Ce ati gatit astazi?
#3241
Postat 24 July 2011 - 12:22 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#3242
Postat 25 July 2011 - 03:29 PM

#3243
Postat 25 July 2011 - 03:34 PM
iar pentru cina am facut o budinca de paste cu mazare-porumb (ca tot spuneam ca-mi place combinatia!)
#3245
Postat 26 July 2011 - 12:52 PM
Eu mi-am propus mai demult sa nu mai fac pizza in care sa pun tot frigiderul (dar asta e gustul alor mei,ce sa le fac?)azi m-am nervat' si am facut doar o pizza cu sos picant si ciupercute.
Am pus sos de rosii,un strop de miere si un pic de chilli cayenne,busuioc proaspat si un vf. de cimbru proaspat maruntit,ciupercute (de la conserva),un fir de ulei maslinos si oregano uscat de la plic,razalit cascaval.

Delicioasa langa o bere rece.
#3246
Postat 26 July 2011 - 02:48 PM
Geany, la 26 July 2011 - 12:52 PM, a spus:
Mai enervati-o careva
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#3248
Postat 27 July 2011 - 01:08 PM

Cu mamaliguta si ardei iuti (bubuletul a vrut si ou ochi
#3249
Postat 27 July 2011 - 01:30 PM
Geany, la 27 July 2011 - 01:08 PM, a spus:
Cu mamaliguta si ardei iuti (bubuletul a vrut si ou ochi
Geany, portia asta nu stiu cui ii e destinata, dar o ia eu, merci frumos!
#3250
Postat 27 July 2011 - 03:58 PM
Armina, la 27 July 2011 - 01:30 PM, a spus:
Geany, la 27 July 2011 - 01:08 PM, a spus:
Cu mamaliguta si ardei iuti (bubuletul a vrut si ou ochi
Geany, portia asta nu stiu cui ii e destinata, dar o ia eu, merci frumos!
Hi hi hi! Aia-i strachinuta sotului,puteti servi,da grija la strachinuta sa n-o spargeti ca lui ii e tare draga,a primit-o de pomana candva plina cu sarmalute si deatunci e strachinuta lui ,o adora
#3252
Postat 28 July 2011 - 07:48 PM
#3253
Postat 28 July 2011 - 09:35 PM
îmbălsămarea e cu unt topit amestecat cu "hot sauce" de cumpărat (Tabasco, Crystal , Frank's Red Sauce), ce are fiecare prin bătătură
#3254
Postat 29 July 2011 - 02:43 PM
Am cautat diverse retete mai deosebite si-am dat de Roasted Green Beans.Cele mai fragede si verzi stropite cu ulei, sare si usturoi.Cam 15 minute la cuptor incins.Jur ca-s mai bune decat cartofii prajiti.


Si placinta creata a Liei:
#3255
Postat 29 July 2011 - 04:06 PM
#3256
Postat 30 July 2011 - 02:57 PM
aripioarele de cumpărat, gata fasonate, le dau întâi cu un pic de făină condimentată (sare, piper, cayenne), le las la frigider o oră, mai pudrez o dată cu făină, le mînjesc cu maclavais (părţi egale de hot sauce şi unt topit) după care le dau la cuptor cam 45 de minute
altă variantă e să le mânjeşti cu sos şi după ce le scoţi de la cuptor; in cazul ăsta pun maclavaisul într-un vas cu capac gen ziplock şi zbucium aripioarele pînă se acoperă bine cu sos
pentru dipping fac alt maclavais, părţi egale de maioneză şi smântână, peste care pun gorgonzola sfărâmată
#3257
Postat 30 July 2011 - 03:08 PM
Eataly, la 29 July 2011 - 02:43 PM, a spus:
Am cautat diverse retete mai deosebite si-am dat de Roasted Green Beans.Cele mai fragede si verzi stropite cu ulei, sare si usturoi.Cam 15 minute la cuptor incins.Jur ca-s mai bune decat cartofii prajiti.
Alt mod foarte simplu de facut pastai :
Pastai aite (adica cu usturoi
Fierbi pastaile( curatate si rupte bucati ),in apa cu sare.
Le scurgi bine si le amesteci cu :
ulei,sare,piper,usturoi tocat,zeama de lamaie si patrunjel verde taiat fin.
Cine vrea mai multe calorii,pune in loc de ulei, maioneza de casa .
Poate fi aperitiv,salata, sau garnitura.
Pofta buna !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3258
Postat 30 July 2011 - 03:48 PM
voi aţi ştiut că păstăile se pot face (şi) în microwave, că eu, nefiind în cele mai strînse relaţii cu cuptorul respectiv, tocmai ce am aflat. 9 minute în pungă cu găurele şi ies la fix, crocante şi aburite exact cît trebuie
PS dacă vă uitaţi cu atenţie, păstăile mele au cîrlionţii de la capete. la mine în sat aşa e moda la crăşmele cu pretenţii, parole d'honneur. nu ştiu dacă merge şi la păstăile mai în vârstă, dar la astea pe care le cumpăr, nu trebuie să le fac nimic, numai să le bag in MO
#3259
Postat 30 July 2011 - 06:02 PM
Dexter, la 30 July 2011 - 03:48 PM, a spus:
voi aţi ştiut că păstăile se pot face (şi) în microwave,
The green, green grass of home
Dar tu ai stiut (normal ca da) ca si porumbul se poate fierbe la micro~ ?
7 minute pe maxim intr-un vas de jena in care ai pus si 100 ml de apa, cu capacul pus?
Eu am facut pulpe inferioare de pui in tigaia doubletta, condimentate cu piper verde macinat si dried lime (lamai uscate, bucatarie persana) rase. Un pic de vin alb, redus.
Am mai facut si o salata de vinete + dolvlecel. Dovlecelul taiat cuburi, fiert in aburi si stors foarte bine. Scorul 3-1 pentru vinete (proportia legumelor dupa ce au fost coapte, aburite).
Reteta de la manastire. Albe si pufoase.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#3260
Postat 30 July 2011 - 06:34 PM

Ajutor












