Pagina 1 din 1
Somon salbatic în sos de vin cu marar
#1
Postat 24 November 2009 - 10:37 PM
O mîncarica destul de taraneasca, dar mie-mi place mult ...tot ce este cu somon
-600 g somon filetat (wild)
-400 ml supa de legume
-200 ml vin alb
-100 ml smîntîna subtire de frisca(neîndulcita)
-1 lingura marar tocat
-1 lingura faina
-2 catei de usturoi
-1/2 ceapa
-1/2 lamîie
-ulei de masline
-sare
-piper
Jumateatea de ceapa si cei doi catei de usturoi, se prajesc scurt în ceva ulei de masline.
Nu trebuie sa se rumeneasca, sînt doar pentru a da aroma uleiului.
Se adauga lingura de faina, se amesteca bine aproximativ un minutel, dupa care se stinge cu vin si supa. Se lasa la fiert pe foc mic,
timp de 10 minute pentru a se evapora alcoolul. Se da focul la minim, se adauga mararul tocat si smîntîna,
si se mai fierbe 1-2 minute. Acoperim vasul, oprim focul si pastram la cald.
Somonul se stropeste cu lamîie.
Se condimenteaza cu sare si piper,
apoi se pensuleaza cu o lingura de ulei si se aseaza pe grilul încins la maxim.
Se lasa 1 minut pe fiecare parte,
apoi se pune cu grija (sa nu se rupa) în sosul fierbinte(nu mai trebuie fiert),
si se lasa la odihna vreo 5-10 minute.
Am servit cu cartofi copti si pastai tinere de mazare, trase 1-2 minute în ceva unt.
-600 g somon filetat (wild)
-400 ml supa de legume
-200 ml vin alb
-100 ml smîntîna subtire de frisca(neîndulcita)
-1 lingura marar tocat
-1 lingura faina
-2 catei de usturoi
-1/2 ceapa
-1/2 lamîie
-ulei de masline
-sare
-piper
Jumateatea de ceapa si cei doi catei de usturoi, se prajesc scurt în ceva ulei de masline.
Nu trebuie sa se rumeneasca, sînt doar pentru a da aroma uleiului.
Se adauga lingura de faina, se amesteca bine aproximativ un minutel, dupa care se stinge cu vin si supa. Se lasa la fiert pe foc mic,
timp de 10 minute pentru a se evapora alcoolul. Se da focul la minim, se adauga mararul tocat si smîntîna,
si se mai fierbe 1-2 minute. Acoperim vasul, oprim focul si pastram la cald.
Somonul se stropeste cu lamîie.
Se condimenteaza cu sare si piper,
apoi se pensuleaza cu o lingura de ulei si se aseaza pe grilul încins la maxim.
Se lasa 1 minut pe fiecare parte,
apoi se pune cu grija (sa nu se rupa) în sosul fierbinte(nu mai trebuie fiert),
si se lasa la odihna vreo 5-10 minute.
Am servit cu cartofi copti si pastai tinere de mazare, trase 1-2 minute în ceva unt.
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2
Postat 25 November 2009 - 11:41 AM
Ca deobicei: deschid un post de-a MAYei si salivez; reflexul lui Pavlov, nu alta!
Mniam!
Mniam!
#3
Postat 25 November 2009 - 06:52 PM
seima a spus:
Ca deobicei: deschid un post de-a MAYei si salivez; reflexul lui Pavlov, nu alta!
Mniam!
Mniam!
Seima,ma bucur sa te vad
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 25 November 2009 - 11:50 PM
si eu!!!!!
Apropo, am facut friptura ta cu metoda low temperature si-a iesit o bunatate, suculenta, se desfacea fasii. Am roit eu abtinandu-ma sa deschid cuptorul vreo 4,5 ore dar a meritat Saru'mana!!!
Apropo, am facut friptura ta cu metoda low temperature si-a iesit o bunatate, suculenta, se desfacea fasii. Am roit eu abtinandu-ma sa deschid cuptorul vreo 4,5 ore dar a meritat Saru'mana!!!
#5
Postat 26 November 2009 - 02:14 PM
seima a spus:
si eu!!!!!
Apropo, am facut friptura ta cu metoda low temperature si-a iesit o bunatate, suculenta, se desfacea fasii. Am roit eu abtinandu-ma sa deschid cuptorul vreo 4,5 ore dar a meritat Saru'mana!!!
Apropo, am facut friptura ta cu metoda low temperature si-a iesit o bunatate, suculenta, se desfacea fasii. Am roit eu abtinandu-ma sa deschid cuptorul vreo 4,5 ore dar a meritat Saru'mana!!!
Cu placere,seima!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 01 January 2011 - 12:20 PM
Maya, am gatit aceasta reteta pentru meniul nostru de revelion. Am primit nota 10 cu steluta, asa ca vin sa o impart cu tine. Multumesc frumos pentru timpul pe care il petreci sa postezi astfel de retete delicioase.
Mami de
si
si
#8
Postat 01 January 2011 - 07:03 PM
uptown girl, la 19 December 2010 - 10:02 PM, a spus:
... iar cine mai pune niste creveti peste somon si scapa niste scoici Saint-Jacques in sosul ala delicioooos , o face mincare de lux la revelion !
Arata super.O combinatie perfecta pentru papila sotului meu
gloxinia, la 01 January 2011 - 12:20 PM, a spus:
Maya, am gatit aceasta reteta pentru meniul nostru de revelion. Am primit nota 10 cu steluta, asa ca vin sa o impart cu tine. Multumesc frumos pentru timpul pe care il petreci sa postezi astfel de retete delicioase.
Oti,me bucur mult ca v-a placut.Si noi am avut somon la Craciun,cît si Revelion.La noi somonul are cea mai mare trecere,urmatde pastrav...asta în materie peshtoasa
Multumesc pentru cuvintele frumoase!
La multi ani,fetelor!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 29 December 2011 - 07:00 PM
Am trecut reteta pentru meniul de Rev Si vreau sa stig in gura mare cat e de buna, poate o mai fac si altii
Mami de
si
si
Arata acest topic
Pagina 1 din 1