
Ce am copt azi!?!
#941
Postat 08 February 2013 - 07:58 PM

#942
Postat 08 February 2013 - 08:55 PM
Sa va arat rulourile mele tot asa 50/50 acelasi aluat de la briose, doar ca intins mai tare si la fel uns cu oleaca de ulei.

sectiune rece

pufosenia si coaja

astea dupa cum bine stiti, le`am facut sa le putem minca cu oarece bagat in ele, iar acu dupa o tura de pacient, pus fuguta si de o integrala dar,,, cu drojdii uscate si apa minerala rece. Sper sa iese bine.
#944
Postat 08 February 2013 - 09:19 PM
#945 Guest_Gelutza_*
Postat 08 February 2013 - 09:50 PM
Dexter, la 08 February 2013 - 07:58 PM, a spus:

Am cules buchetelul cu gandul la toti "artistii" fiind sigura ca toti iubesc florile, in general si ghioceii, in special!
Dar sunt in stare sa culeg un buchetel special pentru tine, fiindca tare bine"le coci" si tu prin alte parti!

#946 Guest_Gelutza_*
Postat 08 February 2013 - 10:01 PM
Si io ce primesc? ca sunt tot in experimente:)
Sa va arat rulourile mele tot asa 50/50 acelasi aluat de la briose, doar ca intins mai tare si la fel uns cu oleaca de ulei.
Tu stii ca "tara" iti va fi recunoscatoare pentru toate experimentele astea, chiar daca prea putini vor veni sa-ti spuna...

Tare bine arata si rulourile! De saptamana viitoare sper sa incep si eu perioada de acomodare. Acum pregatesc psihologic terenul tovarasului de viata care, ori de cate ori aude cuvantul"dieta" imi raspunde invariabil cu aceleasi versuri"Din zei de-am fi scoboratori/ cu-o moarte tot suntem datori!"
Dar n-am ce sa-i fac, tre' sa incap din nou in fustele mele,


#947
Postat 08 February 2013 - 10:19 PM
[/quote]
Gelutza,
La D-hul Gelu, nu trebuie sa ii spui ca este paine ptr dieta, ii zici ca te`ai hotarat sa faci painica sanatoasa ptr ca este mai bine. In scurt timp, chiar daca bombaneste la inceput, o sa ii treaca si va refuza painica alba . O sa vezi ca asa este cum zic eu. Sunt stan patzitul. Nu vrei sa sti cum a facut omul meu cand in prima saptamana a vazut numai painca integrala si stai asa, ca erau experimente. Acum, daca ii zic de pita alba, zice lasa ca ii mai sanatoasa asta. Asa ca din aproape in aproape. Asta asa 50/50, iese sa sti foarte buna si nici nu poti mai mult de o bucata/rulou sa papi odata si poti minca cu tot ce vrei tu si nu te incurca la slabeala. Eu fac si integrala in paralel, ptr ca daca vreau eu sau Denisa sa facem un toast sa avem cu ce. Daca nu fac si integrala, pusi branza, kebap, etc, ptr ca nu ne ajunge la toti trei pitutele/briosele.Si noi mincam si integrala dar cu zacusca , ulei de astea nu cu altceva.
Bag mana in foc si nu ma ard ca o sa va placa. Daca nu ii zici ca are tarate, nici nu va sti ce maninca.
Ce am observat eu la pitutele astea integrale: dupa ce dai drumul la framantat, lasi pina aduna toata faina,(aluatul este mai moale nu se mai adauga nimik)se alsa sa stea asa vreo10 -15 minute sa se umfle taratele , apoi framantat bine iara si pus in tava la crescut(creste mai greutz pik ca si painea alba si timpul este mai lung la copt ca si la painea alba, dar nu conteaza faci altceva intre timp. Eu nu prea le fac inalte, ptr ca imi palce asa cu miez mai putin, spre deosebire de cele albe care le faceam care imi placeau sa fie inalte.Aici avea si omul meu o treaba ca le vedea joase astea si era obisnuit cu pitoaca.
#950 Guest_Gelutza_*
Postat 09 February 2013 - 02:49 PM
cerra, la 08 February 2013 - 10:19 PM, a spus:
Gelutza,
La D-hul Gelu, nu trebuie sa ii spui ca este paine ptr dieta, ii zici ca te`ai hotarat sa faci painica sanatoasa ptr ca este mai bine. placa. Daca nu ii zici ca are tarate, nici nu va sti ce maninca.
Cerra, don' Gelu e un gurmand, nu zic acum ca eu nu!

Dar toate au si inceput si sfarsit...eu nu puneam pe mine, dar am inghitit multe vitamine pe langa ce mananc si de aici cred ca mi se trage in iarna asta...Sper sa nu fie nevoie de multe lectii fiindca am jumatate f. intelegatoare, adevarul este ca nici eu nu sunt foarte pregatita sufleteste sa incep, dar trebuie!
Multumesc pentru sfaturi.
Si pituta ta de astazi este frumoasa foc!
#951 Guest_Gelutza_*
Postat 09 February 2013 - 02:53 PM
[quote name='Gelutza' date='08 February 2013 - 09:50 PM' timestamp='1360353033' post='184329']
geluţa,

[/quote]
Dexter,

#952
Postat 09 February 2013 - 03:21 PM
Gelutza, la 09 February 2013 - 02:49 PM, a spus:
cerra, la 08 February 2013 - 10:19 PM, a spus:
Gelutza,
La D-hul Gelu, nu trebuie sa ii spui ca este paine ptr dieta, ii zici ca te`ai hotarat sa faci painica sanatoasa ptr ca este mai bine. placa. Daca nu ii zici ca are tarate, nici nu va sti ce maninca.
Cerra, don' Gelu e un gurmand, nu zic acum ca eu nu!

Dar toate au si inceput si sfarsit...eu nu puneam pe mine, dar am inghitit multe vitamine pe langa ce mananc si de aici cred ca mi se trage in iarna asta...Sper sa nu fie nevoie de multe lectii fiindca am jumatate f. intelegatoare, adevarul este ca nici eu nu sunt foarte pregatita sufleteste sa incep, dar trebuie!
Multumesc pentru sfaturi.
Si pituta ta de astazi este frumoasa foc!
Multumesc!
Da, tre sa fi pregatita sa cadorisesti fainurile albe la prieteni, si altele dar nu aici vb despre ele.
#954
Postat 09 February 2013 - 05:58 PM
#955
Postat 09 February 2013 - 06:08 PM

cerra esti asa de inventiva si ambitioasa! un exemplu! e pacat sa se piarda ce faci pe aici, daca poti si vrei, pe langa chiflele 50-50, sa faci si un topic numai de integrale cu sau fara tarate, daca ai sti cat am cautat ceva pufos si comestibil, cand am tinut monti ... Nu am stiut ca doar taratele de grau sunt amare ... si ca cele de ovaz sunt bune. Esti o comoara

daca cineva face la MP retetele cerrei, sa ma trageti de maneca, va rog

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#956
Postat 09 February 2013 - 06:11 PM
#957
Postat 09 February 2013 - 06:21 PM

Musai sa ma pun sa citesc cateva pagini ca sa stiu cum se fac toate bunatatile astea nu de alta dar de mult tot imi promit ca incerc painea neagra facuta acasa.
Foarte faine coptaturi fetelor.
#959 Guest_Gelutza_*
Postat 09 February 2013 - 07:38 PM
izuk, la 09 February 2013 - 07:14 PM, a spus:
Cine zice ala este...iote ce copturi rumene si frumoase ai!

Seamana la culoare cu painicile mele cu branza, mda, o sa ziceti ca m-am laudat mai devreme ca ma pregatesc sa atac dieta, dar s-a intamplat sa ni se anunte niste musafiri pentru dupa-amiaza zilei de astazi si eu tocmai aveam painea alba la crescut...am transformat-o rapid ca sa aiba baietii dupa ce sa bea un pahar de vin




#960
Postat 09 February 2013 - 07:49 PM
Daniella, la 09 February 2013 - 06:08 PM, a spus:

Eu le dau prima data prin robotul mare de bucatarie pun cutitele, apoi dau prin rasnita. Cumperi una si tu ca mine:)prin rasnita ies mai fine
daca cineva face la MP retetele cerrei, sa ma trageti de maneca, va rog

O sa le pun pe rand in panificatie aici, doar sa am timp promit:)