Adriana, scuze nu am fost pe faza, dar Mutti are dreptate, chiar ea m-a ajutat

cu reteta ei, de la care m-am abatut serios

! Inspiratia este fast food (KFC de ex), doar ca prajim in uleiul nostru bun si cu ingrediente bune, fara sosuri de fast food. De asemenea, m-au mai inspirat

si crevetii cu parmezan si usturoi ai lui Eataly, doar ca pe moment nu aveam creveti si am incropit un substitut de ceva crocant

. Se pot face din pui, curcan si probabil si din porc, cum a spus si Mutti sunt snitele micute, care la fast food se servesc cu sosuri (sos picant, sau dulce-acrisor, ketchup etc). Se aseamana oarecum si cu snitelele japoneze ale lui Alexandru. Eu am facut pentru prima oara si am procedat asa:
- aveam piept de curcan, l-am spalat si uscat cu prospop absorbant, l-am taiat felii si apoi bucatele micute
- am uns bucatelele cu putin ulei, sos de soia, otet balsamic, am presarat usturoi tocat si patrunjel tocat, eu am pus si ghimbit (e suplimentar si putea sa fie ras, dar ca sa nu fie aroma prea tare pt unii memrii ai familiei mele

, doar l-am taiat feliute si inainte de prajire l-am dat deoparte, ca si pe usturoi) sare si piper si un fir de ulei picant. Lichidele trebuie sa fie in cantitati minime, astfel incat amestecand cu bucatele de carne sa fie absorbit de acestea fara sa ramana zemuri suplimentare (circa 1 lingura din fiecare la circa 600g de carne). Se lasa la marinat minim 30 min, poate sta si 3h pana la 12h pt un gust si mai aromat. Era bine daca puneam si un ou batut, dar nu m-am gandit atunci.
Apoi eu nu am avut pesmet si am facut un amestec din jumatate de cana de parmezan ras, o cana de faina, jumatate de cana de susan alb, 2 linguri seminte de in aurii. Am dat drumul unul cate unul (Ca sa nu se lipeasca intre ele) snitelelor micute in punga cu fermoar impreuna cu acest amestec (merge f bine cu pesmet, sau chiar cu fulgi de cereale pentru cine vrea mai crocante) si am agitat bine punga.
Se poate face si mai simplu, gen faina, ou, pesmet (+parmezan), dar eu asa l-am facut acum si au iesit f fragede si discret aromate, fara sa mai am nevoie de sosuri extra.
Apoi eu am prajit in tava in cuptor in ulei de palmier nehidrogenat, dar cu siguranta se pot praji si clasic in tigaie, sau se pot da la cuptor fara ulei deloc, dupa gust si pofte:
Si aici finalul:
Eu le-am servit cu garnitura de ciuperci gratinate cu mozzarella si cu ardei copt:
M-am mai uitat intre timp pe net si am gasit ca e mai bine de taiat cubulete, adica nu feliute subtiri cum am facut eu si ies si mai pufoase. Oricum au iesit f bune pt cand e pofta de o prajeala si cred ca merg bine si la un bufet, ca finger food.