Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#781 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 October 2012 - 02:28 PM

Vezi postareaOana S, la 22 October 2012 - 06:28 AM, a spus:

Astazi am facut Schiacciata cu struguri/Schiacciata con l’uva

Atasament Bucate10-1.jpg

Pupici!

Oana, poti sa detaliezi un pic, te rog? Arata foarte bine!



Eu am facut o paine cu dovleac, pentru sandwich.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13509089062656.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#782 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 22 October 2012 - 09:13 PM

Vezi postareaaura, la 22 October 2012 - 02:28 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 22 October 2012 - 06:28 AM, a spus:

Astazi am facut Schiacciata cu struguri/Schiacciata con l’uva

Atasament Bucate10-1.jpg

Pupici!

Oana, poti sa detaliezi un pic, te rog? Arata foarte bine!



Eu am facut o paine cu dovleac, pentru sandwich.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13509089062656.jpg

Ai fiert/copt dovleacul inainte de a-l pune in aluat? Arata foarte bine!

#783 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 22 October 2012 - 09:22 PM

Vezi postareaaura, la 22 October 2012 - 02:28 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 22 October 2012 - 06:28 AM, a spus:

Astazi am facut Schiacciata cu struguri/Schiacciata con l’uva

Atasament Bucate10-1.jpg

Pupici!

Oana, poti sa detaliezi un pic, te rog? Arata foarte bine!



Eu am facut o paine cu dovleac, pentru sandwich.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13509089062656.jpg


Am sa postez reteta, asa ca in ultimul timp nu am mai dat pe la Arta, sunt mai multe etape de explicat, cand imi voi face timp am sa traduc reteta si am sa postez reteta.

Arata bine painea ta,cand ai timp, scrie reteta.

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#784 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 October 2012 - 10:03 PM

Boabe de cafea, am copt dovleacul, l-am facut piure si l-am adaugat la aluat inainte de a incepe sa framant.

Oana, e un aluat obisnuit de paine la care am adaugat piure de dovleac copt. Aluatul crescut l-am pus in forma, l-am acoperit cu folie de aluminiu si i-am pus o greutate ca sa iasa painea dreapta. Pentru ultimele 10 min am scos folia sa se rumeneasca.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#785 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 22 October 2012 - 10:12 PM

Vezi postareaaura, la 22 October 2012 - 10:03 PM, a spus:

Boabe de cafea, am copt dovleacul, l-am facut piure si l-am adaugat la aluat inainte de a incepe sa framant.

Oana, e un aluat obisnuit de paine la care am adaugat piure de dovleac copt. Aluatul crescut l-am pus in forma, l-am acoperit cu folie de aluminiu si i-am pus o greutate ca sa iasa painea dreapta. Pentru ultimele 10 min am scos folia sa se rumeneasca.

:) Multumesc! Sotul e fan dovleac si cred ca in curand incep seria retetelor cu dovleac in orice pozitie :)

#786 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 October 2012 - 10:58 PM

Spor la treaba, la mine saptamana dovleacului abia s-a incheiat. :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#787 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 23 October 2012 - 07:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 October 2012 - 09:58 PM, a spus:

Vezi postareaKiva, la 18 October 2012 - 07:47 PM, a spus:

Am facut azi pentru cafeaua de dimineata in zilele urmatoare Rosinenbrötchen - chifle dulci cu stafide.

cum? :drool:


Reteta de chiflute dulci cu stafide:

500 gr faina
1 pachet drojdie uscata (10 grame)
50 gr zahar
250 ml lapte caldut
125 gr unt topit rece
2 oua
1/2 lingurita sare
coaja rasa de la o lamaie
1/2 lingura cardemon
200 gr stafide - eu am combinat 50/50 stafide/afine uscate hidratete in putina apa si o fiola de esenta de rom

Pentru uns: un galbenus amestecat cu o lingura de lapte

Faina se amesteca cu zaharul, sarea, cardemon, drojdia, coaja de lamaie, ouale batute, laptele si untul. Se adauga stafidele scurse si se framanata pana devine consistent. Mi s-a intamplat sa fie mai lipicios si am mai pus un pic de faina. Se acopera cu o pelicula de folie alimentara si cu un prosop curat si se lasa la crescut 1h. Trebuie sa isi dubleze volumul.
Se incinge cuptorul la 180C.
Din aluat se face un sul, se taie bucati carora li se da forma de chifla rotunda sau alungita. Ei spun ca ies 16 bucati, dar mie imi plac mai micute si atunci mi-au iesi vreo 20 si ceva. Se aseaza pe hartie de copt, se ung cu amestecul de ou si lapte si se presara cu zahar granulat (nu stiu cum il cheama in romana). Merge si fara zaharul asta.
Se coc 15-20 minute.
Sunt aromate si gustoase. Nu foarte dulci.

#788 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 October 2012 - 09:22 PM

Vezi postareaaura, la 22 October 2012 - 10:03 PM, a spus:

Boabe de cafea, am copt dovleacul, l-am facut piure si l-am adaugat la aluat inainte de a incepe sa framant.

Oana, e un aluat obisnuit de paine la care am adaugat piure de dovleac copt. Aluatul crescut l-am pus in forma, l-am acoperit cu folie de aluminiu si i-am pus o greutate ca sa iasa painea dreapta. Pentru ultimele 10 min am scos folia sa se rumeneasca.


Multumesc :drool:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#789 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 October 2012 - 02:38 AM

Vezi postareaaura, la 22 October 2012 - 02:28 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 22 October 2012 - 06:28 AM, a spus:

Astazi am facut Schiacciata cu struguri/Schiacciata con l’uva

Atasament Bucate10-1.jpg

Pupici!

Oana, poti sa detaliezi un pic, te rog? Arata foarte bine!



Aici gasesti reteta postata : Schiacciata cu struguri

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#790 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,454
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 October 2012 - 08:44 AM

Vezi postareaKiva, la 23 October 2012 - 07:30 PM, a spus:

Reteta de chiflute dulci cu stafide:

mersi frumos

#791 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 October 2012 - 10:07 AM

Vezi postareaOana S, la 24 October 2012 - 02:38 AM, a spus:



Aici gasesti reteta postata : Schiacciata cu struguri

Pupici!


Si aici e a mea: Focaccia cu struguri. :angryfire:

#792 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 25 October 2012 - 07:13 PM

Astazi Pizza ....si Antipasto Calzone ( branzica fontina, masline kalamata, ardei rosii copti, sunca curcan..)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-13511852202291.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-13511852039682.jpg
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#793 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 October 2012 - 09:30 PM

Cand am deschis azi geamul, dupa prima ninsoare de anul asta, m-a izbit asa un miros de ger de dimineata ca primul lucru care mi-a venit in minte a fost sa brutaresc ceva. Am facut o painica cu nuci. Crusta crocanta bine, pufoasa in interior si aromata de la nucile usor prajite. Mai ca sa o mananci goala :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-729-1351452606656.jpg

#794 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 28 October 2012 - 09:35 PM

Super arata,Kiva! :floare:
Sa stii ca noi cu sotul,ca niste veverite ce suntem dupa nuci,chiar am manca-o goala in loc de cozonac.Doar ca eu la paine nu ma bag,cel putin deocamdata. :pupic:

#795 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 October 2012 - 09:37 PM

Vezi postareaKiva, la 28 October 2012 - 09:30 PM, a spus:

Cand am deschis azi geamul, dupa prima ninsoare de anul asta, m-a izbit asa un miros de ger de dimineata ca primul lucru care mi-a venit in minte a fost sa brutaresc ceva. Am facut o painica cu nuci. Crusta crocanta bine, pufoasa in interior si aromata de la nucile usor prajite. Mai ca sa o mananci goala :pupic:

Atasament walnuts bread small.jpg



Te rog frumos Kiva, vreau si eu reteta cand ai timp :floare:!
Arata de milioane!

#796 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 28 October 2012 - 09:50 PM

:pupic: Vai ce bine arata painica cu nuci. :pupic: Si eu sunt interesata de reteta :floare: Oare se poate face si la masina de paine???

#797 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 October 2012 - 10:04 PM

Vezi postareaEllani, la 28 October 2012 - 09:35 PM, a spus:

Super arata,Kiva! :thumleft:
Sa stii ca noi cu sotul,ca niste veverite ce suntem dupa nuci,chiar am manca-o goala in loc de cozonac.Doar ca eu la paine nu ma bag,cel putin deocamdata. :rolleyes:


Ellani, eu zic sa iti iei inima in dinti si sa incepi incetisor. Cred ca am mai spus, nici mie nu mi-a iesit painea ca lumea din prima, dar repetitia e mama invataturii, vorba aia sau altfel spus, incerci o data, de doua ori si incet incet inveti din greseli. Incepe intai cu o paine toscana, simpla, doar apa, drojdie si faina. Eu nu ma omor prea mult nici cu framantatul, dar important e sa incepi sa simti aluatul la mana, cand ii mai trebuie un pic de faina, cand un pic de lichid si jonglezi un pic cu cantitatile.

#798 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 October 2012 - 10:23 PM

Vezi postareaany_annette, la 28 October 2012 - 09:37 PM, a spus:


Te rog frumos Kiva, vreau si eu reteta cand ai timp :thumleft:!
Arata de milioane!


Any, e o reteta simpla de painica in care se pun nuci prajite un picut in cuptor. Reteta am luat-o dintr-o revista si am facut-o deja de 2 ori si de fiecare data mi-a iesit exceptional. Painea din poza e facuta la jumatate de cantitate.Eu dau reteta cum e in original si tu o ajustezi in functie de cat vrei sa faci.
Pentru 2 paini:
- 200 gr nuci
- 1 Kg faina
- 2 pachete drojdie uscata (al meu are 10grame)
- 20 gr sare
- 3/4 L apa calduta
- 2 linguri de ulei de masline

Nucile se baga la cuptorul incins la 200 grade sau se rumenesc intr-o tigaie dar cu grija sa nu se arda. Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am lasat sa se raceasca un pic si le-am mai maruntit cu mana, nu le-am tocat, am vrut sa fie mai mari si sa fie vizible cand tai felia.

Faina se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa si se incorporeaza. Spre final se adauga uleiul si nucile. Se framanta bine astfel incat nucile sa fie distribuite in tot aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios.

Se acopera cu folie alimentara si un prosop si se lasa la crescut. Trebuie sa isi dubleze volumul. Eu am lasat cam 1.5h. Se da drumul la cuptor la 200 grade. Se ia aluatul si se mai framanta putin cat sa ii dai o forma rotunda. Daca faci dintr-un kg de faina, atunci imparti aluatul in 2. Se aseaza in tava si se da la cuptor pentru 1h.

#799 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 October 2012 - 10:28 PM

Vezi postarealenias, la 28 October 2012 - 09:50 PM, a spus:

:rolleyes: Vai ce bine arata painica cu nuci. =)) Si eu sunt interesata de reteta :thumleft: Oare se poate face si la masina de paine???

Lenias, nu stiu daca reteta asta fix merge la masina de paine dar cred ca poti pune nuci prajite la aluatul de paine simpla pe care il ai in ghidul masinii.

Altfel poti sa incerci sa framanti la mana =)) Nu e nici mult si nici nu necesita efort =))

#800 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 October 2012 - 10:30 PM

Multumesc mult mult de tot, ai fost foarte rapida :thumleft: .
Neaparat vreau s-o fac, deja o vad in multe variante: paine rotunda, chifle, taiata felii prajita si ornata cu diverse branzeturi. Abia astept

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi