Salata de cruditati pentru iarna Prea economica, prea buna...
#41
Postat 13 October 2012 - 09:03 PM
Borcanelor le-am pus si aspirina.
DAR dupa vreo doua saptamani cand m-am uitat la borcane, doar doua-trei erau intacte, restul aveau scurs din ele (se vedea sub borcan). Deci erau rasuflate si chiar fac *clic* capacele cand le-am apasat. Acuma chiar ma intreb cum s-au ermetizat borcanele, ca doar compozitia era rece si nici nu s-au sterilizat ulterior (sau mi-a scapat mie chestia asta din reteta ?) E drept ca n-am deschis vreun borcan sa vad cum e - daca s-a inmuiat sau alta stricaciune, dar nici nu cred ca e in regula cu borcanele rasuflate.
Deci, unde am gresit (oare ca am pus castraveti?) si ce e de facut ?
#43 Guest_Gelutza_*
Postat 17 October 2012 - 03:31 PM
AllyMcBeal, la 16 October 2012 - 05:23 PM, a spus:
Help !!!
Ally, iarta-ma , te rog, acum am citit!
Eu nu am pus castraveti niciodata,am pus in schimb napi, deci nu as putea vorbi in necunostinta de cauza.
Eu am tinut salata asta din toamna pana la Craciun fara niciun conservant si a fost ok.
Dar e drept ca a fost pastrata in pivnita, unde e rece si intuneric...
In mod normal, daca ai pus aspirina, nu ar fi trebuit sa se intample nimic...poate doar a fost prea multa zeama si borcanul prea plin...nu am patit niciodata nimic rau cu salata asta.Te-as sfatui sa deschizi un borcan sa vezi despre ce e vorba si s-o muti in frigider, sa o consumi, mai bine, decat sa stai cu grija...tin pumnii sa fie totul ok!
#44
Postat 17 October 2012 - 06:25 PM
Si la mine e rece unde-s borcanele, dar nu e intuneric.
O sa desfac unul si vad ce-i cu salata.
#45 Guest_Gelutza_*
Postat 17 October 2012 - 09:00 PM
AllyMcBeal, la 17 October 2012 - 06:25 PM, a spus:
Si la mine e rece unde-s borcanele, dar nu e intuneric.
O sa desfac unul si vad ce-i cu salata.
Da, fara aspirina a stat foarte bine cateva luni, iar cu aspirina sta de la an la an.
Astept sa-mi dai vesti, sper sa fie bune!
#47
Postat 23 October 2012 - 04:53 PM
Mi se pare ciudat cum de sta salata, fara fiert, fara sterilizare... Pana la urma nu conteaza cum, conteaza ca e gustoasa si ca se va manca.
Multumesc.
#48
Postat 24 October 2012 - 11:32 AM
O fac asa, te superi??!!
#49
Postat 24 October 2012 - 02:48 PM
#50
Postat 24 October 2012 - 03:41 PM
#51
Postat 24 October 2012 - 07:31 PM
Din cat am gustat eu este foarte buna, maine sa o gust daca sa-i mai pun otet, neavind gogonele!
Edit ca mi-am adus aminte ceva: Chef Anne Burrell a comentat intr-o emisiune ca acrul echilibreaza saratul. Acum cine ma cunoaste stie ca eu le am cu saratul, ma descurc pretty good! Dar daca astea se balanseaza niciodata nu-mi dau seama daca ceva e prea acru!
De aia pun un cobai la gustat! Ghinion ca si cobaiul de serviciu e si el cu gustul sarat! De fapt am doi cobai, dar tot degeaba, ca amandurora le place gustul sarat!
Deci cand gust eu mi se pare bun, cine stie cum o fi in abstracto?!!!!
#52 Guest_Gelutza_*
Postat 24 October 2012 - 11:41 PM
AllyMcBeal, la 23 October 2012 - 04:53 PM, a spus:
Mi se pare ciudat cum de sta salata, fara fiert, fara sterilizare... Pana la urma nu conteaza cum, conteaza ca e gustoasa si ca se va manca.
Multumesc.
Cu placere,ma bucur ca ai gasit totul ok.
Salata sta fiindca zaharul, sarea si otetul sunt conservanti.
#53 Guest_Gelutza_*
Postat 24 October 2012 - 11:48 PM
Si eu am mai facut uneori din cateva ingrediente doar si s-a mancat cu aceeasi pofta ca si "integrala",e salata de cruditati si e bunaaaaaa, mai buna decat orice altceva adus de oriunde, eu asa zic!
Sa o mancati sanatoase, mie mi-a adus soata napi de la gradina si mai am si gogonele intr-o strecuratoare, o sa fac o portie mica sa mancam toata ziua-buna ziua din ea!
#54
Postat 25 October 2012 - 04:30 PM
#55 Guest_Gelutza_*
Postat 25 October 2012 - 08:03 PM
zerda, la 25 October 2012 - 04:30 PM, a spus:
E cocheta foc!
Eu am bagat muraturi pana la urma din ceea ce aveam, erau multe ca sa le toc si nu puteam sa stau pe scaun asa mult... Si cum stiam multa lume care n-a bagat gogonele si se va bucura sa primeasca de Craciun, am dat omului explicatii, am mai ajutat si eu si am umplut pe seara un bidon cu de toate.
Aici o parte din ceea ce aveam de aseara, ca am mai completat apoi...
#56
Postat 23 November 2012 - 05:00 PM

Ajutor



