Postat 19 November 2012 - 07:40 AM
Eu cred ca fac de 2 ori pe saptamana mamaliga, la orice ora. Am suferit cativa ani pana am gasit malai nici prea grisat, nici prea grob, ba m-am carat si din Romania cu malai pe avion cu toata limita de bagaje dar acum stiu unde sa caut si aici oricand am simt nevoia de un gust comfortabil asociat cu leneveala, pun de mamaliga. Mentionez ca eu fac doar pentru o singura persoana. Cred ca am vre-o 8 kile, ar trebui sa-mi ajunga pana in februarie, dar mai bine mai iau o punga de 2, ca nu se strica.
Metoda mea e: la foc mediu spre mare pun apa rece, sare si putin malai, cam un sfert din cantitate. Cand apa incepe sa fiarba binisor, adaug treptat, amestecand si restul de malai pana la consistenta dorita si reduc focul la mediu spre mic. Amestec regulat si spre final eventual mai adaug o lingura de apa apa sau malai in functie de ce consistenta ar vrea sa fie, apoi ii fac cruce si o mai las la bolborosit.
Mamaliga ramasa dupa o masa, o las la racit insa nu pana prinde crusta, o acopar cu tipla de pastic si refolosesc ori rece cu diverse( ca acompaniament la aperitive, omlete, mancaruri fierbiniti si chiar cu ciorba acra in loc de paine), ori taind-o felii, eventual le pasez cu o furculita si adaug branzeturi, unt, smantana,carnati etc si apoi totul merge la microunde sau la cuptor.
La mine nu se arunca niciodata mamaliga, semn ca-s moldoveanca get beget. Alt semn ar mai fi ca-s si frumoasa, na ca pe la noi.
Aici se vinde polenta fabricata cu luni inainte sub forma de batoane, suluri impachetate in plastic de diametru cam de 10 cm. N-am fost curioasa sa vad ce contine un sul de asta ca sigur are si bazaconii.
Maine mamaliga cu aripioare si piure cu usturoi, ca-i ziua mea de rasfat.
The more I see, the less I know.