Forum Culinar: Zwetschgenmus - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zwetschgenmus magiun de prune

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 October 2012 - 02:10 PM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496971306266.jpg

N-am facut niciodata magiun,dar tot citind pe net mi-am dat seama ca Zwetschgenmus-ul meu e un fel de magiun de-al nostru.

Din bunatatea vecinilor mei (care fie vorba intre noi, habar n-au ce sa faca cu fructele care le au prin ograda), m-am pricopsit(da in sens bun) cu 16 kg de prune.Nu le-am facut pe toate magiun, normal ,ca am un mofturos in casa care nu e prieten cu prunele in gemuri ci le-am impartit in mai multe categorii si pe parcurs am sa va arat cam ce am facut cu ele.
Dar revenind la magiunul nostru care e si bun, sanatos, bio si mai ales fara zahar si pentru care n-avem nevoie decat de 3 ingrediente

3 kg prune
3 batoane scortisoare
4cl Slibowitz(tuica)

Prunele le-am spalat, le-am taiat pe jumatate si am scos samburii.Curatate fiind le-am pus in tava de la cuptor.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496972190942.jpg

Asezate frumos in tava, le-am dat la cuptor pret de 1 h la 200 grade Celsius
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496973256752.jpg

Dupa ce au stat cumintele la cuptorul setat la 200 grade, le mai lasam inca o ora , de data asta la 160 grade.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496973667488.jpg

In timpul asta dinspre bucatarie vine un miros naucitor, de-ti vine sa le mananci asa( prunele) si sa nu mai ajunga in borcan pentru la iarna.Dar infranandu-mi pofta le-am lasat acolo frumusel pana s-a scurs timpul, dupa care le-am scos frumusel si le-am blenduit.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-1349697508867.jpg

Odata blenduite le punem intr-o oala impreuna cu batoanele de scortisoae si le lasam la foc mic in jur de 1-1 1/2 h,

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496975607046.jpg

amesteand din cand in cand pentru a nu se prinde
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496978405801.jpg

La final dupa ce luam oala de pe foc adaugam tuica de prune(cine are), eu n-am avut si am adaugat o grappa .

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496980893879.jpg

Normal ca puteti renunta la ea,dar ii da o savoare aparte,plus ca nu dauneaza, cantitatea e prea mica chiar si in cazul in care mananca si copii. In momentul in care s-a adaugat tuica,am scos batoanele de scortisoara, apoi se amesteca repejor adaugand in borcane imediat (care au fost in prealabil sterilizate) si se sigileaza in pas de mars:-).
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496979468817.jpg
Mie mi-au iesit 3 borcane a 400 gr.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496979941987.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496981866975.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 October 2012 - 02:20 PM

Auch!
Aici ma doare tare, dar tare.
Ioana iti dau atestat de Torturatoare(aia care tortureaza).Cum m-ai torturat tu toamna asta...mama mama!

#3 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 October 2012 - 02:21 PM

Pline de aroma pozele si borcanele tale.
Magiunul si pasta de macese pentru
mine sunt cele mai...

Ce bine ca nu stiu vecinii ca sa faca cu prunele :hungry:
Imagine postata

#4 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 October 2012 - 08:33 AM

Vezi postareaEataly, la 08 October 2012 - 02:20 PM, a spus:

Auch!
Aici ma doare tare, dar tare.
Ioana iti dau atestat de Torturatoare(aia care tortureaza).Cum m-ai torturat tu toamna asta...mama mama!


:tongue3: sa treaca :crying:

Vezi postareaCarmen L, la 08 October 2012 - 02:21 PM, a spus:

Pline de aroma pozele si borcanele tale.
Magiunul si pasta de macese pentru
mine sunt cele mai...

Ce bine ca nu stiu vecinii ca sa faca cu prunele :hungry:


Carmen, mi-ar place sa incerc si eu paste de macese, n-am mancat niciodata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2012 - 12:42 PM

O... pasta de macese e dulce acrisoara si foarte cremoasa, pare fainoasa ca si
consistenta. E delicioasa.
Imagine postata

#6 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 October 2012 - 10:07 AM

Vezi postareaCarmen L, la 10 October 2012 - 12:42 PM, a spus:

O... pasta de macese e dulce acrisoara si foarte cremoasa, pare fainoasa ca si
consistenta. E delicioasa.


E delicioasa!! Merita incercata si apoi garantez ca devii addicted.


Ioana, prezentarea deosebita si gustul presupun ca e sublim.

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 October 2012 - 10:41 AM

Vezi postareayoyo, la 16 October 2012 - 10:07 AM, a spus:

Vezi postareaCarmen L, la 10 October 2012 - 12:42 PM, a spus:

O... pasta de macese e dulce acrisoara si foarte cremoasa, pare fainoasa ca si
consistenta. E delicioasa.


E delicioasa!! Merita incercata si apoi garantez ca devii addicted.


Ioana, prezentarea deosebita si gustul presupun ca e sublim.



Mercic tiza.Banuiesc ca e delicioasa pasta de macese,daca am sa gesesc am sa o incerc neaparat.Noua de ex. ne place ceaiul de macese.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2015 - 02:45 PM

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-9-14435306846269.jpg

Ioana, ma gandesc la tine si tinem pumnii!

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-9-14435307163001.jpg

A iesit o minunatie!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi