Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#1561 Useril este offline   FlorentinaG 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 06-July 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 September 2010 - 09:56 PM

Vezi postareaEataly, la 20 September 2010 - 11:21 AM, a spus:

Vezi postareaFlorentinaG, la 19 September 2010 - 09:30 PM, a spus:

Azi


Sa mai incerc o data sa fac tofu?


Eu zic ca n-ai nimic de pierdut. Eu din cauza colitei care nu imi mai permite sa beau lapte de vaca mi-am cumparat aparat de facut lapte de soia asa ca imi este mai usor, dar nici cu metoda clasica nu este greu de obtinut laptele, iar apoi tofu se face super repede.
Spor.

#1562 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 September 2010 - 08:24 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 20 September 2010 - 05:07 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 20 September 2010 - 04:30 PM, a spus:

in weekend am avut peste la cuptor, pe pat de ceapa, cu sos de rosii

Stai departe ? =))
Eu, prin centru.

destul de departe :) nu avea cum sa ajunga mirosul de la mine din padure pana la matale ;)

Vezi postareaGeany, la 20 September 2010 - 08:40 PM, a spus:

Boni ce fel de peste era?!! Eu cu pestele nexam nu-s pretena(la fel miel oaie si orice vine din mare si multe altele ,dar io' s cu capu' rau :wacko: )din fericire ai mei nu ma mostenesc,deaia imi place mult reteta ta pare simpla si extrem de gustoasa,cred ca le-ar place :thumleft: ...

din pacate pestele meu e pangasius. file. nu imi "instruisem" sotul destul de bine (am tot citit ca nu e prea sanatos, ca e crescut aiurea, etc.) si a luat din asta. era cel mai bun ca pret dintre pestii proaspeti file.
lasand la o parte asta, este un peste fara gust pronuntat, fara oase, numa' bun :)
reteta e foarte, foarte simpla si rapida. de aceea am si facut-o. se taie ceapa, cat mai multa, se "tapeteaza" o tava cu ea, deasupra se pune pestele. merge orice peste mai mare. nu trebuie sa fie file. se condimenteaza dupa gust, deasupra se toarna sos de rosii mai gros sau rosii proaspete taiate marunt. eu mai pun si cateva boabe de enibahar. imi place tare in combinatie cu pestele. seamana putin cu plachia de peste, doar ca nu am mai pus usturoi si vin. a simplificat putin.

#1563 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 September 2010 - 08:48 AM

Vad ca sunteti cam indisciplinati, avem topic de Ce retete de peste ati gatit azi! :thumleft:

#1564 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 September 2010 - 10:10 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 September 2010 - 08:48 AM, a spus:

Vad ca sunteti cam indisciplinati, avem topic de Ce retete de peste ati gatit azi! :wacko:

Hi hi hi!!! revine Adriana pe care o stiam :) ...Vedeti ma' ca nu so'muiat?!!! :thumleft: :)

Scuze dar era prea liniste pe-aici,devenise monoton.... =))

#1565 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 September 2010 - 11:33 AM

Multumesc Boni o sa-l fac si eu... :thumleft:

#1566 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 September 2010 - 01:07 PM

Deci am trantit azi un bors de pui,de sta matza nu in coada ci in vf. cozii,acrit cu bors,cu leustean, dres cu smantana,paine ''super prajita'' ca asa a fost cererea...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128506722548.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128506723543.jpg

#1567 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 September 2010 - 05:19 PM

Supa din gît si sapte de pui,iar din restul(aripi,piept si bulane) un fel de papricas cu boia si ceapa.
Pe lînga...cartofi fierti :D



Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128508193599.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-12850819494.jpg

Puiul e din Italia...da,da,stiu,si aici se gasesc pui,dar na...vroiam sa vad daca a lor sînt mai buni :D
Arata super si dupa decongelare.De cumparat ,le-am cumparat proaspat.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128508224749.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1568 Useril este offline   FlorentinaG 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 06-July 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 September 2010 - 08:26 PM

Cina din aceasta seara: ciuperci, dovlecel si pastrama de porc grilate

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-693-12850935655.jpg

#1569 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 September 2010 - 11:30 AM

Pesto a noptii feerie
Se ridica mandra luna.
Totu-i vis si armonie
... Pofta buna! :lol:

Paste con pesto di zucca (+ extra basilico)
Paste cu pesto de dovleac ( + extra busuioc)
.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-168-128514776804.jpg
.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-168-128514779506.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1570 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 September 2010 - 07:12 PM

Supa cerma de dovleac cu Reblochon si Pasticcio la cuptor :lol:


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128517548457.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128517545782.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1571 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 September 2010 - 07:19 PM

File de somon afumat pe pat de cartofi (traditional English hash brown) cu ou si crema de branza.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-701-128517584589.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-701-128517585282.jpg

Quinoa rosie cu legume, dupa reteta Ioanei, cu crochete de peste la cuptor.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-701-128517923988.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-701-128517924698.jpg




#1572 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 September 2010 - 08:29 PM

Paste fundite(ce romantic,sunt atat de dragute.. :) )cu bobite de mazare,bacon si sunca de pui,sos alb cu smantana...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128518016796.jpg :)

#1573 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 September 2010 - 10:17 AM

Salata ''orientata'' :) ...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128522982468.jpg

#1574 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2010 - 03:03 PM

Supa cu turnatei

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128524692899.jpg

Friptura de porc cu usturoi (Lonza arrosto al aglio) si cartofi la cuptor.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128524698746.jpg

#1575 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 September 2010 - 09:27 PM

Vezi postareaGeany, la 12 September 2010 - 09:30 AM, a spus:


Rapid-rapidulescu,1/2 cub de drojdie proaspata de bere(24gr.:2=12gr),presarata cu 1 lingurita de zahar,pusa la muiat cu vreo 3 linguri de apa calda,si 2-3 stropi de otet,dupa 10 min 1 pahar de lapte cald+1 lingurita rasa de sare,pus si drojdia muiata,adaugat faina alba frecat cu telul para pana am obtinut un aluat mai gros ca cel de clatite,frecat sa faca besicute,apoi adaugat iar faina ,framantat pana am obtinut un aluat elastic,la urma desprins de pe maini cu putin ulei...Am lasat la crescut la cald(nu prea mult ca nu am avut rabdare,adica ezact' cat sa prepar sosul,sa tai tot cuburele stii tu)am intins aluatul cu sucitorul am pus pe dosul tavii infainate,l-am mai ghighilit si acolo cu sucitorul ca sa fie rotund,chiar daca depasea marginile tavii,uns jumate de disc cu sos de rosii cu busuioc,pus cuburelele de ce am avut eu,presarat cu oregano uscat,ras cascaval,un praf de piper si un fir de ulei de masline,pliat raviolo(iul) :P ,si piscat marginile sa nu se desfaca la copt si presate si cu furculita trecuta prin faina,facut din loc in loc gaurele sa iasa aerul dinauntru la copt,pensulat cu ulei de masline,pus la copt in cuptorul dinainte incins la foc potrivit =)) ....

Daca mai vrei vreo doi tipsuri ,ia de la mama:cand vreau o pizza cu un blat mai fraged(cand am in vizita parintii ca ei au proteza :D )fac aluatul cu drojdie,lapte si un galbenus de ou(asta il fragezeste)si coc in tava unsa cu ulei,cand vreau un aluat potrivit,fac cum ti-am povestit mai sus,drojdie si lapte,cand vreau un aluat crocant(asa ii place sotului si lui cel mare)drojdie si apa si coc pe dosul tavii infainat...

Sosul de rosii cu busuioc ca asa ii sta bine unui adevarat sos de rosii il indulcesc cu putin zahar,si daca am ingrediente mai sarace in grasimi( de exemplu:mozzarela proaspata,sunca presata de pui ciupercute sau doar legume)trebuie si un fir de ulei de masline,daca sunt branze si mezelicuri grase nu mai trebuie ca devine prea greoaie...
Intai se pune pe blat sosul de rosii,apoi legumele si mezelicurile,(daca nu are oregano in opinia mea nu e pizza),se da la cuptorul preincalzit la foc mijlociu,cand e coapta pe jumate(adica fundul,dosul blatului e doar usor auriu)se pune branza,cascavalul(altfel el se usuca si legumele de dedesupt nu apuca sa se coaca) si eventual maslinele(altfel se amarasc prea mult)... :D

:D :P :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1576 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 24 September 2010 - 03:44 PM

Supă de păstăi,o salată de paste cu ton din conservă cu sosul şi legumele aferente( rio mare putanesca)şi ardei umpluţi cu sos de roşii.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-508-128533582301.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-508-128533583529.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-508-128533585172.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1577 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 24 September 2010 - 04:49 PM

Vezi postareakoral, la 24 September 2010 - 03:44 PM, a spus:

Supă de păstăi,o salată de paste cu ton din conservă cu sosul şi legumele aferente( rio mare putanesca)şi ardei umpluţi cu sos de roşii.


Koral, da` nici o floricica, o steluta, o inimioara sau o jucarioara ceva... dintr-un morcovel sau un ardeias?! Ca tu asa ne obisnuiai...
Am vazut ca ai postat tu si mi-am zis "Ia sa vad ce decoratiuni o mai facut Corina?", insa azi... mimic.

#1578 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 September 2010 - 05:00 PM

Friptura in ulei a Adrianei, de data asta curcan.Cu pireu si sos de merisoare home made.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128534045404.jpg

#1579 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 24 September 2010 - 05:01 PM

Mă scuzaţi, :) ,eram ocupată şi cu pregătirile pentru şcoală , cu acţiunea de mâine.Fac sandvişuri şi brioşe pt. copiii voluntari şi pregătesc bagajele cu trusa de prim ajutor, aparatul foto şi toate cele, aşa că am uitat de floricele şi jucării :rolleyes: Dau acum una, sunt iertată?
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1580 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 September 2010 - 06:08 PM

Un bravos mare, mare la toata lumea din partea mea :) ...

Eu turtite pe plita

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128534422937.jpg

Salata de vinete...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128534428829.jpg

+zacusca deci rezultat...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128534423977.jpg

Mazarea in sos alb(cu smantana,preferata mea :rolleyes: ) cu carnaciori semiafumati...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128534424871.jpg

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi