Ingrediente:
800 gr. napi
1 morcov
1 pastarnac
2 cepe
3 linguri ulei ev. de masline
nucsoara, sare- dupa gust

Mod de preparare:
Se spala zarzavatul, napii se curata si cu buretelul , au o cojita subtire precum a cartofilor noi. Se taie grob(fiindca oricum se blenduiesc apoi) morcovul, pastarnacul, ceapa, aici fac o paranteza…( Mi-am rugat sotul sa curete el ceapa de frunze si nu vazuse ca am pe masa ceapa rosie, s-a dus si a adus ceapa alba, asa ca am pus-o pe aceea adusa de el ca sa-si simta contributia adusa la prepararea supei

Se pun intr-o tigaie la sotat ceapa, morcovul si pastarnacul.

In timp ce se soteaza acestea se taie in patru si napii pentru inlesnirea fierberii. Cand s-au inmuiat legumele din tigaie se toarna intr-o oala, se adauga un litru de apa, putina sare si nucsoara si se fierbe totul la foc moderat cam douazeci de minute, pana sunt bune de blenduit. Eu am asezat oala sub presiune in chiuveta cu apa si dupa cinci minute am introdus mixerul vertical direct in oala.

Intr-un minut devine o compozitie cremoasa, cam asa…

In timp ce se fierbeau ingredientele supei, nu am stat degeaba, am pregatit crutoane. Acum e totul gata, poftiti la masa!

Sotul nu agreeaza busuiocul si a servit-o cu patrunjel, nu discutam gusturile, s-a facut cum doreste, doar a ajutat la pregatirea supei...

Noua ne plac oricum supele crema, dar asta e printre preferate si e foarte ieftina(noi doar uleiul, nucsoara, sarea si piperul le-am cumparat, ha, ha, nici nu stiu sa socotesc

Sunt sigura ca si voua o sa va placa daca veti avea placerea sa o incercati. Pofta buna!

Ps. Oana,nu ma gandeam sa o postez, dar daca tu ai dorit reteta, am fost mai prompta ca niciodata in postarea ei.
Sper sa fie de folos.