Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 603
  • 604
  • 605
  • 606
  • 607
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12081 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 13 March 2019 - 02:09 PM

Numai prostii am facut azi aici.....Geany, poftim o felie!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2019/post-343-0-46302000-1552478991.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 13 March 2019 - 02:11 PM


#12082 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2019 - 02:15 PM

Vezi postareamino, la 13 March 2019 - 02:09 PM, a spus:

Numai prostii am facut azi aici.....Geany, poftim o felie!

:crying: Senchiu''!! :hug: :love7:

#12083 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2019 - 02:59 PM

Yoy Mino...

Daca nu avem topic de ce "porkate" am mancat azi, pun aici.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-81337300-1552481907.jpg

Salam de bovina.🐮🐂🐂

#12084 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 March 2019 - 03:43 PM

Fasole batuta, facuta pentru jupan, aseara:

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-46-0-03246200-1552484526.jpg

Eu, azi, salata de dovlecel, spanac, branza de capra si capsuni:

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-46-0-68992600-1552484595.jpg

#12085 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 13 March 2019 - 06:28 PM

Vezi postareaFoxyy, la 13 March 2019 - 03:43 PM, a spus:

Fasole batuta, facuta pentru jupan, aseara:

Atasament DSC_1680.jpg

Eu, azi, salata de dovlecel, spanac, branza de capra si capsuni:

Atasament DSC_1684.jpg


Wow, ce faine bucate! Imi plac de mor fasolele batute, dar salata aia arata wow! Dovlecelul e crud? Merge si cas framantat in loc de branza de capra?

#12086 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 13 March 2019 - 08:28 PM

mamaliga in straturi
am pus-o fierbinte in farfurie, nu s-au pastrat straturile alea, dar intelegeti voi ideea :crying:

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-332-0-78664000-1552501530.jpg

#12087 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 March 2019 - 08:28 PM

Vezi postareamino, la 13 March 2019 - 06:28 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 13 March 2019 - 03:43 PM, a spus:

Fasole batuta, facuta pentru jupan, aseara:

Atasament DSC_1680.jpg

Eu, azi, salata de dovlecel, spanac, branza de capra si capsuni:

Atasament DSC_1684.jpg


Wow, ce faine bucate! Imi plac de mor fasolele batute, dar salata aia arata wow! Dovlecelul e crud? Merge si cas framantat in loc de branza de capra?

Da, e crud. Cred ca merge si casul. Nu am incercat. Aveam de ales intre cascaval si branza de capra. Si feta.

#12088 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 March 2019 - 08:34 PM

Mancarica de urzici, proaspat culese si aduse de la gradina! 😁 😉

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-46-0-10823200-1552501871.jpg

#12089 Userul este online   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,019
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 13 March 2019 - 10:53 PM

Vezi postareaGeany, la 13 March 2019 - 11:52 AM, a spus:

:rolleyes: Si revenind la ''rosiile'',daca gasiti soiul asta nu-l ocoliti (alturi sunt cartofi ''noi'' cu coaja alba subtire si pamant pe ei,ceva mai buni decat cei vechi care se gasesc la ora asta)



Si precum Moise'' despartim apele =)) acolo balaceala,da' pana mai fac eu cartofii prajiti si ouale ochiuri se mai lasa inca multa zama'

Atasament SAM_7546.JPG

:lol:

Atasament SAM_7548.JPG


Geany, ouletul ala imi face cu ochiul. Maine dau iama in oua ochiuri 😎😉

#12090 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 March 2019 - 11:19 PM

Vaaaaaai ati pus gand rau paginii!!!! Eu as manca din toate!!

#12091 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2019 - 11:23 PM

Hi hi hi! Clau' eu va arat cum il fac eu la ceaunel(ca eu sunt cu ceaunelele =)) )

Eu intai am facut cartofii felii in ceaunelul cu ulei profund incins ca la gogosi(ceaunelul e f. vechi si urat asa ca faceti exceptie de asta :rolleyes: )

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-405-0-63110000-1552511404.jpg

i-am scos pe servetel absorbant cu paleta facuta din sarme ca sa se scurga bine bine,si ceaunelul il dau deoparte de pe flacara si il las sa se raceasca putin...

Cand s-a racorit il las sa se reprinda fix atata

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-405-0-11598000-1552512109.jpg

In acest punct il ridic usor cu spumiera astfel incat sa ramana galbenusul desupra uleiului dar albusul inca inauntru

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-405-0-50192000-1552512113.jpg

Asa imi place mie cand e gata cu camasuta'' sa aiba galbenusul

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-405-0-99433200-1552512117.jpg



In sexiune o poza mai veche cu varza ca alta nu am acum la indemana dar galbenusul curge ,e perfect in opinia mea eu sunt f. pretentioasa la asta ,doamna mea din Italia mereu ma lauda cum fac oul ochi in camasuta perfect :)

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-405-0-22813800-1552511399.jpg

Ouale fierte le fac astfel ,pun la fiert ouale in apa rece ,si calculez de cand incepe sa fiarba apa bine bine 3,30 min. pt. out moale,intre 4-5 min. oul cleios si cel putin 8 min pt. oul fiert tare,si imi ies perfecte....


Fox. despre salata ta am mancat in Italia la Ala di Stura la casa Vanelli ,fix asa doar ca era cu fragute,si se numea la ei Insalata montanara''..supeerrbbaa!!! :lol: ,era in meniul lor asa ca de-a lungul sederii mele in Italia am servit-o de mai multe ori in diverse ocazii!! ce amintiri fumoase! =))

#12092 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 March 2019 - 11:54 PM

Eu daca las oul mai mult de 2 minute, adio....nu mai e a la coque.

#12093 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 March 2019 - 12:00 AM

Eu daca las oul mai mult de 2 minute, adio....nu mai e a la coque.
[/quote]
Draga Any eu pun oul din apa rece,pun la foc apa rece cu oul in ea,si calculez timpul de cand incepe sa bolboroseasca apa fix 3,30 min,pt ca atunci albusul e facut si galbenusul moale,domnul Geany nu suporta sa vada la ou albusul nefacut gelatinos,dar vrea galbenus curgator,asa ca asta e timpul perfect pt. ce vrea el,dupa ce au trecut cele 3,30 de min. de fierbere il pescuiesc cu o lingura si-l pun intr-o cana cu apa rece ...poate tu il pui deja cand fierbe apa...ca altfel nu-mi explic...https://www.wowbiz.r...corect-16889028

Aceasta postare a fost editata de Geany: 14 March 2019 - 12:15 AM


#12094 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 March 2019 - 12:26 AM

Geany, fac oul cum se face. Il pun direct in apa rece, apoi aprind focul, calculez 2 minute de cand incepe sa fiarba apa, iese albusul perfect ( ca n-am inebunit sa dau la copchil albus crud) si galbenusul curge.
Magie :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 14 March 2019 - 10:49 AM


#12095 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 March 2019 - 07:50 AM

Vezi postareaany_annette, la 14 March 2019 - 12:26 AM, a spus:

Geany, fac oul cum se face. Il pun direct in apa rece, apoi aprind focul, calculez 2 minute de cand incepe sa fiarba apa, iese albusul perfect ( ca n-am inebunit sa dau la copchil albus crud) si galbenusul curge.
Magie :rolleyes:

Pai nu e nici o magie,oul poate fi lasat de la 1 minut in sus sa fiarba,acum cate minute trebuie lasat e in functie de gustul fiecaruia,mie personal imi place cum iese la 3,30 min. :lol:

#12096 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2019 - 09:11 AM

Giani, si mie mi se pare perfect ochiul ala, eu nu vreau cu albus apos, galbenus intarit sau cu albusul prajit maro pe margini.
am vazut ca si la chefi, e o proba obligatorie asta cu oul, si tot asa ziceau si ei, fara urma de arsura tb sa fie, albusul copt perfect si galbenusul acoperit.
totusi tata stiu ca voia neaparat sa fie albusul crocant pe margini :rolleyes:

ieri nu am gasit urzici in piata, asa ca am facut dovlecel+spanac cu smantana si limba cu masline - aveam limba fiarta deja.

#12097 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 March 2019 - 10:20 AM

Vezi postareamoatza, la 14 March 2019 - 09:11 AM, a spus:

Giani, si mie mi se pare perfect ochiul ala, eu nu vreau cu albus apos, galbenus intarit sau cu albusul prajit maro pe margini.
am vazut ca si la chefi, e o proba obligatorie asta cu oul, si tot asa ziceau si ei, fara urma de arsura tb sa fie, albusul copt perfect si galbenusul acoperit.
totusi tata stiu ca voia neaparat sa fie albusul crocant pe margini :rolleyes:

ieri nu am gasit urzici in piata, asa ca am facut dovlecel+spanac cu smantana si limba cu masline - aveam limba fiarta deja.

Daa!! acum e si chestie de gust ,unii il vor mai bine facut altii cat mai moale,domnul Geany nu suporta deloc sa vada pe langa galbenus albus gelatinos ...Doamna mea in Italia avea o chestiuta de asta https://www.casaling...ICO-CM.-16.html imi placea ca mergea pusa si direct pe flacara

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-405-0-70800900-1552551465.jpg

Puneam putin ulei si un cubulet de unt si oul,ca sa faca ''camasuta'' deasupra galbenusului, la sf. turnam cu lingura din grasimea fierbinte de vreo 2 ori si iesea perfect ...Ce mi-ar place si mie o chestiuta dintr-aia :lol:

#12098 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 March 2019 - 10:52 AM

Deci eu oul moale adica cu galbenus moale si albus tare il fac pt copil. Si nu povestesc prostii. Vorbesc despre ou fiert.
Aici ouale sunt medii si mari. Dar e chestiune de secunde intre unul si altul. In orice caz nu ajung la 3 minute jumate. Eu sincer asa fac. De cate ori am lasat un ou mai mult, s-a intarit galbenusul.

Evident nu pun in dubiu faptul ca tie iti iese un ou perfect (sau cel mai perfect :lol: ) daca il lasi 3.30 minute.

Vezi postareamoatza, la 14 March 2019 - 09:11 AM, a spus:

Giani, si mie mi se pare perfect ochiul ala, eu nu vreau cu albus apos, galbenus intarit sau cu albusul prajit maro pe margini.
am vazut ca si la chefi, e o proba obligatorie asta cu oul, si tot asa ziceau si ei, fara urma de arsura tb sa fie, albusul copt perfect si galbenusul acoperit.
totusi tata stiu ca voia neaparat sa fie albusul crocant pe margini :rolleyes:

ieri nu am gasit urzici in piata, asa ca am facut dovlecel+spanac cu smantana si limba cu masline - aveam limba fiarta deja.


Pai ala era cel mai bun! Asa il facea bunica D-zeu s-o ierte si imi voi aduce intotdeauna aminte. Crocant pe margini, albus bine facut si galbenus super moale.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 14 March 2019 - 10:50 AM


#12099 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2019 - 11:06 AM

Ani, io te cred, asa cum o cred si pe Giani, ca si-asa nu-l nimeresc niciodata cum as vrea, la mine-i loterie curata.
dar nici nu ma straduiesc, recunosc!

Omu' face dupa metoda lui Heston Blumenthal - ala-i numai chimie tot!
Fierbe apa cu clabuci, inchide focul si apoi pune oul spalat cu apa calda, ca sa fie incalzit deja. Il tine 5min dupa. Eu nu am rabdare.

#12100 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 March 2019 - 11:06 AM

Maii!! ma facusi sa fac un out moale drept acum in direct,asa arata dupa 3,30 de min. de cand incepe sa fiarba apa....

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-405-0-50664700-1552554400.jpg

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 603
  • 604
  • 605
  • 606
  • 607
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi