
Ce am copt azi!?!
#721
Postat 27 July 2012 - 10:37 AM

#722 Guest_Gelutza_*
Postat 27 July 2012 - 02:10 PM
mdoyna, la 27 July 2012 - 10:37 AM, a spus:
De multe ori eu intentionat nu ung sa arate asa, mai scortos, mi se pare mai naturel astfel...nu te plange ca arata foarte bine, off, bietii nostri creieri incinsi

#723
Postat 14 August 2012 - 07:45 AM

#725
Postat 27 August 2012 - 04:26 PM

#726
Postat 27 August 2012 - 10:59 PM
koral, la 27 August 2012 - 04:26 PM, a spus:

+1
Exceptional arata!!!
#727
Postat 27 August 2012 - 11:03 PM
Angel, la 08 July 2012 - 07:20 AM, a spus:


aura, la 08 July 2012 - 02:21 PM, a spus:
aura, la 08 July 2012 - 07:38 PM, a spus:

Adica voi ma vorbiti pe la spate si eu nici macar nu bag de seama?!

Ma bucur ca v-au trezit interes gogosile

Angel,m-a distrat tare faza cu travaliul

Lilia,arata tare bine si painica ta!Ai postat pe undeva cum o faci?
#728
Postat 28 August 2012 - 03:13 PM



Iaca poftim si reteta pentru Koral ,Petunie si cine mai doreste si pofteste!
Mini- briose(cu orice va trece prin cap)
3 oua
100 ml lapte
60 ml ulei
10 gr praf de copt(dar avand in vedere ca multa lume se fereste de praf de copt,zic c-ar iesi si cu 7 gr.Eu am pus 10 totusi,ca sa nu murim sanatosi de tot

aprox 150-200 gr faina(stim deja ca variaza in functie de pozitia stelelor,lunii ,brizei etc

50 gr de cascaval ras
Se amesteca ouale cu uleiul,laptele si apoi faina cu praful de copt pentru a obtine consistenta smintinii grase.
Umplutura,cum am zis,orice va doreste inimioara.Acum le-am facut cu somon afumat taiat cubulete si masline fara samburi tot cubulete.Altadata,am facut su somon si praz,care tot ne-a placut,in special mie,servite reci.Sotului ii plac mai mult in combinatia sunca-masline-ardei gras, dar servite calde.
Mie imi plac si din cauza ca nu sunt umede in interior,dar depinde si ce i se pune ca umplutura.Daca s-ar pune niste salam mai gras,cred ca ar influenta si umiditatea.

Si-acum comentarii de 'explorer'.

Le am incercat in foi de muffins si am ajuns la concluzia,din 2,una.Fie trebuie sa fie hartie mai groasa in formele de briose,caci in ce-am avut eu cam o luau la vale.Fie sa fie puse cu tot cu forme in tava speciala de muffins,pe care eu nu o am,asa ca siliconul rulz.
Dar banuiesc ca voi coaceti mult mai des muffins-uri(eu de-abia cochetez) si le stiti deja toate secretele.Pe tine,Corina,chiar te-as diploma cu 'Regina brioselor de toate neamurile'!
Eu de-abia acum am descoperit ca hartia se scoate foarte usor daca se racesc complet si daca trebuie,le-ncalzesc a doua zi,dar fara hartie

#729
Postat 29 August 2012 - 08:07 AM

Le fac pentru luat la drum lung

#730
Postat 29 August 2012 - 01:50 PM

Daca merita si restul familiei, o sa le fac si lor, din cand in cand.

Multumesc si pentru reteta, si pentru diploma.

#731
Postat 29 August 2012 - 05:07 PM

ochii-n soare.
Pe mine ma scapa si la drum si la pachetul de servici al sotului,dar si ca aperitive,mai ales ca nu-i mare teorie cu ele.

#733
Postat 30 August 2012 - 07:18 AM
#734
Postat 30 August 2012 - 07:34 AM
Am intins foaie dreptunghiulara (am lucrat in 2 transe deci intai cu 1/2 din aluat si apoi inca o foaie din cealata jumatate),ajutandu-ma de putina faina si sucitor,am uns prima foaia cu unt moale abundent si am presarat cu zahar si zahar vanilat abundent,am pliat foaia in 2(am mai dat usor o dat cu sucitorul pe ea) si am taiat fasii(cu cutitul circular de la taiat pizza),am impletit cate 2 si am copt pe hartie de copt in cuptorul preincalzit,la un moment dat am scos covrigii si i-am pensulat bine cu miere,apoi i-am dat iar la cuptor sa se aureasca bine.
Am facut un sirop de zahar ars (cam un pahar de zahar ars stins cu 1 cana si jumatate de apa,putin rom si zeama de lamaie)
Am trecut covrigii prin sirop (ii pescuiam cu o strecuratoare)mi s-a parut suficient ,ca nu voiam sa-i fac chiar fleasca,deci sa fie insiropati exact cat trebuie ca ei apoi cat mai stau pe platou isi absorb singuri siropul.
Eu sunt multumita cum mi-au iesit,la noi sunt de cumparat in comert si exact asa arata si ca si gust sunt la fel cu ceea ce voiam eu sa obtin...

#735
Postat 30 August 2012 - 07:44 AM

#736
Postat 30 August 2012 - 07:55 AM

Mersi pentru reteta si explicatii
#737
Postat 30 August 2012 - 08:36 AM

In alta dezordine de idei, mie imi plac doar cei sarati...tot ce e insiropat, cremos etc nu ma da pe spate.
Ia fa mata conitza Gianina *neshte* covrigi cu sare si mac ...si o sa-i vad si inca cum

am retinut si reteta de briose, pentru un eventual bufet

#738 Guest_Gelutza_*
Postat 30 August 2012 - 12:34 PM


#739
Postat 30 August 2012 - 01:20 PM

Asa asa Motzulin' nu sa vede nik'






#740
Postat 30 August 2012 - 06:33 PM

Am praz,am mezel,am branza,n-am reteta

Geany,mersi de raspunsul off topic.O sa ma uit cand sunt in tara(la iarna) dupa ele.