Ce ati gatit astazi?
Postat 24 October 2019 - 05:29 PM
Postat 25 October 2019 - 06:40 AM

Postat 25 October 2019 - 08:02 AM
Oana Adriana, la 25 October 2019 - 06:40 AM, a spus:

Eh, am auzit multe de-astea de-a lungul timpului, dar tot au mîncat, și au ajuns să devină mîncărurile lor preferate. Ieri am făcut ficăței cu bacon și ceapă caramelizată în zahăr brun, cu vin roșu etc., era un amestec de sărat cu dulce, ghici cine AU lins farfuriile

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 25 October 2019 - 08:02 AM
Postat 25 October 2019 - 12:42 PM

Azi,am facut asa ..va povestisem cu..

Poza de pe net( fiert ''gnochi'' in apa cu sare pana se ridica la suprafata,apoi trasi la tigaie)

Eu sincer i-am tratat ca pe cartofii mei imbatabili https://www.artaculi...mbatabiligeany/

Alaturi de cuburele de carne de porc in sos picant scazut asa...

Lui domnul Geany i-au placut f. mult,astept sa vad ce spune Ale' dar la cat de flamand vine de la scoala,sigur mananca si o sa-i placa

Postat 25 October 2019 - 05:41 PM

Am facut Spaghetti Squash cu sos ragu, gratinat.
Initial m-o speriat bostanu', era mare, foarte tare, abia am reusit sa-l intep si sa-l inghesui intr-o oala. Dar a meritat. Rezultatul a fost delicios!
Postat 27 October 2019 - 03:52 PM

Postat 27 October 2019 - 04:18 PM
Eu rață întreagă la cuptor, umplută cu un măr și o gutuie cuburi, condimentate cu scorțișoară și piper,și sos din propria zeamă lăsată în tavă, cu diverse adaosuri, ceapă, usturoi, sirop de rodie, sos Worcestershire etc.

Iar ieri o supă de țelină cu țelină rădăcină, apio, unt și un triunghi de brînză Gorgonzola, la final frunzele de la apio. Am mîncat-o cu niște "cartoane" de Wasa, și am ornat-o puțin cu niște cili, cimbru și feliuțe de ridichi ca să îi fac poze, altfel e de un alb cremos, nu inspiră mare lucru, dar cînd o guști e delicioasă

Postat 27 October 2019 - 10:45 PM
Carmella, la 27 October 2019 - 04:18 PM, a spus:
Eu rață întreagă la cuptor, umplută cu un măr și o gutuie cuburi, condimentate cu scorțișoară și piper,și sos din propria zeamă lăsată în tavă, cu diverse adaosuri, ceapă, usturoi, sirop de rodie, sos Worcestershire etc.

Iar ieri o supă de țelină cu țelină rădăcină, apio, unt și un triunghi de brînză Gorgonzola, la final frunzele de la apio. Am mîncat-o cu niște "cartoane" de Wasa, și am ornat-o puțin cu niște cili, cimbru și feliuțe de ridichi ca să îi fac poze, altfel e de un alb cremos, nu inspiră mare lucru, dar cînd o guști e delicioasă

Delicios meniul tau! Sosul ala cred ca e super! Iar citesc de gutui, iar mi se face pofta...
Postat 27 October 2019 - 11:39 PM
Cristinica, la 25 October 2019 - 05:41 PM, a spus:
Initial m-o speriat bostanu', era mare, foarte tare, abia am reusit sa-l intep si sa-l inghesui intr-o oala. Dar a meritat. Rezultatul a fost delicios!
deci l-ai fiert intreg si intepat dupa care l-ai taiat in doua, amestecat miezu cu ragu-ul si gratinat in cuptor?
Postat 28 October 2019 - 08:27 AM

Postat 28 October 2019 - 01:10 PM

Vazusem si pe pachet la varianta de prezentare ceapa calita,ma uitai pe net vazui asa la cuptor si innecate in branze topicioase la cuptor (pt. ca nu am vrut sa le tratez ca pe paste italiene)..poza de pe net

Ce am combinat io'... in tigaie am calit ceapa si niste afumatura cuburele

Am oparit pastele in apa cu sare doar pana s-au ridicat deasupra,le-am scurs si intr-un castron le-am amestecat atunci fierbinti cu putin unt si smantana,si cam 3/4 din tot ce am calit in tigaie,restul am oprit sa pun deasupra

Branze si cascaval afumat si ne' si putin parmezan si putina cu crusta mucegaita,fulgi de ardei iute si piper

Pus in forma unsa cu unt in straturi cu branza

La sf. asa

Dat la cuptor sa se gratineze bine,dar am stropit si cu putin lapta sa nu iasa prea uscat

Totusi cat statea la cuptor am facut si un sos picant gen alla arabiata cu usturoi ardei iute sos de rosii ,putin zahar putin vin alb si la sf. vreo 2 linguri de sos dulce acrisor cu legume gen uncle ben's luat tot de la K',in caz ca nu vor hunii doar albe asa..s-a mancat juma' albe asa jumatate stropite cu sos

Deci in concluzie,pandalii alla Geany'

Postat 28 October 2019 - 07:13 PM

Și o zacuscă picantă.

Am mai făcut o ciorbă de costiță afumată cu ștevie, dar nu am poză.
Postat 28 October 2019 - 09:54 PM

Postat 28 October 2019 - 11:59 PM

crutoanele le-am pus in cuptor cu restul lucrurilor si s-au ars

asa ca eu am servit cu seminte de floarea soarelui

facui si o tarta sarata cu aluatul cu ulei in Thermomix umpluta cu conopida romanesco

si un fel de parmigiana

Postat 30 October 2019 - 10:48 AM

Ceapa tocata calita, morcov felii si carnea tocata(eu mix vita porc).
Ce am adaugat eu au fost rulouri de carne umplute cu carne tocata. Aici video de unde m-am inspirat.

Unii adauga si orez, unii servesc cu smantana, unii il gratineaza si la cuptor.
Alegeti voi.