Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#921 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 February 2013 - 02:25 PM

Multumesc frumos cerra.
Nici noi nu avem intoleranta la gluten, ma gandeam in timp ce imi faceam amestecul
pentru painici, ce efect o avea si daca pot sa-l reduc ca si cantitate adaugata.
Painica asta ramane favorita mea si cum spuneai si tu, atat de mult ne place, ca trebui
sa fac portie :tongue3:

Briosa ai facut-o cu amestecul de la a doua reteta?

Editez ca am vazut si pituca ta cu rosii, abia astept sa vad felia.
Confirm ca nu se simte drojdia la gust, e buna tare.
Imagine postata

#922 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 February 2013 - 02:42 PM

Vezi postareaCarmen L, la 05 February 2013 - 02:25 PM, a spus:

M

Briosa ai facut-o cu amestecul de la a doua reteta?

Briosele sunt facute din cantitate egala faina +tarate de ovaz(200gr faina integrala bob de grau intreg +200gr tarate de ovaz rasnite)

Editez ca am vazut si pituca ta cu rosii, abia astept sa vad felia.
Confirm ca nu se simte drojdia la gust, e buna tare.


O sa pun cand este gata coapta este la crescut acum:)

#923 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 05 February 2013 - 06:38 PM

chifle umplute cu carne&branza&ceapa. Aluat de paine, din faina alba.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-341-13600822801278.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#924 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 February 2013 - 08:30 PM

Si eu am facut din nou o paine cu faina integrala si seminte

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13600890336712.jpg

#925 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 February 2013 - 09:27 PM

Giani, de care faina ai folosit, ce marca? am constatat ca difera f mult intre ele. eu am luat o data dobrogea si cred c-au gresit-o, era numai tarate. alta data am luat baneasa si era ...de folosit. zic de-astea integrale, nu negre.

#926 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 February 2013 - 09:58 PM

Vezi postareaGeany, la 05 February 2013 - 08:30 PM, a spus:

Si eu am facut din nou o paine cu faina integrala si seminte




Super ti`a iesit!

#927 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 February 2013 - 10:03 PM

pituca integrala cu atrate si suc de rosii, oregano si busuioc.

Faorte buna la gust, a crescut mai greu ca cea facuta cu apa.

Este buna, buna.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13600946160547.jpg

#928 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 February 2013 - 10:03 PM

Merci Cerule' si painica te e f. frumoasa! :occasion14:

Motzulin' am descoperit Grania integrala si-mi place tare mult!cele ce ai enumerat tu am incercat si eu in trecut si de la dobrogea si de la baneasa..

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13600944754426.jpg

Am pus si seminte de floarea soarelui decojite si mac si susan usor aurit...

Asta e de acum cateva zile..

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13600944584955.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13600944663942.jpg

Si cea de sus e de astaseara..mamii i-am facut chifle si ei ii place f. mult!

#929 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 12:54 PM

Mi`a scapat esentialul cand am postat Briosele ptr mic dejun.

Realizarea'' vietii mele'' adica dupa multe incercari a iesit un aluat pe placul meu. Imi apartin cantitatile ingredientelor, masurile de lichid, drojdii,gluten, dar formula de baza, 50 faina integrala+50 tarate apartine lui Boni noi care folosim formula care este ce a mai importanta, imbunatatim dupa bunul plac dar... esentialul ramane foarte important 50-50.




Ptr cine nu stie, primul experiment cu aceste cantitati prima data masurate in volume, apoi dupa lungi discutii, teste sa ajuns la gramaje apartin lui Boni & Mon. De`a lungul anilor, s`au mai imbunatatit retetele respectand cantitatea de jumatate -jumatate ce a ce este esentialul ptr ca, daca nu s`ar respecta asta nu se poate combina cu grasimi produsul finit.

Dar, ce este foarte important de retinut, Ideea a fost a lui Boni la care ii multumesc si tot asa ar trebuii sa multumeasca foarte multa lume dupa internet care practica 50-50 in greutate si isi fac tot felul de produse de patiserie, egal de adaugirile fiecaruia.

Boni,

Multumesc inca o data!



#930 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 February 2013 - 01:32 PM

Vezi postareacerra, la 06 February 2013 - 12:54 PM, a spus:

Dar, ce este foarte important de retinut, Ideea a fost a lui Boni la care ii multumesc si tot asa ar trebuii sa multumeasca foarte multa lume dupa internet care practica 50-50 in greutate si isi fac tot felul de produse de patiserie, egal de adaugirile fiecaruia.

Boni,

Multumesc inca o data!

Cerra, eu mă bucur foarte tare că îţi sunt de folos informaţiile, dar nu trebuie să îmi mulţumească nimeni aşa explicit :angryfire: Toţi învăţăm unii de la alţii. Internetul este liber, discuţiile de "dincolo" s-au purtat de-a lungul timpului, cu mai multă lume, iar astea sunt concluziile la care s-a ajuns. Nu există monopol pe informaţie :)

În altă ordine de idei, cred că ar trebui să mutăm discuţiile astea specifice monti în secţiunea dedicată. Poate nu interesează pe toată lumea, iar pe cine interesează ştie unde să caute...

#931 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 February 2013 - 02:44 PM

Ce-mi place ca toata lumea s-a reprofilat si ce bine arata "cocariile" voastre montificate, tre sa vin si eu in club pentru ca de dimineata am probat/lasat deoparte nu mai putin de 5 fuste pe motiv de"nici asta nu ma mai incape"... studiez si in limita disponibilitatilor (de tot felul) sper sa va urmez si eu. Cerra, briosele alea mi-au facut o pofta...painici am mai facut si eu, dar nu asa, la sange, mai mult de moft, cu faina integrala s. a. dar asa 50/50 ca voi-NU!
Sa va priasca acest mod de viata si alimentatie si sa va fie bine tuturor!

#932 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 05:20 PM

[quote name='boni' date='06 February 2013 - 11:32 AM' Nu există monopol pe informaţie :occasion15:

Monopol nu, dar atunci cand le`am facut sa sti ca m`am gandit la tine ce desteapta ai fost cu aceasta combinatie.
Eu oricum iti multumesc ori vrei ori nu vrei tu:)


În altă ordine de idei, cred că ar trebui să mutăm discuţiile astea specifice monti în secţiunea dedicată. Poate nu interesează pe toată lumea, iar pe cine interesează ştie unde să caute...
[/quote]

Da, discutiile mutate, da painicile nu incurca pe nimeni, ptr ca painica integrala sau cu tarate o poate face si alte persoane nu neaparat Monti. Nu toata lumea intra la Monti, cei mai multi intra aici pe copturi. Am zis si eu nu am dat cu parul.

#933 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 05:22 PM

Vezi postareaGelutza, la 06 February 2013 - 02:44 PM, a spus:

Cerra, briosele alea mi-au facut o pofta...painici am mai facut si eu, dar nu asa, la sange, mai mult de moft, cu faina integrala s. a. dar asa 50/50 ca voi-NU!
Sa va priasca acest mod de viata si alimentatie si sa va fie bine tuturor!


Multumim!

Incearca`le si vei ramane placut surprinsa.Forma poate fi si alta nu neaparat briose.

#934 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 February 2013 - 08:50 PM

Cerra , te rog eu frumos, cand vei avea timp posteaza si variile retete care tie ti-au placut.
Ai facut atatea experimente... fa-ne partasi la reusitele tale.
Eu una nu prea le am cu aluaturile asa ca orice reusita ma bucura. Imi da incredere. Cine stie? Poate-mi va iesi si mie?!
Multumesc mult!
Sorina

#935 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 09:58 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 February 2013 - 08:50 PM, a spus:

Cerra , te rog eu frumos, cand vei avea timp posteaza si variile retete care tie ti-au placut.
Ai facut atatea experimente... fa-ne partasi la reusitele tale.
Eu una nu prea le am cu aluaturile asa ca orice reusita ma bucura. Imi da incredere. Cine stie? Poate-mi va iesi si mie?!
Multumesc mult!


La retetele astea cu integrale si tarate te referi da?

O sa imi fac timp sa le postez aici (adika o sa deschid topice cu ele.

#936 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 February 2013 - 03:59 PM

Multumesc mult!
Sorina

#937 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 February 2013 - 05:14 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 February 2013 - 03:59 PM, a spus:

Multumesc mult!


Am pus reteta aici in panificatie ''briose ptr mic dejun''

#938 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 08 February 2013 - 03:14 PM

Drag imi e sa intru aici si sa stiu ca tot coaceti...
Inspirata de Moatza si cerra, in ceea ce priveste forma, eu am copt pentru mic dejun si pachetele de astazi chifle umplute cu praz, ardei rosu uscat si masline, fiindca e vineri, fara carnuri si branzeturi.
Nu le-am impachetat de expozitie, ba chiar le-am luat cu japca si le-am pus in forme de briose fiindca nu aveam timp de bibileli.
Iata ce mi-a iesit...
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1400-13603290520297.jpg
Si primii ghiocei culesi anul acesta din gradina sunt pentru voi, harnicutelor! :occasion15:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1400-13603291332582.jpg

Sectiune pufoasa

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1400-13603291953776.jpg
Am micsorat pozele, sa nu dati! :director:

#939 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 February 2013 - 03:55 PM

pufoase rau chiflele tare, Gelutza. :occasion15:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#940 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 February 2013 - 03:59 PM

[quote name='Gelutza' date='08 February 2013 - 01:14 PM'
[/quote]

Fara bibileli, sunt foarte aratoase si foarteeee pufoase!

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi