Pagina 1 din 1
Zwetschgenmus magiun de prune
#1
Postat 08 October 2012 - 02:10 PM
N-am facut niciodata magiun,dar tot citind pe net mi-am dat seama ca Zwetschgenmus-ul meu e un fel de magiun de-al nostru.
Din bunatatea vecinilor mei (care fie vorba intre noi, habar n-au ce sa faca cu fructele care le au prin ograda), m-am pricopsit(da in sens bun) cu 16 kg de prune.Nu le-am facut pe toate magiun, normal ,ca am un mofturos in casa care nu e prieten cu prunele in gemuri ci le-am impartit in mai multe categorii si pe parcurs am sa va arat cam ce am facut cu ele.
Dar revenind la magiunul nostru care e si bun, sanatos, bio si mai ales fara zahar si pentru care n-avem nevoie decat de 3 ingrediente
3 kg prune
3 batoane scortisoare
4cl Slibowitz(tuica)
Prunele le-am spalat, le-am taiat pe jumatate si am scos samburii.Curatate fiind le-am pus in tava de la cuptor.
Asezate frumos in tava, le-am dat la cuptor pret de 1 h la 200 grade Celsius
Dupa ce au stat cumintele la cuptorul setat la 200 grade, le mai lasam inca o ora , de data asta la 160 grade.
In timpul asta dinspre bucatarie vine un miros naucitor, de-ti vine sa le mananci asa( prunele) si sa nu mai ajunga in borcan pentru la iarna.Dar infranandu-mi pofta le-am lasat acolo frumusel pana s-a scurs timpul, dupa care le-am scos frumusel si le-am blenduit.
Odata blenduite le punem intr-o oala impreuna cu batoanele de scortisoae si le lasam la foc mic in jur de 1-1 1/2 h,
amesteand din cand in cand pentru a nu se prinde
La final dupa ce luam oala de pe foc adaugam tuica de prune(cine are), eu n-am avut si am adaugat o grappa .
Normal ca puteti renunta la ea,dar ii da o savoare aparte,plus ca nu dauneaza, cantitatea e prea mica chiar si in cazul in care mananca si copii. In momentul in care s-a adaugat tuica,am scos batoanele de scortisoara, apoi se amesteca repejor adaugand in borcane imediat (care au fost in prealabil sterilizate) si se sigileaza in pas de mars:-).
Mie mi-au iesit 3 borcane a 400 gr.
#2
Postat 08 October 2012 - 02:20 PM
Auch!
Aici ma doare tare, dar tare.
Ioana iti dau atestat de Torturatoare(aia care tortureaza).Cum m-ai torturat tu toamna asta...mama mama!
Aici ma doare tare, dar tare.
Ioana iti dau atestat de Torturatoare(aia care tortureaza).Cum m-ai torturat tu toamna asta...mama mama!
#3
Postat 08 October 2012 - 02:21 PM
Pline de aroma pozele si borcanele tale.
Magiunul si pasta de macese pentru
mine sunt cele mai...
Ce bine ca nu stiu vecinii ca sa faca cu prunele
Magiunul si pasta de macese pentru
mine sunt cele mai...
Ce bine ca nu stiu vecinii ca sa faca cu prunele
#4
Postat 10 October 2012 - 08:33 AM
Eataly, la 08 October 2012 - 02:20 PM, a spus:
Auch!
Aici ma doare tare, dar tare.
Ioana iti dau atestat de Torturatoare(aia care tortureaza).Cum m-ai torturat tu toamna asta...mama mama!
Aici ma doare tare, dar tare.
Ioana iti dau atestat de Torturatoare(aia care tortureaza).Cum m-ai torturat tu toamna asta...mama mama!
sa treaca
Carmen L, la 08 October 2012 - 02:21 PM, a spus:
Pline de aroma pozele si borcanele tale.
Magiunul si pasta de macese pentru
mine sunt cele mai...
Ce bine ca nu stiu vecinii ca sa faca cu prunele
Magiunul si pasta de macese pentru
mine sunt cele mai...
Ce bine ca nu stiu vecinii ca sa faca cu prunele
Carmen, mi-ar place sa incerc si eu paste de macese, n-am mancat niciodata.
#5
Postat 10 October 2012 - 12:42 PM
O... pasta de macese e dulce acrisoara si foarte cremoasa, pare fainoasa ca si
consistenta. E delicioasa.
consistenta. E delicioasa.
#7
Postat 16 October 2012 - 10:41 AM
#8
Postat 29 September 2015 - 02:45 PM
Ioana, ma gandesc la tine si tinem pumnii!
A iesit o minunatie!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1