Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 688
  • 689
  • 690
  • 691
  • 692
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13781 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 April 2020 - 12:35 PM

Supita de pui(am usturoiat zeama) servita cu paine prajita cu cascaval


Imagine atasata: monthly_04_2020/post-405-0-33470900-1586687644.jpg

Si pilaf cu carnat prajit si salata verde


Imagine atasata: monthly_04_2020/post-405-0-62860200-1586687671.jpg

#13782 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 12 April 2020 - 03:22 PM

Super supele voastre! Iar tăițeii Laponei... desăvârșiți! Imagine postata

#13783 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,810
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 April 2020 - 07:56 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 April 2020 - 08:43 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 11 April 2020 - 08:37 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 April 2020 - 08:25 PM, a spus:

Au iesit per-fecti, Geany, multumesc tare mupt pentru pont! Ca la mama! Miroase in tot cartieru' a bors si a leustean. Mbuuun, maxim!
Atasament 93131116_214055353352112_966079767122018304_n.jpg


:occasion15:

Am si eu in plan pe maine o ciorba de perisoare, o voi acri cu bors facut de o prietena, leustean doar uscat am. Am primit mai demult niste leustean si l-am pus in ghiveci, s-a prins atunci si s-a facut frumos, dar in anul urmator nu a iesit :pupic: .
Dar taitei nu am facut si nu stiu daca voi face, poate cand ies la pensie...


Tu si cu sor...care, ea, sta langa mama, ahem. O sun dimineata sa o intreb si pe ea cum face taieteii si ea: Whaaaat?
Eu la bors de perisoare nu fac taietei.

Iar cu leusteanul, ehe...cat m-am mai straduit sa il fac sa se prinda, nu si nu. Am folosit mereu uscat, bai dar asta proaspat e ne-bu-ni-e! Ce-ar mai merge si-o ciorba de miel cu el, haolo...


Nici eu, dar ziceai de bors, si m-am bagat si eu sa ma dau mare ca am :occasion14: ; pana la urma n-am facut azi, ramane pe maine cred.

#13784 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 April 2020 - 10:30 PM

Vezi postareaadi_edi, la 12 April 2020 - 07:56 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 April 2020 - 08:43 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 11 April 2020 - 08:37 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 April 2020 - 08:25 PM, a spus:

Au iesit per-fecti, Geany, multumesc tare mupt pentru pont! Ca la mama! Miroase in tot cartieru' a bors si a leustean. Mbuuun, maxim!
Atasament 93131116_214055353352112_966079767122018304_n.jpg


:occasion15:

Am si eu in plan pe maine o ciorba de perisoare, o voi acri cu bors facut de o prietena, leustean doar uscat am. Am primit mai demult niste leustean si l-am pus in ghiveci, s-a prins atunci si s-a facut frumos, dar in anul urmator nu a iesit :pupic: .
Dar taitei nu am facut si nu stiu daca voi face, poate cand ies la pensie...


Tu si cu sor...care, ea, sta langa mama, ahem. O sun dimineata sa o intreb si pe ea cum face taieteii si ea: Whaaaat?
Eu la bors de perisoare nu fac taietei.

Iar cu leusteanul, ehe...cat m-am mai straduit sa il fac sa se prinda, nu si nu. Am folosit mereu uscat, bai dar asta proaspat e ne-bu-ni-e! Ce-ar mai merge si-o ciorba de miel cu el, haolo...


Nici eu, dar ziceai de bors, si m-am bagat si eu sa ma dau mare ca am :occasion14: ; pana la urma n-am facut azi, ramane pe maine cred.


Aaaaaa Imagine postata Baga-te, ma, baga-te, ca ai cu ce Imagine postata Credeam ca ai o reteta altfel si nu vrei s-o-mparti cu noi. Perisoare aveam eu de gabd sa fac, dar cand am vazut cocosul ala in galantar, uainleeeei. Punguta cu doi bani!

Vezi postareaOana Adriana, la 12 April 2020 - 03:22 PM, a spus:

Super supele voastre! Iar tăițeii Laponei... desăvârșiți! Imagine postata


Wow! M-am fastacit...si am halit toti taieteii Imagine postata Nu stiu de ce, dar cred ca asta este cel mai fain bors pe care l-am facut pana acum.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13785 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 13 April 2020 - 08:51 AM

Supă cremă de dovleac
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-25493000-1586760683.jpg


Pulpe de pui cu conopidă
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-38397800-1586760689.jpg

#13786 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2020 - 11:55 AM

O pulpa de berbecut la cuptor, 2.4 kg a avut.
Am curatat-o, am facut gauri pe ici pe colo si am pus cate juma de catel de usturoi plus rozmarin proaspat.

Facuta lent, frageda a iesit au ramas numai oasele cu care sau lins pe bot cainii.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-67187800-1586771585.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-53689700-1586771605.jpg

Oua rosii

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-42134000-1586771625.jpg

Salata beof fara carne

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-71745000-1586771726.jpg

#13787 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,998
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 13 April 2020 - 12:35 PM

Vezi postareaany_annette, la 13 April 2020 - 11:55 AM, a spus:

O pulpa de berbecut la cuptor, 2.4 kg a avut.
Am curatat-o, am facut gauri pe ici pe colo si am pus cate juma de catel de usturoi plus rozmarin proaspat.

Facuta lent, frageda a iesit au ramas numai oasele cu care sau lins pe bot cainii.

Atasament 20200412_103553.jpg

Atasament IMG-20200412-WA0042.jpg

Oua rosii

Atasament 20200411_152212.jpg

Salata beof fara carne

Atasament 20200412_132120.jpg


Super arata toate, iar salatafara carne se numeste ...a la russe!

#13788 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 13 April 2020 - 03:52 PM

Vezi postareaany_annette, la 13 April 2020 - 11:55 AM, a spus:


Oua rosii



Any, ce frumoase iti ies ouale rosii intotdeauna.
Am facut si eu cu foi de ceapa dar nu mi-au iesit asa frumoase. Te rog, poti sa-mi zici cum le faci, cred ca ai mai zis pe undeva, dar nu gasesc acum.
Am nepotul la mine si vreau sa le fac tot asa, natural, nu cu vopsele din comert. :occasion15:

#13789 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 April 2020 - 04:46 PM

Esti o incantare, Any! Norocosi cei care te au in viata lor! Imagine postata

Oana, ti-a iesit faina tare supa de dovleac. Daca imi dau bine seama, nu ai pus smantana de frisca, nu?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13790 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 13 April 2020 - 05:55 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 April 2020 - 04:46 PM, a spus:



Oana, ti-a iesit faina tare supa de dovleac. Daca imi dau bine seama, nu ai pus smantana de frisca, nu?


N-am pus, e foarte gustoasă și așa, unde mai pui că oricum mâncăm de crăpăm...

#13791 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2020 - 05:59 PM

Va multumesc fetelor.
Da Mino draga mea stiam, si aici asa se cheama insalata russa.

Cristina iei oul si pui pe el o frunzulita cu partea neteda pe ou.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-86821300-1586793149.jpg

Apoi invelesti oul intr-o bucata de ciorap lycra, il intinzi bine pe ou si ii faci un nod in spate pe partea opusa frunzulitei, cu ata. Tai apoi ciorapul si ata in exces.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-21626700-1586793283.jpg

Pui pe fundul oalei un strat generos de coji de ceapa. Numai prima coaja de pe ceapa, aia mai subtire.
Pui ouale apoi al strat de coji. Trebuie multe coji oricum.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-95683900-1586793418.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-11812500-1586793439.jpg

Apoi pui apa in oala si fierbi la foc mic de tot sa nu crape ouale.
Cand au fiert le pui in apa rece, dai jos ciorapul so frunzulita, le stergi sa fie uscate si le ungi cu o bucatica de slanina pt luciu sau cu ulei.

#13792 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 April 2020 - 06:22 PM

După pizza cu un kil de cașcaval și o supă de roșii cu găluște de cașcaval, azi am făcut o tură de bulete de cașcaval și așa am dat gata calupul de vreo 2 kg de cașcaval care expirase din 30 martie. Am avut 400 g cașcaval, l-am dat pe răzuitoarea mică a robotului, 2 ouă, 4 linguri de făină și mai puțin de o jumătate de linguriță de praf de copt. Le-am dat prin pesmet și le-am prăjit în baie de ulei. După ce am mîncat-o pe prima am zis că le fac și un sos din ceva suc de roșii sau din smîntînă, dar a trebuit să amîn puțin momentul, că am avut puțină treabă și cînd am terminat nu am mai avut de ce să fac, că mai rămăseseră doar cîteva. Așa de galbene au ieșit, că am avut ouă ff galbene.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-233-0-72647800-1586794924.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-233-0-67858700-1586794951.jpg

#13793 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2020 - 09:58 PM

Berbecut la gratar cu salata: salata verde, rosii, castraveti, ridichi si ceapa verde.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-43875400-1586807855.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-99868200-1586807878.jpg

#13794 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 13 April 2020 - 10:35 PM

Vezi postareaany_annette, la 13 April 2020 - 05:59 PM, a spus:


Cristina iei oul si pui pe el o frunzulita cu partea neteda pe ou.
Apoi invelesti oul intr-o bucata de ciorap lycra, il intinzi bine pe ou si ii faci un nod in spate pe partea opusa frunzulitei, cu ata. Tai apoi ciorapul si ata in exces.
Pui pe fundul oalei un strat generos de coji de ceapa. Numai prima coaja de pe ceapa, aia mai subtire.
Pui ouale apoi al strat de coji. Trebuie multe coji oricum.
Apoi pui apa in oala si fierbi la foc mic de tot sa nu crape ouale.
Cand au fiert le pui in apa rece, dai jos ciorapul so frunzulita, le stergi sa fie uscate si le ungi cu o bucatica de slanina pt luciu sau cu ulei.


Multumesc frumos, Any! :occasion15:

#13795 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2020 - 10:45 PM

Vezi postareacristinaD, la 13 April 2020 - 10:35 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 13 April 2020 - 05:59 PM, a spus:


Cristina iei oul si pui pe el o frunzulita cu partea neteda pe ou.
Apoi invelesti oul intr-o bucata de ciorap lycra, il intinzi bine pe ou si ii faci un nod in spate pe partea opusa frunzulitei, cu ata. Tai apoi ciorapul si ata in exces.
Pui pe fundul oalei un strat generos de coji de ceapa. Numai prima coaja de pe ceapa, aia mai subtire.
Pui ouale apoi al strat de coji. Trebuie multe coji oricum.
Apoi pui apa in oala si fierbi la foc mic de tot sa nu crape ouale.
Cand au fiert le pui in apa rece, dai jos ciorapul so frunzulita, le stergi sa fie uscate si le ungi cu o bucatica de slanina pt luciu sau cu ulei.


Multumesc frumos, Any! :occasion15:


Cu placere 😗

#13796 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 April 2020 - 03:08 PM

Inspirata de cautarea lui Yoyo, la caut o reteta. Am vrut sa o pun la topicul lui Lili, cu retete vegetariene, dar i-am scapat niste Camembert deasupra...Imagine postata
Tarta in patru straturi: cartofi, morcov, spanac si sfecla rosie cu putin Camembert deasupra. Neasteptat de gustoasa. Data viitoare le ofac si eu in vase mici de o oportie, ca se desface cand pui in farfurie.


Imagine atasata: monthly_04_2020/post-12-0-47532100-1586869549.jpgImagine atasata: monthly_04_2020/post-12-0-21039300-1586869564.jpgImagine atasata: monthly_04_2020/post-12-0-47623700-1586869575.jpg


@Geany: Pilaful tau e fara ceapa, sau? Cu Vegeta/Knorr?

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 14 April 2020 - 03:09 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13797 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 14 April 2020 - 03:39 PM

Ce bine arata! Sa ai pofta.
Cred ca o fac zilele urmatoare.

#13798 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2020 - 04:52 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 April 2020 - 03:08 PM, a spus:

Inspirata de cautarea lui Yoyo, la caut o reteta. Am vrut sa o pun la topicul lui Lili, cu retete vegetariene, dar i-am scapat niste Camembert deasupra...Imagine postata
Tarta in patru straturi: cartofi, morcov, spanac si sfecla rosie cu putin Camembert deasupra. Neasteptat de gustoasa. Data viitoare le ofac si eu in vase mici de o oportie, ca se desface cand pui in farfurie.


@Geany: Pilaful tau e fara ceapa, sau? Cu Vegeta/Knorr?

Draga Laponel,ma bucur daca te-am inspirat,despre pilaf e cu ceapa si fiert cu zeama de supa,daca observi la postare e si o supica,aveam o spinare de pui mai paralitic ashea(doar piele si os),un gat,un ciocanel si o aripioara ,resturi deci,le-am pus la fiert,am spumuit ,cand nu a mai iesit spuma,am pus o ceapa mica intreaga crestata deasupra,cateva rondele de morcov,o felie dintr-o radacina de telina facuta bucatele,....Separat in ceaun am pus la calit o ceapa,si o ceasca de orez ,si pe masura ce fierbea supa tot puneam cu polonicul din ea in pilaf,...la sf,carnea cu zeama ce-a mai ramas si legumele am usturoiat-o si pusesem si putina fidea cumparata si vre-o 2 fundite paste in ea,si presarat putin patrunjel verde chiar in farfurie,ca sa am si felul 1 si felul 2 :drool:


Deci concluzie (daca am scris prea mult) pilaful e facut cu ceapa si cu zeama din supa de pui :105:

#13799 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2020 - 05:06 PM

Carmella chiar ma tineam sa-ti spun ca m-au dat pe spate crochetele tale din cascaval(cel putin mami asa le numea) ,imi amintesc ca eram mica ,cu parintii la Mangalia la matusa de acolo,ei stau la casa chiar langa mare si mereu am mers acolo,pe vremea aia se ocupa Tanti' Any,acum nu mai e printre noi si a preluat fiica tanti' Lili :105: ,si ne-am trezit intr-o dimineata,mami nu era nicaieri,am cautat-o peste tot,mami' nexam,la disparuti :105: ...f. ciudat, consideram eu pe atunci fiindca absolut toate hainele ei erau in camera si incaltamintea la usa ,ma gandeam eu,''bine' bre' o fi plecat...da' goala?! :drool: ''!! :wub: ...Misterul fu elucidat cand a venit mami sa ne cheme la masa,era imbracata cu un capot ce il daduse tanti' Any pt. bucatarie si niste papuci de curte dati tot de tanti' ,si intr-o bucatarioara de vara,in spate de care eu habar n-aveam ,tocmai asta bucatarisera ,crochete din cascaval fix asa ca si tine,mi-au placut f. mult,si am ramas mare fan de atunci,dar cel mai mult m-am bucurat ca a regasit-o pe mami',ca nu au rapit-o extraterestrii si alte filme ce-mi facusem eu in cap pe atunci ,ca ma speriasem rau de tot .... =))

#13800 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 April 2020 - 05:12 PM

Vezi postareaGeany, la 14 April 2020 - 04:52 PM, a spus:

@Geany: Pilaful tau e fara ceapa, sau? Cu Vegeta/Knorr?

Draga Laponel,ma bucur daca te-am inspirat,despre pilaf e cu ceapa si fiert cu zeama de supa,daca observi la postare e si o supica,aveam o spinare de pui mai paralitic ashea(doar piele si os),un gat,un ciocanel si o aripioara ,resturi deci,le-am pus la fiert,am spumuit ,cand nu a mai iesit spuma,am pus o ceapa mica intreaga crestata deasupra,cateva rondele de morcov,o felie dintr-o radacina de telina facuta bucatele,....Separat in ceaun am pus la calit o ceapa,si o ceasca de orez ,si pe masura ce fierbea supa tot puneam cu polonicul din ea in pilaf,...la sf,carnea cu zeama ce-a mai ramas si legumele am usturoiat-o si pusesem si putina fidea cumparata si vre-o 2 fundite paste in ea,si presarat putin patrunjel verde chiar in farfurie,ca sa am si felul 1 si felul 2 :drool:


Deci concluzie (daca am scris prea mult) pilaful e facut cu ceapa si cu zeama din supa de pui :105:


Gotscha! Imagine postata Mersi muuuult!

Vezi postareayoyo, la 14 April 2020 - 03:39 PM, a spus:

Ce bine arata! Sa ai pofta.
Cred ca o fac zilele urmatoare.


Pe bune ca e super! N-o sa-ti para rau!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 688
  • 689
  • 690
  • 691
  • 692
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi