Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#721 Useril este offline   mdoyna 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 05-September 11

Postat 27 July 2012 - 10:37 AM

Eu am executat niste bulete de cascaval. Excelente la gust, numai ca nu sunt prea aratoase, pentru ca am uitat sa le ung cu ceva ou. Caldura, bat-o vina- ea este responsabila de creierii mei incinsi
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1284-13433782055718.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1284-13433781810046.jpg


#722 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 27 July 2012 - 02:10 PM

Vezi postareamdoyna, la 27 July 2012 - 10:37 AM, a spus:

Eu am executat niste bulete de cascaval. Excelente la gust, numai ca nu sunt prea aratoase, pentru ca am uitat sa le ung cu ceva ou. Caldura, bat-o vina- ea este responsabila de creierii mei incinsi


De multe ori eu intentionat nu ung sa arate asa, mai scortos, mi se pare mai naturel astfel...nu te plange ca arata foarte bine, off, bietii nostri creieri incinsi :occasion14: !

#723 Useril este offline   Lilia 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 15-December 11

Postat 14 August 2012 - 07:45 AM

Paine lituaniana cu secara si seminte de chimen, fara drojdie comerciala, obtinut prin fermentarea fainei de secara cu apa. Primul experiment de acest gen si pot sa spun ca a fost o reusita dpdv gustativ, desi aspectul mai are pana atinge perfectiune...
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1384-13449230759848.jpg

#724 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 August 2012 - 12:33 PM

Mini-briose cu somon afumat si masline

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1267-13459771387318.jpg

#725 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 27 August 2012 - 04:26 PM

Ellani, arata uluitor si sunt sigura ca as deveni dependenta de ele daca as sti reteta... Mi-o spui, te rog? ;)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#726 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 August 2012 - 10:59 PM

Vezi postareakoral, la 27 August 2012 - 04:26 PM, a spus:

Ellani, arata uluitor si sunt sigura ca as deveni dependenta de ele daca as sti reteta... Mi-o spui, te rog? Imagine postata


+1

Exceptional arata!!!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#727 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 August 2012 - 11:03 PM

Vezi postareaAngel, la 08 July 2012 - 07:20 AM, a spus:

de cand a pus petunie reteta si am facut-o ai mei nu mai vor gogosi de cumparat. le-am facut si cand eram in travaliu Imagine postata, am terminat de copt, am mancat vreo cateva si am plecat spre spital Imagine postata



Vezi postareaaura, la 08 July 2012 - 02:21 PM, a spus:

Vezi postareaella87, la 08 July 2012 - 01:52 PM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 08 July 2012 - 07:20 AM, a spus:

de cand a pus petunie reteta si am facut-o ai mei nu mai vor gogosi de cumparat. le-am facut si cand eram in travaliu Imagine postata, am terminat de copt, am mancat vreo cateva si am plecat spre spital Imagine postata

Vreau si eu reteta te rog!!!


cred ca despre asta e vorba



Vezi postareaaura, la 08 July 2012 - 07:38 PM, a spus:

pai am cautat-o repede ca ma interesa si pe mine Imagine postata



Adica voi ma vorbiti pe la spate si eu nici macar nu bag de seama?! :D
Ma bucur ca v-au trezit interes gogosile :D

Angel,m-a distrat tare faza cu travaliul Imagine postata



Lilia,arata tare bine si painica ta!Ai postat pe undeva cum o faci?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#728 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 28 August 2012 - 03:13 PM

Merci frumos,ladies :D :D :D

Iaca poftim si reteta pentru Koral ,Petunie si cine mai doreste si pofteste!

Mini- briose(cu orice va trece prin cap)

3 oua
100 ml lapte
60 ml ulei
10 gr praf de copt(dar avand in vedere ca multa lume se fereste de praf de copt,zic c-ar iesi si cu 7 gr.Eu am pus 10 totusi,ca sa nu murim sanatosi de tot :D )

aprox 150-200 gr faina(stim deja ca variaza in functie de pozitia stelelor,lunii ,brizei etc ;) )

50 gr de cascaval ras
Se amesteca ouale cu uleiul,laptele si apoi faina cu praful de copt pentru a obtine consistenta smintinii grase.

Umplutura,cum am zis,orice va doreste inimioara.Acum le-am facut cu somon afumat taiat cubulete si masline fara samburi tot cubulete.Altadata,am facut su somon si praz,care tot ne-a placut,in special mie,servite reci.Sotului ii plac mai mult in combinatia sunca-masline-ardei gras, dar servite calde.
Mie imi plac si din cauza ca nu sunt umede in interior,dar depinde si ce i se pune ca umplutura.Daca s-ar pune niste salam mai gras,cred ca ar influenta si umiditatea. :lol:


Si-acum comentarii de 'explorer'. B)

Le am incercat in foi de muffins si am ajuns la concluzia,din 2,una.Fie trebuie sa fie hartie mai groasa in formele de briose,caci in ce-am avut eu cam o luau la vale.Fie sa fie puse cu tot cu forme in tava speciala de muffins,pe care eu nu o am,asa ca siliconul rulz.

Dar banuiesc ca voi coaceti mult mai des muffins-uri(eu de-abia cochetez) si le stiti deja toate secretele.Pe tine,Corina,chiar te-as diploma cu 'Regina brioselor de toate neamurile'!

Eu de-abia acum am descoperit ca hartia se scoate foarte usor daca se racesc complet si daca trebuie,le-ncalzesc a doua zi,dar fara hartie :D

#729 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 29 August 2012 - 08:07 AM

Super!Multumesc pentru reteta!:floare:
Le fac pentru luat la drum lungImagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#730 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 29 August 2012 - 01:50 PM

Multumesc si eu, Ellani. Eu o sa le fac cand sunt singura acasa si o sa le mananc pe ascuns... :floare:
Daca merita si restul familiei, o sa le fac si lor, din cand in cand. :floare:
Multumesc si pentru reteta, si pentru diploma. =)) Revin cu poze.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#731 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 29 August 2012 - 05:07 PM

Cu placere si sper sa va placa ambelor,dar si celorlalti cui le veti face.Daca merita :occasion14: Dar stiu eu ca indiferent de orice trasnaie,tot nu-i veti lasa cu
ochii-n soare.


Pe mine ma scapa si la drum si la pachetul de servici al sotului,dar si ca aperitive,mai ales ca nu-i mare teorie cu ele. :occasion15:

#732 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 August 2012 - 06:58 PM

Niste ''gaini'' :occasion15:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-405-13462594638818.jpg

Si covrigi polonezi insiropati..

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-405-13462594871367.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-405-13462594925665.jpg

#733 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 August 2012 - 07:18 AM

Geany ai si reteta la covrigi?E mult de lucru la ei?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#734 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 August 2012 - 07:34 AM

Nu e mult de lucru,eu i-am facut dupa ureche,am incalzit cam 200-250 de ml. de lapte( ca nu am masurat),am pus un ou intreg,1 lingurita rasa de sare,vreo 2 linguri de zahar,1 lingura plina vf. de smantana groasa (ca aveam daca nu nu puneam)si cam 30 de gr. de unt moale ,si am framantata un aluat cu faina in care am amestecat un plik de drojdie uscata (ca nu aveam proaspata),la sf. am desprins de pe maini cu ulei,am lasat la crescut.
Am intins foaie dreptunghiulara (am lucrat in 2 transe deci intai cu 1/2 din aluat si apoi inca o foaie din cealata jumatate),ajutandu-ma de putina faina si sucitor,am uns prima foaia cu unt moale abundent si am presarat cu zahar si zahar vanilat abundent,am pliat foaia in 2(am mai dat usor o dat cu sucitorul pe ea) si am taiat fasii(cu cutitul circular de la taiat pizza),am impletit cate 2 si am copt pe hartie de copt in cuptorul preincalzit,la un moment dat am scos covrigii si i-am pensulat bine cu miere,apoi i-am dat iar la cuptor sa se aureasca bine.
Am facut un sirop de zahar ars (cam un pahar de zahar ars stins cu 1 cana si jumatate de apa,putin rom si zeama de lamaie)
Am trecut covrigii prin sirop (ii pescuiam cu o strecuratoare)mi s-a parut suficient ,ca nu voiam sa-i fac chiar fleasca,deci sa fie insiropati exact cat trebuie ca ei apoi cat mai stau pe platou isi absorb singuri siropul.

Eu sunt multumita cum mi-au iesit,la noi sunt de cumparat in comert si exact asa arata si ca si gust sunt la fel cu ceea ce voiam eu sa obtin...

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-405-13463048430457.jpg

#735 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 August 2012 - 07:44 AM

aoleu, Giani, iar m-au apucat problemele cu ochii: nu mai vad nimic!

:occasion15:

#736 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 August 2012 - 07:55 AM

Foarte fain!Am mancat acu ceva ani ceva de genul,cumparati dintr-un magazin turcesc dar nu am mai vazut.Asa pot sa-i fac singura Imagine postata
Mersi pentru reteta si explicatii
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#737 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 August 2012 - 08:36 AM

+1, la fel ca moatza...nu-i vad :notworthy:.
In alta dezordine de idei, mie imi plac doar cei sarati...tot ce e insiropat, cremos etc nu ma da pe spate.
Ia fa mata conitza Gianina *neshte* covrigi cu sare si mac ...si o sa-i vad si inca cum :drool:.
am retinut si reteta de briose, pentru un eventual bufet :D

#738 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 30 August 2012 - 12:34 PM

Cornuri sarate umplute cu piept de pasare, frunze de praz, ardei si putina branza proaspata pe post de liant.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13463227837074.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13463228397872.jpg

#739 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 August 2012 - 01:20 PM

Frumoase cornuri Geluta draga! :D
Asa asa Motzulin' nu sa vede nik' B) ... :D Petunel' te pup :drool: (ps. off topic ca tot te-am inghesuit aici :P mai sunt in romania produsele de la ruby rose si-s la fel de bune, eu numai de alea iau ;) )Stelin stiu ce zici ,nu am facut inca pe astea a lui Izuka' http://artaculinara.com/forums/topic/3658-covrigi-turcesti-simit/ :notworthy:

#740 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 August 2012 - 06:33 PM

Gelutza faine is si cornurile tale :occasion15:
Am praz,am mezel,am branza,n-am reteta :lol: .Poti sa o scrii cumva?trebuie sa-mi golsesc frigiderul si cornurile ar fii un mod gustos de a o face.

Geany,mersi de raspunsul off topic.O sa ma uit cand sunt in tara(la iarna) dupa ele.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi