Mamaliga
#1
Postat 26 October 2012 - 07:47 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#3
Postat 26 October 2012 - 08:49 PM
Carmella, la 26 October 2012 - 08:45 PM, a spus:
Nu. Stiu sa fac diverse chestii cu mamaliga dar fac rar de tot. Unde mai pui ca nu io fac mamaliga ca ma nerveaza, io doar o folosesc ca materie prima.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#4
Postat 26 October 2012 - 09:04 PM
#5
Postat 26 October 2012 - 09:21 PM
Daca ar fi dupa mine n-as face ! Dar cand si cand se cheama ca trebuie...
Ca materie prima, ma descurc si eu, dar nu strica sa faca altul!
#6
Postat 30 October 2012 - 12:52 PM
Si se face atat de repede, cum m-a invatat pe mine mama.
Insa nu imi place mamaliga aia tare care o mancam la tzara, de o taia cu atza.
#7
Postat 30 October 2012 - 02:27 PM
azi trag o mamaliga, am ceva branzoase, neste smantana, peste fript, merge!
#8
Postat 30 October 2012 - 03:46 PM
moatza, la 30 October 2012 - 02:27 PM, a spus:
azi trag o mamaliga, am ceva branzoase, neste smantana, peste fript, merge!
Gata la tine vin la mamaliga cu branzoase si smantana, dar fara peste, dupa ala nu ma dau in vant. Cat fac pana la Buzau?!?!
#9
Postat 30 October 2012 - 04:32 PM
#10
Postat 30 October 2012 - 08:45 PM
Sunt o mamaligareasa convinsa, as fi in stare sa o mananc si cu paste!
#11
Postat 30 October 2012 - 08:51 PM
#12
Postat 05 November 2012 - 01:57 PM
De cand am inceput cu monti (doi ani jumate) nu am mai gustat astfel de delicatete.
Voi ma omorati cu zile! Plec, ma duc sa fac curat in casa.
#13
Postat 18 November 2012 - 08:20 AM
Zerda, pentru tine nimic mai simplu de facut ca mamaliga pt. ca ai Zepter: 1 masura de malai + 3 masuri de apa, putina sare, dai cu o lingura sa amesteci si pui capacul. Pui pe cel mai mic ochi de aragaz, la minim-minimorum spre inchis: pe plita electrica la 3 (din 9), pe aragaz normal pune si o tabla groasa. Mai mesteci de vreo 2 ori. In circa 30 min e gata si nu sare pe aragaz, nu face cocoloase si bulburuci, nu tb sa amesteci in ea non-stop. Spre sfarsit poti incorpora branzeturi rase sau diverse ... daca doresti. Nu o rastorni, o servesti direct din vas (intorci capacul, ca si suport si pui vasul direct pe masa). Dupa ce servesti lasi capacul pus si se va desprinde total de pe vas. Daca ai dat focul mai mare si s-a prins vreun pic, nu-i bai, dupa ce consumi mamaliga, pui asul la muiat peste noapte si dimineata se curata bine.
E foarte buna si simplu de facut. Incearca si da-mi de stire.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#14
Postat 18 November 2012 - 09:08 AM
dar, asa cum stiti...doar eu! Deci imi fac la MO.Nu-i acelasi lucru cu cea fiarta pe foc, dar...ne adaptam, nu?
La MW, pun intr-on castronas de ceramica o cana (250 ml) apa si 3 linguri cu malai.Si sare.MW-ul meu are putere de 700 W, asa ca-l pun la 400 W si-o las vreo 10 min.O scot, o amestec si vad daca mai trebuie.
Stiu sa fac si fiarta, dar la Bucuresti nu-i cazul!
Chiar, cred ca azi O SA FIE! Ete-asa!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#15
Postat 18 November 2012 - 09:20 AM
resturile le prajesc cu ceapa jambon, oua brinza....pap o pasta molicica care aluneca bine dar .....vai la calorii
#16
Postat 18 November 2012 - 09:31 AM
verber, la 18 November 2012 - 09:20 AM, a spus:
resturile le prajesc cu ceapa jambon, oua brinza....pap o pasta molicica care aluneca bine dar .....vai la calorii
La mine, daca ramane mamaliga de la masa, o arunc, ca nu o mai vrea nimeni. = uite, Danny, o idee!
Sau o poti praji, taiata felii, in tigaia de teflon, fara ulei, si pus deasupra branza, su sunca...
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#17
Postat 18 November 2012 - 09:32 AM
verber, la 18 November 2012 - 09:20 AM, a spus:
resturile le prajesc cu ceapa jambon, oua brinza....pap o pasta molicica care aluneca bine dar .....vai la calorii
Cand vii in Romania, ia-ti o punga-doua de malai.Ca nu cred ca-ti trebuie mai mult!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#19
Postat 18 November 2012 - 11:03 AM
Sau felii de mamaliga rece cu telemea de oaie si ceapa.
#20
Postat 18 November 2012 - 02:15 PM
Carmella, la 18 November 2012 - 11:03 AM, a spus:
Sau felii de mamaliga rece cu telemea de oaie si ceapa.
Laptele fierbinte si mamaliga rece, cu putina sare....eeeiii, copilarie...
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!