.jpg

#11456 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2018 - 05:40 PM

Spor la treaba Geany.
Eu am incropit repede niste paste cu cocktail de fructe de mare

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-178-0-94214700-1545406829.jpg

#11457 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 23 December 2018 - 04:52 PM

Eu am facut azi paste cu sosul meu de rosii, cu o ceapa, un morcov dat la razatoare, lasate pe foc cu ulei de masline, dupa care am pus sos de rosii din sticla. La urma am.pus o lingurita de zahar, un varf de cutit de bicarbonat sa ia din aciditatea rosiilor si sare. Am mai lasat pe foc pana ce a trecut efectul bicarbonatului apoi am mixat totul cu mixerul vertical. Noua ne place de numa, apoi daca mai aveam si vreo doua vinete fripte ar fi fost perfect. Am facut si suc de rosii cu rosii din ograda proprie asta vara dar sincer nici asta facut asa nu e nai prejos.

Apoi miel la gratar. Ca pagânii..asta e.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-02209800-1545576659.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-79432900-1545576671.jpg

#11458 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 December 2018 - 05:27 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 December 2018 - 04:52 PM, a spus:

am.pus o lingurita de zahar, un varf de cutit de bicarbonat sa ia din aciditatea rosiilor si sare. Am mai lasat pe foc pana ce a trecut efectul bicarbonatului apoi am mixat totul cu mixerul vertical.

foarte interesant, de zahar știam dar de bicarbonat ba. iar de mixerul băț nu mi-ar fi trecut prin cap, totul ajunge super fin, nu?
am făcut și eu sos de roșii de la fermă astă toamnă, sunt atât de dulci de nu se simte nevoia de zahar
de miel nu zic nimic, nici nu l-am văzut Imagine postata

#11459 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 23 December 2018 - 05:45 PM

Vezi postareaDexter, la 23 December 2018 - 05:27 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 23 December 2018 - 04:52 PM, a spus:

am.pus o lingurita de zahar, un varf de cutit de bicarbonat sa ia din aciditatea rosiilor si sare. Am mai lasat pe foc pana ce a trecut efectul bicarbonatului apoi am mixat totul cu mixerul vertical.

foarte interesant, de zahar știam dar de bicarbonat ba. iar de mixerul băț nu mi-ar fi trecut prin cap, totul ajunge super fin, nu?
am făcut și eu sos de roșii de la fermă astă toamnă, sunt atât de dulci de nu se simte nevoia de zahar
de miel nu zic nimic, nici nu l-am văzut Imagine postata

Da, vine totul foarte fin. Eu azi am pus o ceapa medie, deci sa nu fie mica dar nici exagerat de mare taiata normal, un morcov dat la razatoarea mica apoi stors. Am pus ceapa si morcovul cu ulei de masline oe foc , am lasat un poc sa sw inmoaie ceapa, apoi am pus 1 litru de suc de rosii (3 sticlute mici). Pe foc mic pana ce scade si e fiarta ceapa.
Am pus o lingurita de zahar si un varf de cutit de bicarbonat, incepe a face bulbuci bicarbonatul, las in continuare la foc mic pana ce trece efectul bicarbonatului. Sare binenteles dupa gust, dupa care dau oala de pe foc, astept un pic sa se potoleasca din fiert apoi bag mixerul vertical.

Mancam asa simplu sau cel mai cel e cu vinete fripte in ulei de masline. Amestec pastele cu un cub doua de unt, pun sosul de rosii, amestec si pun pe farfurie. Dupa care pun vi netele deasupra si la final busuioc proaspat rupt bucatele cu mana. Foarte made in Sicily.

#11460 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2019 - 02:22 PM

Schimbare de plan planuitor :( pt. azi planuisem partyy!! cu pizza,am schimbat planul cu ciorbita de fasole cu afumatura ,(contine paste diferite,spirale,late ondulate etc,resturi ..) poza urata facuta la repede ca deobicei :(

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-405-0-38775200-1546690542.jpg

Servita alaturi de ceapa rosie si blonda,ardei iuti murati,paine prajita si oliviera ca la resteurant' bre' ti' gioci'?! :( (la mine aceste mici detalii fac diferenta,asi fi vrut paine neagra dar aveam de terminat pe asta,nimic nu se arunca /risipeste totul se consuma,paine neagra o sa iau proaspata luni)

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-405-0-38322400-1546690548.jpg

Pizza fac maine,vin cu poza doveditoare,ca nu le dau la huni acelasi meniu 2 zile la rand(decat daca nu am incotro :( ) si restul de ciorbita luni,pt. marti am in program o musaca ,si sa vedem poate o placinta ceva mai vedem,deci pt. zilele astea meniul e facut... :D

Aceasta postare a fost editata de Geany: 05 January 2019 - 02:24 PM

Arata acest topic

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 571
  • 572
  • 573
  • 574
  • 575
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic