Ingrediente:
- 600 g fasole verde
- 200 g ton din conserva
- 150 g masline kalamata
- 2-3 linguri ulei e.v. de masline
- sucul de la 1 lamîie mica
- oregano proaspat, tocat grob
- sare, piper
Fasolea, din productie proprie, proaspat culeasa din gradina.
Se spala pastaile, se curata de capete si se rup sau taie în bucati de 5-6-7 cm, apoi se fierb 10-13 minute. Se scurg de apa si se scufunda în apa rece-rece, pentru a pastra o culoare frumoasa. Pentru un verde vioi si un aspect perfect, scufundati fasolea în apa cu cuburi de gheata. Eu nu-s pretentioasa, asa ca a ajuns apa rece de la robinet. Se pun toate ingredientele într-un vas, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca usor.
Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna minunat sa aveti!
Un deliciu! Merci, Flory!