Forum Culinar: Curatarea placii de granit - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Curatarea placii de granit

#1 Useril este offline   Mirelusha 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 28-July 12

Postat 28 July 2012 - 05:32 PM

Salutare.am nevoie de ceva ajutor :love7: Am o placa de granit si am vrut sa fac o limonada si au cam sarit ceva stropi de zeama de lamaie. Acum se vad pete albe dar cred ca s-a stricat placa. Suprafata pare arsa cumva. Ceva sfaturi despre cum as putea sa repar chestia asta??? Ceva cu care sa curat sau o solutie cu care sa acopar?
Va multumesc

#2 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 July 2012 - 08:29 PM

Buna Mirelusha si bun venit pe forum!
Eu am blat de lucru de granit in toata bucataria de patru ani si jumatate si arata ca in prima zi. Am varsat pe el suc de citrice, inclusiv lamaie, otet, ulei, vin, orice lichid si nu il afecteaza indiferent cat de acid, din nici un punct de vedere: aspect, culoare, forma. Nici vasele hiperi-ncinse de inox masiv puse direct pe granit nu aduc nici o modificare a starii sale initiale.
Ma mira ceea ce spui, pentru ca nu mi s-a intamplat si tocmai asta e calitatea granitului. Daca marmura se mai pateaza, granitul nu. Dar mesterii care ti-au instalat placa nu ti-au si slefuit-o (suprafata de lucru + margini rotunjite) ? Daca nu, asta ar fi solutia, cheama mesterii pietrari sa ti-o slefuiasca. Eu nu eram acasa cand au adus-o si nu stiu daca au slefuit si supraf de lucru, sau asa era placa direct, dar oricum, cand au taiat-o din bloc la grosimea asta, a fost slefuita.
succes!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 28 July 2012 - 10:09 PM

Vezi postareaMirelusha, la 28 July 2012 - 05:32 PM, a spus:

Salutare.am nevoie de ceva ajutor :love7: Am o placa de granit si am vrut sa fac o limonada si au cam sarit ceva stropi de zeama de lamaie. Acum se vad pete albe dar cred ca s-a stricat placa. Suprafata pare arsa cumva. Ceva sfaturi despre cum as putea sa repar chestia asta??? Ceva cu care sa curat sau o solutie cu care sa acopar?
Va multumesc

Ma tem ca granitul tau e marmura :pupic: Încearca eventual cu pasta de dinti data pe o cîrpa moale si frecat pîna te plictisesti.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#4 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 August 2012 - 08:36 PM

da, si eu cred ca-i marmura.
stiu cum se face, eu am blatul din marmura. dar la mine isi revine singur, de-a doua zi nu se mai cunoaste nimic, si chestia asta cu lamamia am patit-o de mai multe ori.

eu as vrea sa slefuiesc blatul din nou, e gros si-ar suporta inca o subtiere. dar nu face nimeni operatia asta loco, cu cine am vorbit ar vrea sa scot blatul si sa li-l duc la atelier, chestie practic imposibila in cazul meu.
ar mai fi alta solutie?

#5 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 August 2012 - 10:48 PM

Vezi postareamoatza, la 05 August 2012 - 08:36 PM, a spus:

eu as vrea sa slefuiesc blatul din nou, e gros si-ar suporta inca o subtiere. dar nu face nimeni operatia asta loco, cu cine am vorbit ar vrea sa scot blatul si sa li-l duc la atelier, chestie practic imposibila in cazul meu.
ar mai fi alta solutie?

Pai n-au cum s-o faca loco ca presupun ca au o masinarie care nu e portabila sa zic asa, cind il slefuiesc arunca si apa pe el, cred ca si de aceea nu se poate face decit in atelierul lor.
Si nici nu-ti doresc sa-ti faca in casa o asemenea chestie. Noi cind am mutat bucataria, cum aici nu e un perete egal cu altul si drept,in noua postatie chiar daca am masurat la milimetru nu intra, si au fost nevoiti sa il taie pe loc. Eu curatasem toata noua camera plus toata mobila inainte de a o duce dintr-o camera intr-alta, pusesem perdelele pentru ca trebuia doar mutat mobila si gata. A rezultat un nor de praf alb care a intrat peste tot, imi venea sa pling la cit muncisem inainte si la cit a trebuit sa muncesc dupa.

#6 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 August 2012 - 10:51 PM

Bre, da' voi va agitati degeaba, ca Mirelusha si-o fi curatat între timp placa :snorting:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 07 August 2012 - 07:19 AM

Vezi postareaMaya, la 06 August 2012 - 10:51 PM, a spus:

Bre, da' voi va agitati degeaba, ca Mirelusha si-o fi curatat între timp placa :snorting:

io m-am plans de ce ma doare pe mine.
Adriana, am patit si eu odata ca tine, cu norul alb.

#8 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 19 August 2012 - 12:33 AM

Dani de curiozitate cit te-a costat granitul metrul patrat in tara?
Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi