Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 611
  • 612
  • 613
  • 614
  • 615
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12241 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2019 - 12:00 AM

Mielul arata exceptional.

Eu am facut la prinz orecchiette cu cime di rapa si din cozi am facut o omleta.
La cuptor am facut tije de mangold cu cartofi dulci si dovlecei.
In microunde morcovi la abur.
Am spiralat daikon si l-am amestecat cu ardei, de mincat asa cruzi ca salata.
Cu toate resturile de verdeata si in apa in care am fiert verdeata si orecchiettele am facut o supa crema de legume.
Jos am copt ardei si vinete pentru salata de vinete.

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-58085700-1555192837.jpeg

#12242 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2019 - 10:35 PM

sparanghel verde cu oua
iar le-am facut prea tari, de frica sa nu ramina crud albusul le fac mereu prea tari :)
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-52465800-1555274100.jpeg

#12243 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,822
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 April 2019 - 04:40 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 April 2019 - 10:35 PM, a spus:

sparanghel verde cu oua
iar le-am facut prea tari, de frica sa nu ramina crud albusul le fac mereu prea tari :)
Atasament asparagiuova.jpeg


Interesant! eu sparanghel am mancat doar ca garnitura, chiar am o legatura in frigider, acum stau pe ganduri ce sa fac cu el... Sparanghelul ma gandesc ca l-ai prajit un pic in ulei inainte sa pui ouale?

#12244 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,822
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 April 2019 - 04:55 AM

... Mai gatim si noi, dar nu pozam mancarea, asa ca lumea crede ca suntem la diete :) . Din ce am gatit azi doar puiul a apucat sa stea la pozat, ca m-au atacat "turcii" in bucatarie. Am mai facut orez stir-fry, cartofi, bok choy, salata (in ultimul timp fac salata tip Ikea :-* - some assembly required :pupic: - pun castronele separate cu fiecare ingredient si isi face fiecare ce salata vrea).
Zilele trecute am cumparat niste carne gata condimentata, doar de pus la cuptor, trebuia sa iasa "pulled pork" dar am pus-o in frigider iar a doua zi am putut sa o tai felii, insa la mancat nu aveai nevoie de cutit; o sa mai cumpar neaparat, ne-a placut mult - eu am pus pe langa paste orzo si mancare de dovlecei.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2019/post-192-0-53659400-1555296497.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2019/post-192-0-50293600-1555296904.jpg


#12245 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 April 2019 - 07:12 AM

Vezi postareaadi_edi, la 15 April 2019 - 04:40 AM, a spus:

Interesant! eu sparanghel am mancat doar ca garnitura, chiar am o legatura in frigider, acum stau pe ganduri ce sa fac cu el... Sparanghelul ma gandesc ca l-ai prajit un pic in ulei inainte sa pui ouale?

Pai combinația de sparanghel cu ou e ceva normal, făcusem și un subiect cre că în altă parte, iar combinații sint multe, și tarte, și rulade.
Iar pt asta am folosit doar vîrfurile, din restul am făcut risotto.
I-am pus 10 minute in microunde intr-un castron fără nimic, doar cu capacul de microunde, apoi in tigaie cu puțin ulei, i-am lăsat un picut cam pînă cînd au început sa sfîrîie, foc mic și ouăle deasupra apoi foc stins și capac că trebuia să mă incadrez și cu timpul să termin pînă cînd se termina și risotto.

#12246 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,019
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 15 April 2019 - 08:21 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 April 2019 - 10:35 PM, a spus:

sparanghel verde cu oua
iar le-am facut prea tari, de frica sa nu ramina crud albusul le fac mereu prea tari :)
Atasament asparagiuova.jpeg


Mama, Adriana ouale tale tare imi fac cu ochiyl. Diseara cand ajung acasa dau oama in oua 😅😅😅

#12247 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 April 2019 - 10:42 AM

sa stii ca cica ar fi bine sa le mincam iar eu rar de tot le fac
mai fac cite o omleta citeodata dar in rest, asa ochiuri, cel mai mult cind am sparanghelul
altminteri nu-mi vine deloc in minte sa zic hai ca fac oua cu o garnitura ceva
bine, acu ca vine pastele poate mai mincam cite unul in plus

#12248 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 April 2019 - 11:38 AM

Vezi postareaadi_edi, la 15 April 2019 - 04:55 AM, a spus:

... Mai gatim si noi, dar nu pozam mancarea, asa ca lumea crede ca suntem la diete :) . Din ce am gatit azi doar puiul a apucat sa stea la pozat, ca m-au atacat "turcii" in bucatarie. Am mai facut orez stir-fry, cartofi, bok choy, salata (in ultimul timp fac salata tip Ikea :-* - some assembly required :pupic: - pun castronele separate cu fiecare ingredient si isi face fiecare ce salata vrea).
Zilele trecute am cumparat niste carne gata condimentata, doar de pus la cuptor, trebuia sa iasa "pulled pork" dar am pus-o in frigider iar a doua zi am putut sa o tai felii, insa la mancat nu aveai nevoie de cutit; o sa mai cumpar neaparat, ne-a placut mult - eu am pus pe langa paste orzo si mancare de dovlecei.


Excelent arata puiul, daaaaaar.....mi-ai adus aminte de mancarica de dovlecei... vai ce buna e.. Mama face si chiar nu am mancat de o buna bucata de vreme.

#12249 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 April 2019 - 11:58 AM

cine-a zis ca nu gateste? mai asa, mai altfel, dar de mancat, tot mancam cate ceva!
de exemplu noi:
ciorba de vitel cu mult leustean. este minunat leusteanul acum, fraged, zemos si extrem de aromat! bunica zicea ca doar pan' la Ctin si Elena, adica 21 mai, e bun leusteanul

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-71340300-1555322006.jpg

pulpe de rata cu sos de leurda

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-73779500-1555322038.jpg

pesto de leurda

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-33834500-1555322085.jpg

incercare cu niste wrap de orez cu ementaler

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-51124400-1555322163.jpg

si previzibil si plictisitor, placinte sarate ptr colegi

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-100-0-25320200-1555322212.jpeg

fara poze, da' pe cuvant, pulpe de pui la tigaie, stripsuri din piept de pui, orez cu legume si mazare, salate verzi si salata de fructe

#12250 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 April 2019 - 12:24 PM

apropo de leustean
mi-am amintit de frunzele de hrean
inafara de sarmalute pe care n-am timp sa le fac cum altminteri as putea sa le folosesc?
ca-s abia crescute si fragede, pina se fac mari ca gardul as vrea sa le folosesc

#12251 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 April 2019 - 12:38 PM

eu nu conserv, mai pun la uscat, cateodata.

la sarmale pun pe fundul cratitei, la toate zemurile merge bine si altceva nu stiu.

#12252 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 15 April 2019 - 02:27 PM

Leusteanul doar la ciorbe il folosesc. Eu il tai si pun la congelator, iar cand nu am proaspăt apelez la el. Uneori pun si la uscat!

#12253 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 April 2019 - 03:35 PM

bre, eu am intrebat de frunze de hrean nu de leustean
leusteanu m-a facut sa-mi amintesc ca trebuia sa intreb de frunze de hrean :105:
si daca tot mi-am amintit cu tarhonu ce sa fac? ca a crescut si ala ca Fat Frumos si as vrea sa-l tai

#12254 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 April 2019 - 03:43 PM

Promisesem' sa vin cu impresii cand voi folosi curcuma(turmeric) ,ingalbeneste orezul fara a schimba cine stie ce gustul (eu am facut gen pilaf de data asta nu stir fry,ca nu am avut orezul care trebuie) dar ca si culoare asa mi-a iesit

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-88736600-1555335528.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-76729900-1555335535.jpg

Am mai facut snitele si parjoale

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-58385000-1555335515.jpg

Si cateva piftelute marinate(cu sos) :105:

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-88246500-1555335560.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-47983500-1555335550.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-15471300-1555335544.jpg

#12255 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 16 April 2019 - 07:47 PM

In seara asta iepure cu masline iar mai zilele trecute macrou pe placa electrica, snitele de pleurotus si o incercare de supa pho la care mai trebuie lucrat la balanta de condimente.

Vezi postareaGeany, la 15 April 2019 - 03:43 PM, a spus:

Promisesem' sa vin cu impresii cand voi folosi curcuma(turmeric) ,ingalbeneste orezul fara a schimba cine stie ce gustul (eu am facut gen pilaf de data asta nu stir fry,ca nu am avut orezul care trebuie) dar ca si culoare asa mi-a iesit

Atasament SAM_7611.JPG

Atasament SAM_7612.JPG

Am mai facut snitele si parjoale

Atasament SAM_7608.JPG

Si cateva piftelute marinate(cu sos) :lol:

Atasament SAM_7618.JPG

Atasament SAM_7617.JPG

Atasament SAM_7613.JPG

Geanino ce mila mi-e de castraveciorul ala asa micut, impins pe o margine, singuratic si marginalizat, l-as lua acasa =)) . Si chiftelele in sos arata bine.

Vezi postareaAdriana, la 15 April 2019 - 03:35 PM, a spus:

bre, eu am intrebat de frunze de hrean nu de leustean
leusteanu m-a facut sa-mi amintesc ca trebuia sa intreb de frunze de hrean :105:
si daca tot mi-am amintit cu tarhonu ce sa fac? ca a crescut si ala ca Fat Frumos si as vrea sa-l tai

Mi-l dai mie sa-l congelez :105:

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 16 April 2019 - 07:48 PM

brain loading....please wait....

#12256 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,019
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 16 April 2019 - 07:56 PM

Cina 😄. Rapid rapid

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-591-0-94603500-1555437390.jpg

#12257 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2019 - 08:11 PM

Vezi postareablack_cat, la 16 April 2019 - 07:47 PM, a spus:


Geanino ce mila mi-e de castraveciorul ala asa micut, impins pe o margine, singuratic si marginalizat, l-as lua acasa :) . Si chiftelele in sos arata bine.

=)) =)) Zau ca asa e ,marginalizat saracul ,sa-ti povestesc de ce,la capitolul garnitura ma gandisem ca o sa fac fie o salata de varza alba sau de varza rosie in functie de ce ''model'' gasesc,dar mi-ar fi suras de fapt si o salata de sfecla rosie cu hrean(ca vazusem la K.sfecla rosie) si mi-am spus ca ma orientez la fata locului in functie de pret si ce gasesc :rolleyes: ...Pff!! rezulta ca am uitat complet,asa se intampla cand sunt prea multe variante,o aleg pe cea mai buna..''nici una'' =)) asa ca am ingramadit si eu la repedea' ce am gasit la indemana,intr-un colt ashea' de ciuda =))

Aaa!! ca era sa uit,in seara asta le-am servit la huni lapte cu cacao si friganele,au dat din mustati satisfacuti :lol:

#12258 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 16 April 2019 - 08:28 PM

Vezi postareaGeany, la 16 April 2019 - 08:11 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 16 April 2019 - 07:47 PM, a spus:


Geanino ce mila mi-e de castraveciorul ala asa micut, impins pe o margine, singuratic si marginalizat, l-as lua acasa :) . Si chiftelele in sos arata bine.

=)) =)) Zau ca asa e ,marginalizat saracul ,sa-ti povestesc de ce,la capitolul garnitura ma gandisem ca o sa fac fie o salata de varza alba sau de varza rosie in functie de ce ''model'' gasesc,dar mi-ar fi suras de fapt si o salata de sfecla rosie cu hrean(ca vazusem la K.sfecla rosie) si mi-am spus ca ma orientez la fata locului in functie de pret si ce gasesc :rolleyes: ...Pff!! rezulta ca am uitat complet,asa se intampla cand sunt prea multe variante,o aleg pe cea mai buna..''nici una'' =)) asa ca am ingramadit si eu la repedea' ce am gasit la indemana,intr-un colt ashea' de ciuda :)

Aaa!! ca era sa uit,in seara asta le-am servit la huni lapte cu cacao si friganele,au dat din mustati satisfacuti :lol:

L-am simtit eu mititelul ca era ceva cu el =))
Friganele sint felii de paine muiate in lapte si date prin ou si apoi prajite? Sotul meu mananca cu mancare de mazare ca asa-i dadea "mamaia" lui :P. Manca adica pentru ca nu i-am mai facut de mult, o fi si uitat saracu'.

Vezi postareaclau_ash, la 16 April 2019 - 07:56 PM, a spus:

Cina 😄. Rapid rapid

Atasament 2019-04-16 20.53.10.jpg

Rapid si bun.
brain loading....please wait....

#12259 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2019 - 08:38 PM

:lol: Hahahaha!! daaa!! ai simtit bine cu castraveciorul!!

Friganelele,s-a intamplat asa> a luat domnul Geany cu colegii pt. la serviciu franzela alba ne feliat (ca cea de pe vremuri) nush' de ce colegii lui doar de aia mananca ,eu nu iau niciodata de aia ,si el normal ca nu a mancat-o si mi-a adus-o mie acasa, fiind f. proaspata mi-a fost teama sa mai inmoi feliile in lapte,dar am batut ouale cu lapte ,si am tavalit feliile acolo si le-am prajit in tigaia cu ulei incins si scos pe hatie absorbanta,pt. ca le voiam dulci le-am presarat cu zahar vanilat,dar in mod normal eu stiu ca se fac din paine mai veche se trec rapid feliile de paine prin lapte si apoi prin ou batut cu furculita ca la omleta ,dar eu de data asta nu am avut painea care trebuie,dar au iesit si asa f. bune ,pe placul hunilor ...

Despre mancarea de mazare servita cu friganele am facut si eu in trecut la indemnul lui Alexandru de aici de pe forum,ca eu nu mai auzisem, si le-a placut hunilor,chiar ca trebuie sa le mai fac :rolleyes:

#12260 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 16 April 2019 - 08:41 PM

Vai de capul meu, cum arata chiftelele alea in sosssss
La noi inca lejer, de burtici care se refac. Pui la cuptor, ardei umplut cu carne de pui si bulgur, banane, mere coapte.
Daaaaar aroganta maxima a zilei de azi:un fel de salata cu avocado, oua fierte, usturoi verde, patrunjel si smantana. Si niste zeama de la ceva jalapeno muratz. Si o tona de zeama de lamaie. Abia astept sa vin maine de la serviciu. Si inca n am plecat😂😂😂 painea cu care voi linge castronul e la copturi
Pupicei, miha

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2019/post-124-0-41927700-1555440010.jpg


Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 611
  • 612
  • 613
  • 614
  • 615
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi