Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 647
  • 648
  • 649
  • 650
  • 651
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12961 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 14 October 2019 - 02:27 PM

Salată de pui cu castraveți murați și maioneză

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-2240-0-06260800-1571055932.jpg


Paella valenciana cu iepure

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-2240-0-05860200-1571055967.jpg

Supă cu găluște

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-2240-0-77685200-1571056013.jpg

#12962 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 October 2019 - 11:31 AM

Vezi postareaGeany, la 14 October 2019 - 12:54 PM, a spus:



O ceapa strivita mai lipsea aici Imagine postata

Vezi postareaOana Adriana, la 14 October 2019 - 02:27 PM, a spus:

Salată de pui cu castraveți murați și maioneză

Atasament IMG_4870.JPG


Paella valenciana cu iepure

Atasament IMG_4947.JPG

Supă cu găluște

Atasament IMG_4979.JPG


Oana Imagine postata Vad ca si tie iti ies galustele piramidale. M-am linistit Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12963 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2019 - 11:51 AM

orice forma or avea arata tare bine :D

#12964 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 15 October 2019 - 06:34 PM

Măcar mi-au ieșit pufoase pentru a doua dată în viață Imagine postata Prima dată, acum vreo 5 ani, mi-au ieșit pufoase din greșeală.

#12965 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 October 2019 - 07:12 PM

Mie îmi ieșeau bine găluștele cînd eram tînără și nepricepută, și pe măsură ce am îmbătrînit și m-am făcut, chipurile, mai pricepută, îmi ies din ce în ce mai prost :D probabil de vină e grișul, ăla mai mare fiind mai bun, dar nu mai găsesc de-ăla.

Azi am făcut (în 30 de minute) 2 piepți de rață, întîi în tigaie apoi la cuptor, și niște varză roșie cu mere, chimen, piper și cimbru, foarte aromată. Piure mai aveam de alaltăieri cîteva linguri, așa că i-am mai pus niște lapte și l-am încălzit și gata cina :D

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-29190700-1571159436.jpg

#12966 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 October 2019 - 07:42 PM

friptura convectă adica făcută in cuptorul cu convecție


Carmella, imi place cuptorul asa de tare ca mai mult in el gătesc, nu mai imi vine sa pun nimic "sus"

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-1215-0-12004900-1571161126.jpg

#12967 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 October 2019 - 08:37 PM

Bravo! Arată foarte bine friptura! Să-l folosești cu multă plăcere în continuare!
Sînt aproape hotărîtă să îmi iau și eu un cuptor cu convecție, dar mai ca pentru acasă, așa... :D
Am mai avut ocazia să văd cîteva modele la lucru și m-am îmbolnăvit de ele. Cel mai cel a fost unul Lainox Naboo care face ce nici nu te-ai gîndi vreodată că face un cuptor. Multe chestii la tavă, gata în cîteva minute, indiferent că e desert, legume, carne etc, dar minunea maximă a fost că face carne la grătar exact ca pe grătar, pentru că are niște grătare între care se fixează bucata de carne, iar asta iese în cîteva minute gata coaptă, cu gustul ăla autentic de grătar, suculentă și cu urmele grătarului pe ea. Are programe și rețete în memorie care se afișează pe ecran, se spală automat, de restul funcțiunilor destul de clasice nici nu mai vorbesc. Practic poți face orice în el, probabil că dacă l-aș avea, aș face și ciorbă :D

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-37882000-1571164474.jpg

și friptura făcută la el, nici nu ai crede că nu s-a folosit grătar.

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-93501300-1571164516.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-75863100-1571164526.jpg

#12968 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 15 October 2019 - 08:39 PM

Vezi postareaCarmella, la 15 October 2019 - 07:12 PM, a spus:

Mie îmi ieșeau bine găluștele cînd eram tînără și nepricepută, și pe măsură ce am îmbătrînit și m-am făcut, chipurile, mai pricepută, îmi ies din ce în ce mai prost :D probabil de vină e grișul, ăla mai mare fiind mai bun, dar nu mai găsesc de-ăla.

Azi am făcut (în 30 de minute) 2 piepți de rață, întîi în tigaie apoi la cuptor, și niște varză roșie cu mere, chimen, piper și cimbru, foarte aromată. Piure mai aveam de alaltăieri cîteva linguri, așa că i-am mai pus niște lapte și l-am încălzit și gata cina :D



Gata, știu ce avem la prânz duminică! Trec piept de rață și varză roșie pe lista de cumpărături.

#12969 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 October 2019 - 08:55 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 15 October 2019 - 08:39 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 15 October 2019 - 07:12 PM, a spus:

Mie îmi ieșeau bine găluștele cînd eram tînără și nepricepută, și pe măsură ce am îmbătrînit și m-am făcut, chipurile, mai pricepută, îmi ies din ce în ce mai prost :D probabil de vină e grișul, ăla mai mare fiind mai bun, dar nu mai găsesc de-ăla.

Azi am făcut (în 30 de minute) 2 piepți de rață, întîi în tigaie apoi la cuptor, și niște varză roșie cu mere, chimen, piper și cimbru, foarte aromată. Piure mai aveam de alaltăieri cîteva linguri, așa că i-am mai pus niște lapte și l-am încălzit și gata cina :D



Gata, știu ce avem la prânz duminică! Trec piept de rață și varză roșie pe lista de cumpărături.



Și eu supa de găluște :D Nu mă las pînă nu-mi ies. O să-mi iau toate felurile de griș, ouă și testez ;)

#12970 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 October 2019 - 09:43 PM

cred c-am mai zis, dar mai zic o data: galustele, chiar daca-s tepene, pot fi salvate.
le faci si vezi ca-s tari.
inchizi focul, pui capac pe oala, lasi sa se odihneasca vreo 5min.
aprinzi iar focul de sub oala, da in fiert, fierbe 1 min, inchizi iar focul, capac, odihna 5min.
incerci cu varful unui cutit ascutit, fara sa sfarami galusca. tot tare.
repeti procedura pana sunt decente.
nu exista sa nu reusesti, doar ca tb repetata procedura de multe ori.

#12971 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 October 2019 - 09:57 PM

Habar nu aveam de smecheria asta. Eu am invatat ca :
- nu tre sa faci compozitia prea tare, vartoasa. O fac ceva mai molcuta si o las sa se odihneasca cel putin jumatate de ora, ca sa traga grisul lichidul din ou. Si da, si mie imi plac alea facute cu gris mai mare.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12972 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 16 October 2019 - 05:03 AM

Astazi facui o salata de paste, ca mi-o fo lene de altceva. Paste fierte si apoi bagat in dansele rosii uscate la soare, usturoi, anchoix, capere, patrunjel proaspat tocat, anghinare, masline si ulei de la anchoix. FB!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12973 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2019 - 12:09 PM

Azi intunericios la noi si a burat ,am luat de la K' champinion brune,palariutele le-am umplut cu branza iute framantata din diverse resturi de branza si deasupra putin cascaval...

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-40498000-1571220419.jpg

Coditele le-am amestecat cu niste ghebe si in ceaunel cu o ceapa cu usturoi ...

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-86008200-1571220478.jpg

Si pastai cu usturoi si ceafa condimentata(tot de la K')

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-80788400-1571220511.jpg

#12974 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,645
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 16 October 2019 - 01:08 PM

Vezi postareaGeany, la 16 October 2019 - 12:09 PM, a spus:

Coditele le-am amestecat cu niste ghebe si in ceaunel cu o ceapa cu usturoi ...

N-ar trebui sa apara ghebele prin piete?
Doar e sezonul lor, dar eu nu le gasesc.

#12975 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2019 - 01:12 PM

Vezi postareabellamama, la 16 October 2019 - 01:08 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 October 2019 - 12:09 PM, a spus:

Coditele le-am amestecat cu niste ghebe si in ceaunel cu o ceapa cu usturoi ...

N-ar trebui sa apara ghebele prin piete?
Doar e sezonul lor, dar eu nu le gasesc.

Eu nu am piata aproape si nu ma deplasez,fac cumparaturi doar aici 2 pasi langa mine,hunii nu sunt amatori de ghebe si ciuperci,doar eu,dar o sa o intreb pe mama daca sunt ghebe in piata si cat costa ,ar trebui sa fie de acum,dar nu stiu daca le da voie sa le comercializeze :D

#12976 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 October 2019 - 02:04 PM

in zona mea n-a plouat, deci nu sunt!

#12977 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 October 2019 - 08:33 PM

O mîncare de gutui și o supă de dovleac, asta din urmă fără poză, vă imaginați voi o chestie portocalie... :D

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-39473200-1571250634.jpg

#12978 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 October 2019 - 01:36 PM

Ficatei de pui cu ceapa (doar atat a mai stat la pozat ca ma luai cu treaba,a fost cu mujdei cu mamaliguta,cu branza iute, cu ghebe ,mna' :) )

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-29773800-1571312168.jpg

#12979 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 October 2019 - 02:04 PM

Buey Giani, bine ca macar tu mai pui ceva dinaintea omului, ca noi toate ne machiem, ne-ncaltam,ne hahaim! :)
acuma intra Ani si ne face prezenta in bucatarie :)

#12980 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 October 2019 - 02:17 PM

Imagine postataImagine postataImagine postata

Pentru altii, la intamplare:
Imagine atasata: monthly_10_2019/post-12-0-93844000-1571314526.jpg

Spaghetti cu carnati polonezi afumati , de la un magazin rusesc descoperit foaaaaarte aproape, yu-huuu! Si cu sos de rosii, lucru foaaaarte rar la mine. Cu cimbru si patrunjel proaspat. Ma, da' miroase de mori.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 647
  • 648
  • 649
  • 650
  • 651
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi