Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 591
  • 592
  • 593
  • 594
  • 595
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11841 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2019 - 07:31 PM

adevarat rasol, mino! Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11842 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 February 2019 - 07:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 February 2019 - 07:31 PM, a spus:

adevarat rasol, mino! Imagine postata


Legumele in care am fiert carnea, le-am aruncat, ca nu imi plac!

#11843 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 February 2019 - 07:54 PM

Vezi postareamino, la 25 February 2019 - 07:45 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 25 February 2019 - 07:31 PM, a spus:

adevarat rasol, mino! Imagine postata


Legumele in care am fiert carnea, le-am aruncat, ca nu imi plac!


nu mergea o salata de legume cu maioneza? sau cu un sos mai usor,maio cu smantana/iaurt grecesc?
sau o supa crema? nici asa?
parca ma doare sufletul,io-s zgarcita.

#11844 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 February 2019 - 09:06 PM

Vezi postareamoatza, la 25 February 2019 - 07:54 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 25 February 2019 - 07:45 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 25 February 2019 - 07:31 PM, a spus:

adevarat rasol, mino! Imagine postata


Legumele in care am fiert carnea, le-am aruncat, ca nu imi plac!


nu mergea o salata de legume cu maioneza? sau cu un sos mai usor,maio cu smantana/iaurt grecesc?
sau o supa crema? nici asa?
parca ma doare sufletul,io-s zgarcita.


Ar fi mers tot ce zici tu, dar evit maioneza si sosurile din cauza de surplus de kile. Supa crem, da, ar fi mers dar o mananc numai eu, iar azi tocmai ce am facut o supa de pui cu galuste ca de asta mananca si domnul :love7:)

#11845 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2019 - 12:21 AM

vaaaai, ma faci sa ma duc sa caut gituri de curcan

#11846 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 February 2019 - 12:35 AM

rasol de vitel (din supa) cu bok choy - 3 minute in microunde cu sos de soia + ginger, de unde si balta neagra din farfurie

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-1215-0-75836000-1551134025.jpg

#11847 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 February 2019 - 08:01 AM

ati cam rasolit-o, sa-nteleg!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 26 February 2019 - 08:01 AM


#11848 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 February 2019 - 01:53 PM

Azi cum spuneam gnocchi (cumparati ,nu i-am facut eu) :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-405-0-96499900-1551182011.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-405-0-87271000-1551184082.jpg

Aceasta postare a fost editata de Geany: 26 February 2019 - 02:28 PM


#11849 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 February 2019 - 05:38 PM

Vezi postareamoatza, la 26 February 2019 - 08:01 AM, a spus:

ati cam rasolit-o, sa-nteleg!


Chiar in mai multe tipuri :P

Vezi postareaDexter, la 26 February 2019 - 12:35 AM, a spus:

rasol de vitel (din supa) cu bok choy - 3 minute in microunde cu sos de soia + ginger, de unde si balta neagra din farfurie

Atasament IMG_5253.JPG


La Lidl, am vazut-o sub denumirea de pak choy, dar era si scumpa si nici nu stiu cum sa o prepar, asa ca am trecut pe langa ea! Are un gust anume? Diferit de cel de varza?

#11850 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 February 2019 - 05:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 February 2019 - 12:21 AM, a spus:

vaaaai, ma faci sa ma duc sa caut gituri de curcan



Sa te uiti dupa cele mai groase, ca au carne multa pe ele. La noi sunt uneori si mai subtiri, dar alea sunt mai mult oase si nu merita sa le cumperi.

#11851 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 February 2019 - 06:15 PM

Oarecum similar spanacului, ergo il poti si gati ca atare. Pak ori bok choi, am impresia ca difera daca e in indoneziana ori malayeziana, ceva de genul. Bun tare cand ai grija la calorii. Arata foarte bine, Dex!

Si cu loboda cred ca s-ar putea asemui putin la gust...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11852 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 February 2019 - 06:56 PM

Mersi de info, Lori :P . O sa imi fac curaj sa cumpar soiul asta de varza cand il vad iar la Lidl!

#11853 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 February 2019 - 10:07 PM

Cu mare placere, draga mea! Poate vine si Dex sa completeze ca na, fiecare cu gustul lui. Eu personal le asociez mai degraba cu frunze de loboda/sfecla decat cu varza. Au un gust destul de fad, sa spun asa, adica nu o aroma specifica, patrunzatoare, pe cand varza o mirosi , o simti daca face vecinu cu ciolan , ori rata.
Dupa cum constatam, toate drumurile duc la rata pe varza la topicul asta. Poate s-o incumeta vreunu din noi sa o si faca Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 26 February 2019 - 10:07 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11854 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2019 - 11:43 PM

Si eu zic ca au gust de loboda nu de varza
Mino, am luat aripoaie de curcan, era o carne pe ele ca la bulanul de pui,si povestesc unei colege ce am facut eu si cita carnea avea si ea cica: Stii unde le injecteaza antibioticu la curcani? in aripa :) n-am verificat daca e adevarat ce zice ea dar mi-a pierit cheful
dar acu o sa caut gituri

#11855 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 February 2019 - 11:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 February 2019 - 11:43 PM, a spus:

Mino, am luat aripoaie de curcan, era o carne pe ele ca la bulanul de pui,si povestesc unei colege ce am facut eu si cita carnea avea si ea cica: Stii unde le injecteaza antibioticu la curcani? in aripa :) n-am verificat daca e adevarat ce zice ea dar mi-a pierit cheful
dar acu o sa caut gituri


Apoi iti vine a plange! Ne lasam de mancat- post cu apa scrie pe noi!

In alta ordine de idei eu diseara am de gand sa fac ficat de vitel cu ceapa.

#11856 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 February 2019 - 12:14 AM

bok choi nu are gust de varza de loc, aduce cu frunzele de mustar ( stiu, nu cred ca sunt prea populare in europa) dar cu gust de nucă. nu stiu cit v-am lamurit, dar m-am straduit Imagine postata

#11857 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 27 February 2019 - 06:05 AM

Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 12:14 AM, a spus:

bok choi nu are gust de varza de loc, aduce cu frunzele de mustar ( stiu, nu cred ca sunt prea populare in europa) dar cu gust de nucă. nu stiu cit v-am lamurit, dar m-am straduit Imagine postata


Io o manc cruda. Fac o salata. O fac salata. Salata o fac. 😀

Aceasta postare a fost editata de dragos: 27 February 2019 - 06:06 AM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11858 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 February 2019 - 07:48 AM

Deci gata, vreau sa gust pak choy! Adriana, aripi de curcan iau si eu pentru ciorbe sau piftie. Nu stiu daca curcanii sunt asa injectati cu antibiotice ca puii. Ce sa zic? Asa nici apa nu mai este curata, la noi de exemplu din 10 tipuri de apa doar 3 sunt curate, asa ca nu stiu ce sa mai zic. Mie imi place de mor zezma de curcan. De obicei trag un clocot si arunc apa, tot in ideea sa mai elimin din toxine.

#11859 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 February 2019 - 08:11 AM

Vezi postareamino, la 27 February 2019 - 07:48 AM, a spus:

Adriana, aripi de curcan iau si eu pentru ciorbe sau piftie. Nu stiu daca curcanii sunt asa injectati cu antibiotice ca puii. Ce sa zic?


Tratamente se fac in toate fermele cu animale ca altfel ar muri pe capete.
Si asta n-ar fi nimic, dar se extind epidemii de n-ar mai ramane unul. Doar nu tin puii de curcan cu picioarele in spirt si le dau boabe de piper pe cioc, obligatoriu, cum facea mamaia de la tara!
Dar tratamentele se administreaza prin mancare, prin apa, nu cred ca sta vreunul sa ia toate curcile la rand si sa le intepe :toothy6:
Si chiar de-ar fi asa, prin absurd zic, nu cred c-a nimerit Adriana chiar pe ala. :D :D
Si chiar de l-ar fi nimerit, nu cred c-a nimerit aripa injectata :D :D :D

hai, bre, vad ca nu mai avem mult pana la paranoia! relax!

#11860 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2019 - 08:58 AM

Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 12:14 AM, a spus:

aduce cu frunzele de mustar ( stiu, nu cred ca sunt prea populare in europa) dar cu gust de nucă.

bustean ne-ai lamurit :D
de la varza trecind prin loboda am ajuns la mustar :D
n-am nici auzit nici vazut si mai ales mincat frunze de mustar
cum sint?

si chiar daca am mincat aripioara respectiva eu un pic de antibiotic face bine :toothy6:

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 591
  • 592
  • 593
  • 594
  • 595
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi