
Ingrediente
- Clams, cât vă lasă inima şi bugetul, dacă nu aveţi proaspete, merg şi cele la borcan sau conservă
- 50 g de unt
- 200 g bacon
- 500 g cartofi
- 2 cepe
- o jumătate de cană de pesmet
- ardei iute
- 8 căni de supă
- o cană de frişcă lichidă (sau lapte)
Cum se face
Scoicile se curăţă de barbă şi se lasă in apă cu sare juma' de oră. eu am avut 4 little neck clams (alea babane) şi 600g de manila clams (alea mici)

Prăjim baconul in unt cît să capete culoare (putem păstra nişte bacon pentru garnisire)

adăugăm ceapa şi o sotăm pînă devine translucidă, adăugam şi ardeiul iute

adăugăm pesmetul şi omogenizăm

adăugăm supa (a mea a fost de oase de vacă pe care le-am rumenit la cuptor in prealabil) şi cartofii tăiaţi cubuleţe


lăsăm la fiert pînă se fac cartofii
intre timp fierbem scoicile. cele care nu se deschid se aruncă. lichidul obţinut sau parte din el, se strecoară şi se adăugă in supă.
blenduim totul şi adăugăm frişca lichidă/laptele. consistenţa trebuie sa fie ca la crema de cartofi.

păstrăm câteva scoici pentru decorat, pe restul le scoatem din carapace şi le băgăm în chowder, tăiate au ba

decorăm cum ne pricepem mai bine şi chemăm lumea la masă.
