Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 610
  • 611
  • 612
  • 613
  • 614
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12221 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 April 2019 - 01:14 PM

tocmai am cumparat si eu turmeric (vazusem la Asia express) si vreau sa fac si eu orez galben' :hungry: mai facusem in trecut cu sofran dar acum am zis ca poate o sa mai incerc ceva asiatic ,...nu am mai incercat de asta sunt curioasa sa vad cum e .de asta am cumparat eu

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-92159100-1554894553.jpg

Am gasit cartofei de astia mici 5 lei kg.

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-30882800-1554894584.jpg

I-am oparit 20 de min. in apa cu sare apoi in ceaunelul cu ulei incins,am uitat sa iau marar verde sa presat tocat deasupra,dar am facut mujdei si am mai pus moatze de smantana si branza de burduf de oi,ceafa fleici cu putin os erau azi la K. 16 lei kg. =))

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-78943600-1554894633.jpg

Am mai luat Moatzo alune cu piper,intai nu se simte iute apoi vine,mie si lui Ale' ne plac f. mult :floare:

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-14911300-1554894808.jpg

#12222 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 April 2019 - 01:30 PM

as incerca turmericu', dar s-ar putea sa n-am succes la audienta.
e aromat tare?

tre sa prestez si eu ceva papa, dar nu prea am chef in timpul saptamanii.
oricum, azi omu' e ocupat ca duce tineretul la aeroport, eu la concurs - m-am hotarat, nu fac nimic :hungry:

alunele sunt interesante, dar mie-mi creaza dependenta, nu ma mai pot opri si, invariabil, oricate-as manca, mi-e greata de la ele.
carnuri nu mai cumpar nimic, cu toate ca porc nu am deloc, dar am congelatorul plin si vine mielu' :floare:
cartofii sunt noi, de-aia de-ai nostri? 5lei...cam mult, au fost scumpi cartofii anul asta, noroc ca nu-s baza la noi. dar si aia dulci ce s-au scumpit!!!

hai ca vb aiurea pe topicul asta. am predat balanta si sunt in verva =))

#12223 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 April 2019 - 01:33 PM

Habar nu am nici eu de turmeric,dar o sa-l incerc si-ti spun,despre alune am noroc ca-i plac si lui Ale',cartofeii habar n-am ce provenienta au dar sunt de la mine de la magazinasul de la scara blocului ... :floare:

#12224 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 April 2019 - 01:41 PM

Eu am ajuns la turmeric/curcuma plecând de la praf/amestec de curry. De muuuult, tare de muuuult, invitată fiind la o masă mai sofisticată (pe vremea aceea) am avut orez în farfurie și pudră de curry pe masă. Am încercat, mi-a plăcut mult, doar că era prea picant pentru gustul meu (tot pe vremea aceea, între timp suport mai bine picant-ul). Am cercetat amestecul de curry și avea, pe lângă altele, piper și curcuma. Așa că mai târziu, peste ani, mi-am cumpărat direct turmeric simplu. Mie îmi place foarte mult aroma lui și nici nu mi se pare foarte aromat, dar am văzut că al mei îl acceptă mult mai bine pus în mâncare și nu în farfurie, adică gătit împreună cu toate cele, nu presărat peste orezul din farfurie.
EDIT: de aceea și iese orezul galben, că se fierbe în zemuri galbene. Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de boni: 10 April 2019 - 01:42 PM


#12225 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 April 2019 - 01:46 PM

ooo, da, amestecat din prima, omu' meu e conservator rau!!! as putea sa-i spun ca e galben de la supa de gaina :floare:

orez fiert doar in apa n-ar gusta veci! eee, am viata grea!

#12226 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 April 2019 - 01:48 PM

cica ar face bine curcuma asta, nu's cite kg ar trebui sa mincam ca sa se vada efectul
noua ne place mult, mai ales in risotto ca iese galben
asa cum o folosim noi nu ii simt un gust aparte predominant

#12227 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 April 2019 - 02:06 PM

Ca si remediu au spus la emisiunea Asia express ca ei folosesc lapte cald amestecat cu curcuma :floare:

#12228 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 April 2019 - 05:56 PM

Eu azi am facut o supa crema de radacinoase si rosii si chiftele dupa modelul Moatzei, nu am avut leurda dar am pus morcov, dovlecel si verdeata multa. Prea bune au iesit.
brain loading....please wait....

#12229 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 April 2019 - 07:56 PM

Luni am facut spanac cu piept de pui, suc de rosii si usturoi. O bunatate! Am mancat de am spart cu mamaliga alaturi!

#12230 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 April 2019 - 07:34 AM

Vezi postareablack_cat, la 10 April 2019 - 05:56 PM, a spus:

Eu azi am facut o supa crema de radacinoase si rosii si chiftele dupa modelul Moatzei, nu am avut leurda dar am pus morcov, dovlecel si verdeata multa. Prea bune au iesit.


sa va fie de bine! nici nu ies bune doar din carne, ies prea tari.
legumele le balanseaza si gustul si consistenta.

azi am in plan o mancare din organe de vitel cu mamaliga si salata de vinete

#12231 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 April 2019 - 08:10 AM

Vezi postareamoatza, la 11 April 2019 - 07:34 AM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 10 April 2019 - 05:56 PM, a spus:

Eu azi am facut o supa crema de radacinoase si rosii si chiftele dupa modelul Moatzei, nu am avut leurda dar am pus morcov, dovlecel si verdeata multa. Prea bune au iesit.


sa va fie de bine! nici nu ies bune doar din carne, ies prea tari.
legumele le balanseaza si gustul si consistenta.

azi am in plan o mancare din organe de vitel cu mamaliga si salata de vinete


Mama ce bine suna chestia asta!
Eu pauza de la gatit...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12232 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 April 2019 - 05:36 PM

am facut supa de pui greceasca care se numeste in original kotopoulo avgolemono (cu orez, lamâie si ou) am si o poza dar m-a rugat sa n-o fac de rusine. pe poza, nu pe supa

#12233 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 April 2019 - 06:19 PM

Nici poza mea nu-i frumoasa, mancarea de organe de vitel era doar niste bucatele maro de carne.
Am taiat toate organele in bucatele relativ egale.
Prima data am pus inima si am tras-o scurt in grasime de rata vreo 2 min,apoi am scos-o si am facut la fel cu bucatile de rinichi,ficat si la sfarsit bojocul.
Cum erau aproape gata, le-am reunit si am pus vreo 2 linguri de sos de soia, la fel Worchester, putin sos de ardei iute, sare, piper si 2 catei mari de usturoi zdrobiti.
A iesit ceva delicios, picant si lucios de la reductia de sosuri. Plus mamaliga.
Multa lume omoara animalul a doua oara gatind prea mult proteina si ies niste bucati de carne tari ca opinca, necomestibile. Am facut cu niste prieteni prima jumatate de organe si nu credeau ca e gata in 15 min mancarea

Aceasta postare a fost editata de moatza: 11 April 2019 - 08:48 PM


#12234 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 April 2019 - 06:27 PM

Vezi postareamoatza, la 11 April 2019 - 06:19 PM, a spus:

Multa lume omoara animalul a doua oara gatind prea mult proteina si ies niste bucati de carne tari ca opinca, necomestibile

+1
vor sa fie siguri ca nu invie Imagine postata

#12235 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 April 2019 - 06:29 PM

Vezi postareaDexter, la 11 April 2019 - 06:27 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 11 April 2019 - 06:19 PM, a spus:

Multa lume omoara animalul a doua oara gatind prea mult proteina si ies niste bucati de carne tari ca opinca, necomestibile

+1
vor sa fie siguri ca nu invie Imagine postata


Fricosi si neasumati😁

#12236 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 April 2019 - 08:10 PM

Vezi postareamoatza, la 11 April 2019 - 06:19 PM, a spus:

Nici poza mea nu-i frumoasa, mancarea de organe de vitel era doar niste bucatele maro de carne.
Am taiat toate organele in bucatele relativ egale.
Prima data am pus inima si am tras-o scurt in grasime de rata vreo 2 min,apoi am scos-o si am facut la fel cu bucatile de rinichi,ficat si la sfarsit bojocul😉.
Cum erau aproape gata, le-am reunit si am pus vreo 2 linguri de sos de soia, la fel Worchester, putin sos de ardei iute, sare, piper si 2 catei mari de usturoi zdrobiti.
A iesit ceva delicios, picant si lucios de la reductia de sosuri. Plus mamaliga.
Multa lume omoara animalul a doua oara gatind prea mult proteina si ies niste bucati de carne tari ca opinca, necomestibile. Am facut cu niste prieteni prima jumatate de organe si nu credeau ca e gata in 15 min.


Ei ca ei, dar dac-ati sti a cata oara ma omorati voi pe mine cu din astea...Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12237 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 April 2019 - 08:47 PM

hai, ma Lori, ca nu-i cine stie ce! noi avem totusi noroc ca stam bine cu colesterolul&stuff, chiar daca suntem rotofei.
si aveam organele cadou de cand am luat vitelul, ca-n mod normal nu le-as fi cumparat. de fapt, organe iau doar cand vrea omu' toba, si-atunci completez ce am eu deja.
pofticioaso! :rolleyes:

#12238 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 11 April 2019 - 09:03 PM

Vezi postareamoatza, la 11 April 2019 - 06:29 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 11 April 2019 - 06:27 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 11 April 2019 - 06:19 PM, a spus:

Multa lume omoara animalul a doua oara gatind prea mult proteina si ies niste bucati de carne tari ca opinca, necomestibile

+1
vor sa fie siguri ca nu invie Imagine postata


Fricosi si neasumati


Maica-mea!!!

Am bulversat-o cand i-am facut friptura in maxim-maxim 15 minute. I-am zis ca daca vreia sa nu molfaie la vita pana face febra musculara la falci sa incinga bine tigaia/gratarul si sa tina fleica de carne cam 4 minute pe o parte, 4 pe cealalta si daca vrea mai ne-in-sange sa mai adauge 1-2 minute pe o parte si alta pana iese cum ii place. Si sa nu puna sarea cand o gateste! Sa adauge sare dupa ce e gata.

Acum cica asa face.

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 11 April 2019 - 09:04 PM


#12239 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,019
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 13 April 2019 - 01:21 PM

Ieri am m-a apucat pofta de gatit cand imi era foame asa ca am facut pentru o armata:

Mansaf ( miel cu orez

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-591-0-87221100-1555154379.jpg

Sarmale in foi de vita

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-591-0-54787800-1555154395.jpg


Sarmale in foi de varza

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-591-0-64464400-1555154409.jpg

Sarmalele le-am facut in cuptorul de piza,au iesit belea.

#12240 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 13 April 2019 - 07:30 PM

Super arata toate, clau_ash! Eu am facut aseara supa de pui cu galuste si pulpe de pui cu ciuperci si smantana!

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 610
  • 611
  • 612
  • 613
  • 614
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi