Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#761 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 07 October 2012 - 02:48 PM

Vezi postareaizuk, la 06 October 2012 - 12:15 PM, a spus:

Paine umpluta cu cascaval si muschi file



Absolut minunata :drool:
Merge foarte bine pentru pachetel si nu numai :love7:

#762 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 07 October 2012 - 02:56 PM

Ieri am copt si eu aceasta paine margareta. Va multumesc pentru reteta si idee!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1535-13496145758577.jpg


#763 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 October 2012 - 07:08 PM

Vezi postarealenias, la 07 October 2012 - 02:56 PM, a spus:

Ieri am copt si eu aceasta paine margareta. Va multumesc pentru reteta si idee!

Foarte frumos ti-a iesit, Lenias.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#764 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 October 2012 - 08:15 PM

Vezi postareaKiva, la 03 October 2012 - 01:35 PM, a spus:

Am facut azi o painica cu faina de secara si cartofi. Imi place ca are crusta crocanta iar miezul e pufos.




O reteta ceva?

Eu saratele, ca in fiecare weekend =))
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496337054733.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#765 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 October 2012 - 10:13 PM

eu doar o painica framantata la malaxorul nou.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1316-13498999761664.jpg

#766 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 13 October 2012 - 11:01 PM

Vezi postareaIoana, la 07 October 2012 - 08:15 PM, a spus:

Vezi postareaKiva, la 03 October 2012 - 01:35 PM, a spus:

Am facut azi o painica cu faina de secara si cartofi. Imi place ca are crusta crocanta iar miezul e pufos.




O reteta ceva?

Eu saratele, ca in fiecare weekend ;)


Ioana, azi am vazut ca ma intrebai de reteta. Eu painea o framant doar la mana, mi se pare ca parca e mai intensa legatura dintre mine si aluat ( :floare: stiu ca suna ciudat). Plus ca de multe ori folosesc combinatii de faini, in cantitati variate si lichid pun in functie de cat cere. Daca nu as framanta la mana sa simt consistenta ar fi mai dificil. Reteta asta am luat-o din Mein Schönes Land - O revista care am cumparat-o din intamplare sa imi ocup timpul intr-o calatorie. Tot din ea am facut si azi o painica care se vroia doar cu nuci dar cum erau prea putine, am mai pus seminte de floarea soarelui, dovleac si pin. Poza mai jos. Dar sa revenim la painea cu faina de secara si cartofi. Eu am facut doar jumatate din cantitate si mi-a iesit painica din poza anterioara. Asadar:
Se face intai o maia din:
8-10 gr drojdie proaspata
100 ml apa calduta
100 gr faina alba
Rezulta un aluat ca o mingiuta, nu lipicios pe care il lasi sa creasca aprox 2h.
Intre timp am curatat 2 cartofi medii sau unul mai mare, sa fie cam 100 gr. I-am taiat cuburi si pus la fiert.Se piseaza ca pentru piure, daca ai presa speciala, cu atat mai bine.
Peste maiaua care a crescut se adauga 400 gr faina de secara (tip 1050), cartofii pisati, 10gr sare, 300 ml apa calduta. Am mai adugat pentru aroma chimen macinat si nucsoara. Se amesteca bine si aici iarasi daca e prea lipicios mai adaugi faina, sau daca e prea tare mai adaugi un picut de apa. Deh, trebuie sa te imprietenesti cu aluatul ;). Se framanta pana nu se mai lipeste de mana, aprox 10 minute.
Am pus un prosop curat intr-un cos de paine, am presarat niste faina si am pus aluatul la crescut vreo 1h.
Se incinge cuptorul la 250 grade. Se rastoarna painea pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se coace 40-45 minute.

Si painea de azi, cu o combinatie de seminte. Coaja crocantoasa bine si miezul moale si pufos. Buna si asta, aproape sa o mananci goala...

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-729-13501619409645.jpg

Feliata:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-729-1350161923219.jpg

#767 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 October 2012 - 12:32 PM

Kiva, multumesc mult pentru reteta, am sa o incerc si eu.
Daca nu e de framantat f mult, mai framant si eu de mana, atat cat ma mai tin, altfel bag totul in KA :)
Eu tot vreau sa incep sa fac paine,dar as vrea cu maia nu cu drojdie,dar ma pornesc greu sa pun la crescut o maia de la 0.

Am sa incerc oricum varianta asta a ta. :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#768 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 14 October 2012 - 08:24 PM

Kiva , si eu itzi multzumesc de retzeta , cu sigurantza o sa o incerc si eu :)
Ioana , si saratzelele tale-mi fac cu ochiul , pui , te rog , retzeta?

#769 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 October 2012 - 02:04 PM

Vezi postareaMutti, la 14 October 2012 - 08:24 PM, a spus:

Kiva , si eu itzi multzumesc de retzeta , cu sigurantza o sa o incerc si eu :angryfire:
Ioana , si saratzelele tale-mi fac cu ochiul , pui , te rog , retzeta?



Mutti, cred ca mai scrisesem pe undeva reteta, dar mai scriu odata.

500 gr faina
250 gr unt sau margarina
200 gr branza satara
~20 gr drojdie
~200-250 ml lapte sau apa minerala
sare
mac, susan, cascaval ras

Asta este reteta de baza,dar eu variez.Pun de fel 150-200 gr margarina si restu osanza, in functie de cat am in casa.In loc de lapte pun lapte batut facut in casa sau zer de la branza.Branza pun cam 200 si inca 50 cascaval ras.
Inainte puneam mac in aluat,acum las simplu doar cu branza si la cererea sotului pun doar cascaval ras deasupra.

Toate ingredientele se pun deodata, mai putin lichidul care se adauga treptat in functie de cat cere faina.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#770 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 October 2012 - 03:20 PM

Ioana, lasi aluatul la dospit sau nu?

Merci de retzeta :angryfire:

#771 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 October 2012 - 04:17 PM

Vezi postareaMutti, la 15 October 2012 - 03:20 PM, a spus:

Ioana, lasi aluatul la dospit sau nu?

Merci de retzeta :angryfire:



Scuze, am uitat sa scriu.Aluatul il las de fel in jur de 30 de minute la frigider,asta cand ma grabesc, altadata il las chiar si pana a doua zi.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#772 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 16 October 2012 - 02:02 PM

Imi era foarte dor sa coc si eu ceva...
Placinta aperitiv cu praz si masline.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1400-13503888901907.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1400-13503888302066.jpg

#773 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 October 2012 - 05:30 PM

Paine cu usturoi si rozmarin. Adica aluat obisnuit de paine la care am adaugat mujdei de usturoi si rozmarin. Mi-a placut combinatia.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13504013363212.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#774 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 18 October 2012 - 07:47 PM

Am facut azi pentru cafeaua de dimineata in zilele urmatoare Rosinenbrötchen - chifle dulci cu stafide.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-729-13505824164908.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-729-1350582596164.jpg

#775 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,452
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2012 - 09:58 PM

Vezi postareaKiva, la 18 October 2012 - 07:47 PM, a spus:

Am facut azi pentru cafeaua de dimineata in zilele urmatoare Rosinenbrötchen - chifle dulci cu stafide.

cum? :salut:

#776 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 October 2012 - 04:54 PM

Biscuiti integrali
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13506583858024.jpg

macar ceva mi-a iesit ca am avut si o paine si desi nu stau bine la capitolul paine, nu-mi ies f aspectuase de data asta painea a ajuns direct la cos :floare:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#777 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 20 October 2012 - 02:53 PM

Vezi postareaIoana, la 19 October 2012 - 04:54 PM, a spus:

Biscuiti integrali
Atasament biscuiti.jpg

macar ceva mi-a iesit ca am avut si o paine si desi nu stau bine la capitolul paine, nu-mi ies f aspectuase de data asta painea a ajuns direct la cos :((


Hai mai Ioana, nu fi suparata. Cu timpul o sa iasa, trebuie doar sa exersezi. Si eu am dat-o in bara la inceput, acum, cum ziceam mai sus, prefer sa fac aluatul la mana ca simt ce consistenta are, daca mai trebuie faina sau lichid. Incet incet o sa reusesti :P
Daca ai sta mai aproape, am putea face un weekend de baker-it

Adriana, O sa incerc sa scriu reteta weekend-ul asta. Mai mult sau mai putin se aseamana cu reteta noastra de cozonac. Eu la astea de sus am scos ouale pe masa, m-am apucat de framantat si la final, cand am pus aluatul la crescut am observat ca am uitat sa pun ouale. Era prea tarziu. Dar au iesit perfect, nici nu se simte ca nu au ou, nici la gust nici la consistenta :P

#778 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 October 2012 - 07:13 PM

Vezi postareacerra, la 10 October 2012 - 10:13 PM, a spus:

eu doar o painica framantata la malaxorul nou.


Arata incredibil!!!!!
Ai scris undeva cum o faci?
dana

#779 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 22 October 2012 - 06:24 AM

Vezi postareadana3262, la 20 October 2012 - 07:13 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 10 October 2012 - 10:13 PM, a spus:

eu doar o painica framantata la malaxorul nou.


Arata incredibil!!!!!
Ai scris undeva cum o faci?


+1
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#780 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 22 October 2012 - 06:28 AM

Astazi am facut Schiacciata cu struguri/Schiacciata con l’uva

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-13508800536804.jpg

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi