Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 644
  • 645
  • 646
  • 647
  • 648
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12901 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 September 2019 - 09:20 PM

Vezi postareaWowerful, la 30 September 2019 - 04:09 AM, a spus:

Azi am fost pe coclauri, adică pe la mine pe la țara- la ferme.
Am găsit fasole lata, o raritate la supermarket. Am dat iama la ele- eu si turcii. Și când zic ca eu și turcii, chiar așa este. Eu am luat o sacoșa mare dar ăștia, turcii, luau cu sacul.
In fine: am făcut fasole lata :crying:

Atasament 9599667A-1FEC-491E-A322-2C0A512C48FA.jpeg


Ce frumoase si bine definite is ale tale in comparatie cu ale mele Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12902 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 01 October 2019 - 12:13 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 September 2019 - 09:20 PM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 30 September 2019 - 04:09 AM, a spus:

Azi am fost pe coclauri, adică pe la mine pe la țara- la ferme.
Am găsit fasole lata, o raritate la supermarket. Am dat iama la ele- eu si turcii. Și când zic ca eu și turcii, chiar așa este. Eu am luat o sacoșa mare dar ăștia, turcii, luau cu sacul.
In fine: am făcut fasole lata :crying:

Atasament 9599667A-1FEC-491E-A322-2C0A512C48FA.jpeg


Ce frumoase si bine definite is ale tale in comparatie cu ale mele Imagine postata


Eu nu le pun apa la fiert. Călesc o ceapa medie, despielitez și tai 2-3 roșii și le adaug peste ceapa. Las câteva minute după care adaug fasolea.
Las sa fiarbă și mai mestec in ele pana sunt gata. Îmi plac mai mult așa mai uscate.

#12903 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,817
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 October 2019 - 04:02 AM

Mancare de vinete - (tentativa de) Soslu patlican, reteta turceasca. M-am inspirat de pe blogul Laurei Laurentiu. Desi era tarziu cand am terminat-o, nu m-am putut abtine sa nu o gust, minunata! Mai facusem o mancare de genul asta mai demult, stil Geany :lol: , fara reteta, am crezut ca eu am inventat-o :crying: !

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2019/post-192-0-75220900-1569894918.jpg


#12904 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,004
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 01 October 2019 - 07:41 AM

Mi-au cazut ochii pe pastai sau fasole galbena lata, asa ca am luat rapid si le-am facut simple cu o ceapa si cativa căței de usturoi.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2019/post-343-0-25391700-1569908483.jpg


#12905 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,004
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 01 October 2019 - 07:46 AM

Vezi postareaWowerful, la 01 October 2019 - 12:13 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 September 2019 - 09:20 PM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 30 September 2019 - 04:09 AM, a spus:

Azi am fost pe coclauri, adică pe la mine pe la țara- la ferme.
Am găsit fasole lata, o raritate la supermarket. Am dat iama la ele- eu si turcii. Și când zic ca eu și turcii, chiar așa este. Eu am luat o sacoșa mare dar ăștia, turcii, luau cu sacul.
In fine: am făcut fasole lata :lol:

Atasament 9599667A-1FEC-491E-A322-2C0A512C48FA.jpeg


Ce frumoase si bine definite is ale tale in comparatie cu ale mele Imagine postata


Eu nu le pun apa la fiert. Călesc o ceapa medie, despielitez și tai 2-3 roșii și le adaug peste ceapa. Las câteva minute după care adaug fasolea.
Las sa fiarbă și mai mestec in ele pana sunt gata. Îmi plac mai mult așa mai uscate.



Eu pun doar o ceasca de apa, cat sa se innabuse ceapa si sa inmoaie pastaile.

Vezi postareaadi_edi, la 01 October 2019 - 04:02 AM, a spus:

Mancare de vinete - (tentativa de) Soslu patlican, reteta turceasca. M-am inspirat de pe blogul Laurei Laurentiu. Desi era tarziu cand am terminat-o, nu m-am putut abtine sa nu o gust, minunata! Mai facusem o mancare de genul asta mai demult, stil Geany :71: , fara reteta, am crezut ca eu am inventat-o :lol: !


Super ti-a iesit. O idee pentru viitor! :crying:

#12906 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 October 2019 - 08:17 AM

Vezi postareaadi_edi, la 01 October 2019 - 04:02 AM, a spus:

Mancare de vinete - (tentativa de) Soslu patlican, reteta turceasca. M-am inspirat de pe blogul Laurei Laurentiu. Desi era tarziu cand am terminat-o, nu m-am putut abtine sa nu o gust, minunata! Mai facusem o mancare de genul asta mai demult, stil Geany :lol: , fara reteta, am crezut ca eu am inventat-o :crying: !

pai si cum ai facut-o?

si eu pastaile tot asa le fac in tigaie, cepusoara cu usturoi inabusite, pastaile crude si eventual cite un pic de apa cit cer, tigaie cu capac

#12907 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,817
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 October 2019 - 11:31 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 October 2019 - 08:17 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 01 October 2019 - 04:02 AM, a spus:

Mancare de vinete - (tentativa de) Soslu patlican, reteta turceasca. M-am inspirat de pe blogul Laurei Laurentiu. Desi era tarziu cand am terminat-o, nu m-am putut abtine sa nu o gust, minunata! Mai facusem o mancare de genul asta mai demult, stil Geany :lol: , fara reteta, am crezut ca eu am inventat-o :crying: !

pai si cum ai facut-o?

si eu pastaile tot asa le fac in tigaie, cepusoara cu usturoi inabusite, pastaile crude si eventual cite un pic de apa cit cer, tigaie cu capac


vinete
ceapa
ardei gras rosu
ulei
usturoi
patrunjel verde
optional ardei iute si fulgi de ardei iute

Vinetele se curata de coaja (nu de tot, se lasa cateva fasii), puse in apa cu sare si zeama de lamaie pentru 1/2 ora, apoi taiate cuburi mai maricele, amestecate cu ulei si date la cuptor 1/2 ora. Ceapa si ardeiul gras tocat (in reteta era rosu, eu am avut galben) + ardei iute daca vreti, eu nu am vrut, se calesc in tigaie cu ulei, vreo 15 minute, apoi am pus rosiile. In reteta zice rosiile oparite, curatate de coaja, taiate cubulete, mie mi-a fost lene asa ca le-am taiat in 2 si le-am dat pe razatoare, in felul asta se rade doar pulpa si ramai cu coaja in mana. Dupa ce s-a facut sosul se pun si vinetele, amestecand usor, si usturoiul zdrobit, in reteta mai zice o cescuta de apa fierbinte dar eu am zis ca n-are nevoie. Sare, piper dupa gust of course. Se serveste cu patrunjel tocat si fulgi de ardei iute, iarasi daca vreti, eu iar am zis pas. Sa nu-mi ziceti ca n-ati facut si voi asa ceva la viata voastra :lol: ...

#12908 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 October 2019 - 12:36 PM

Vezi postareaadi_edi, la 01 October 2019 - 11:31 AM, a spus:

Sa nu-mi ziceti ca n-ati facut si voi asa ceva la viata voastra :crying: ...

poate ca nu exact in ordinea asta, voi incerca, mersi

#12909 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 October 2019 - 10:11 PM

Vezi postareaadi_edi, la 01 October 2019 - 11:31 AM, a spus:

Sa nu-mi ziceti ca n-ati facut si voi asa ceva la viata voastra :71: ...


Ba o facem :lol: Eu o fac destul de des, dar simplificată la maxim ca execuție, ca de obicei, eliminînd mulți pași intermediari cre mi se par inutili, și încercînd mereu, pe cît posibil, să fac totul într-un singur vas.
Așadar, metoda mea:

Într-o tigaie pun ulei (preferabil de măsline), dar puțin, călesc un cățel de usturoi (dă aromă), apoi cepă tăiată felii subțiri, după ce se călește adaug ardei felii, îi las și pe aceștia să se prăjească - mai întîi vor lăsa puțină zeamă, apoi se vor rumeni, ceapa se va re-coace și ea, adaug vinetele tăiate cubulețe necurățată de coajă deloc, las să se înmoaie, acum un puțină sare și piper, adaug roșii tăiate felii sau zdrobite în mînă, dacă-s prea coapte. Las să se formeze sos apoi să scadă, cîteodată pun sos de soia sau oțet balsamic sau sos de rodie, opresc și pun pătrunjel tocat sau nu :lol: Asta e de obicei garnitură la cotlete de berbecuț la grătar sau altfel de carne făcută la grătar. Durează cam 10-15 minute totul.

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-18791400-1569959985.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-09498600-1569959998.jpg

Mai am varianta cu carne care începe prin prăjirea cărnii cubulețe, de obicei de vită sau de oaie, pînă se rumenește, apoi urmează toate celelalte, în aceeași ordine ca mai sus.
De fapt aș putea să spun că legumele astea sînt o rețetă de bază pentru mai multe preparate, paste, orez cu legume, carne cu legume, legume cu legume :crying: etc.

În preparare, așa cum vă spuneam, mai întîi carnea, apoi ceapa, ardeiul...

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-55569100-1569960167.jpg

După gust cîteodată le pun multe amestecuri de condimente sau chestii picante, cum ar fi fulgii de chilli. Și foarte des pun alături un boț de iaurt grecesc cu 10% grăsime amestecat cu zeamă de lămîie, ulei de măsline și mentă uscată, cîteodată și un cățel de usturoi zdrobit acolo, e un însoțitor foarte bun pentru cărnuri și garnitura asta.

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-84718500-1569960291.jpg

#12910 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 01 October 2019 - 10:26 PM

Vezi postareaCarmella, la 01 October 2019 - 10:11 PM, a spus:

Ba o facem :lol: Eu o fac destul de des, dar simplificată la maxim ca execuție, ca de obicei, eliminînd mulți pași intermediari cre mi se par inutili, și încercînd mereu, pe cît posibil, să fac totul într-un singur vas.
Așadar, metoda mea:

Într-o tigaie pun ulei (preferabil de măsline), dar puțin, călesc un cățel de usturoi (dă aromă), apoi cepă tăiată felii subțiri, după ce se călește adaug ardei felii, îi las și pe aceștia să se prăjească - mai întîi vor lăsa puțină zeamă, apoi se vor rumeni, ceapa se va re-coace și ea, adaug vinetele tăiate cubulețe necurățată de coajă deloc, las să se înmoaie, acum un puțină sare și piper, adaug roșii tăiate felii sau zdrobite în mînă, dacă-s prea coapte. Las să se formeze sos apoi să scadă, cîteodată pun sos de soia sau oțet balsamic sau sos de rodie, opresc și pun pătrunjel tocat sau nu :lol: Asta e de obicei garnitură la cotlete de berbecuț la grătar sau altfel de carne făcută la grătar. Durează cam 10-15 minute totul.

Atasament legume.jpg

Atasament cupatrunjel.jpg

Mai am varianta cu carne care începe prin prăjirea cărnii cubulețe, de obicei de vită sau de oaie, pînă se rumenește, apoi urmează toate celelalte, în aceeași ordine ca mai sus.
De fapt aș putea să spun că legumele astea sînt o rețetă de bază pentru mai multe preparate, paste, orez cu legume, carne cu legume, legume cu legume :crying: etc.

În preparare, așa cum vă spuneam, mai întîi carnea, apoi ceapa, ardeiul...

Atasament prepvinetecarne.jpg

După gust cîteodată le pun multe amestecuri de condimente sau chestii picante, cum ar fi fulgii de chilli. Și foarte des pun alături un boț de iaurt grecesc cu 10% grăsime amestecat cu zeamă de lămîie, ulei de măsline și mentă uscată, cîteodată și un cățel de usturoi zdrobit acolo, e un însoțitor foarte bun pentru cărnuri și garnitura asta.

Atasament cu carne.jpg


Hm-numai idei bune! Singura chestie e ca mie nu-mi place coaja de la ardei si de asta trebuie musai sa coc ardeii si apoi sa ii curat!

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 01 October 2019 - 10:27 PM


#12911 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 01 October 2019 - 11:09 PM

Bune idei! Eu nu prea sunt prietena cu vinetele, imi plac in salata de vinete si in zacusca, altfel mi se par destul de inecacioase. Dar o sa incerc si metodele astea de preparare, poate mi-or placea.

Din ultimele zile:

Carne cu legume la cuptor
Imagine atasata: monthly_10_2019/post-2240-0-03294700-1569964109.jpg


Un fel de pizza
Imagine atasata: monthly_10_2019/post-2240-0-64401800-1569964116.jpg

#12912 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 02 October 2019 - 04:42 AM

Am vrut sa fiu in trend ca aveam 2 vinete dar nu știu cum am făcut ca a ieșit zacusca:

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-1728-0-07267200-1569984098.jpeg

Foarte bun! :crying:

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 02 October 2019 - 04:46 AM


#12913 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,004
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 02 October 2019 - 05:58 AM

Vezi postareaWowerful, la 02 October 2019 - 04:42 AM, a spus:

Am vrut sa fiu in trend ca aveam 2 vinete dar nu știu cum am făcut ca a ieșit zacusca:

Atasament 93B0F413-71D7-455A-87A1-6ADC90B84B1B.jpeg

Foarte bun! :crying:


Poate ai fiert legumele mai mult de 10-15 minute fata de cum zicea Carmella. Important este gustul.

#12914 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 October 2019 - 08:07 AM

initial vroiam si eu s-o incerc aseara ca aveam o vinata mare rotunda
da' fusei si cumpari peste si alte vinete asa ca am aminat-o, ca facui peste si salata de vinete aia super rapida, mincata calda da' lumea n-a zis nimic si a mincat de la mic (care nu mai e mic :toothy9; ) la mare <_<

#12915 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 October 2019 - 08:55 AM

Vezi postareaWowerful, la 02 October 2019 - 04:42 AM, a spus:

Am vrut sa fiu in trend ca aveam 2 vinete dar nu știu cum am făcut ca a ieșit zacusca:

Atasament 93B0F413-71D7-455A-87A1-6ADC90B84B1B.jpeg

Foarte bun! :toothy9;


Eu am și zis că pun la prăjit pe rînd toate ca să se prăjească, la fel mare, să nu fie zeamă prea multă cînd pui următoarea legumă. Iar sare pun numai după ce s-au prăjit, altfel se face zacuscă, ceea ce nu e rău, că e bună, dar e altceva <_<

#12916 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 02 October 2019 - 12:13 PM

Vezi postareamino, la 02 October 2019 - 05:58 AM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 02 October 2019 - 04:42 AM, a spus:

Am vrut sa fiu in trend ca aveam 2 vinete dar nu știu cum am făcut ca a ieșit zacusca:

Atasament 93B0F413-71D7-455A-87A1-6ADC90B84B1B.jpeg

Foarte bun! :toothy9;


Poate ai fiert legumele mai mult de 10-15 minute fata de cum zicea Carmella. Important este gustul.


O, da! Au stat mai mult de 10-15 minute! Vinetele au lăsat multă apa și când am văzut am știut ca o sa las la scăzut și o sa iasă zacusca.
O sa încerc din nou dar trebuie sa studiez tehnica <_<

Vezi postareaCarmella, la 02 October 2019 - 08:55 AM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 02 October 2019 - 04:42 AM, a spus:

Am vrut sa fiu in trend ca aveam 2 vinete dar nu știu cum am făcut ca a ieșit zacusca:

Atasament 93B0F413-71D7-455A-87A1-6ADC90B84B1B.jpeg

Foarte bun! =))


Eu am și zis că pun la prăjit pe rînd toate ca să se prăjească, la fel mare, să nu fie zeamă prea multă cînd pui următoarea legumă. Iar sare pun numai după ce s-au prăjit, altfel se face zacuscă, ceea ce nu e rău, că e bună, dar e altceva :)


La sfârșit am pus și eu sarea. Și pe rând am adăugat dar vinetele au lăsat zeama multă.
Cum ziceam- trebuie sa studiez metoda și sa încerc din nou.

#12917 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 October 2019 - 01:16 PM

Eu raman iar fara apa <_< bine macar ca e anuntata si mi-am facut provizii =)) am mai facut o salata de vinete ca fu' cald si bine de copt ca se poate aerisi bine

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-60344600-1570014804.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-25389300-1570014818.jpg

Ciorbita de pui cu smantana

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-31377400-1570014841.jpg

Piure de cartofi cu pulpite de pui si salata

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-08435200-1570014871.jpg

La desert am trisat,rulada cu crema de lamaie cumparata de la K' si salata de fructe :toothy9;

#12918 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 02 October 2019 - 02:36 PM

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-142-0-19675900-1570019486.jpg

Caponata (vinete, zucchine, ardei rosu)

Am trisat, am cumparat legumele gata curatate si taiate, comoditate (exprimare eleganta 🙂) sau lene (neeleganta 😀)
fiica dacilor

#12919 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 October 2019 - 04:08 PM

Vezi postareaWowerful, la 01 October 2019 - 10:26 PM, a spus:


Hm-numai idei bune! Singura chestie e ca mie nu-mi place coaja de la ardei si de asta trebuie musai sa coc ardeii si apoi sa ii curat!


Pune cuptorul la incalzit la 200°, grillul de sus, pune hartie de copt in tava de cuptor, taie ardeii pe jumate si pune-i cu coaja in sus , baga la grill, lasa 10-15-20 minute, scoate, pune in vas de metal cu capac, lasa 10 minute, ia coaja. Merge rapidus. Mai ales aia rosii :toothy9;
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12920 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 October 2019 - 06:53 PM

Vezi postareaWowerful, la 02 October 2019 - 12:13 PM, a spus:

La sfârșit am pus și eu sarea. Și pe rând am adăugat dar vinetele au lăsat zeama multă.
Cum ziceam- trebuie sa studiez metoda și sa încerc din nou.


Hai să continuu cu căutarea cauzelor (?) :toothy9; Văd că ai totul într-o oală/ cratiță emailată cu pereți înalți, eu folosesc o tigaie sau un wok de tablă, e important dacă vrei să iasă așa.

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 644
  • 645
  • 646
  • 647
  • 648
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi