Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#841 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 01 December 2012 - 01:15 PM

Vezi postareacerra, la 01 December 2012 - 09:07 AM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 30 November 2012 - 11:22 AM, a spus:



Eu am copt paine la prima ora astazi, fiindca nu mancam decat foarte rar cumparata in sezonul asta rece si problema e ca am si terminat-o aproape, am rupt-o calda si stii cum e, am dat si la vecini ca mirosea ( la mine sunt 21 de grade, toata lumea e cu geamurile deschise ca vara :) : )
Pacatul meu asta sa fie...il impart si cu MP. ca ea a facut operatiunile importante, eu am copt-o si atat!


Am lasat pe azi. M`am trezit cu noaptea`n cap sa ii fac barbatului prajitura de post cu fructe uscate ca doar si`a curatat nucile dar smecher si asta barbat a spart exact 2 cani de nuci le`a masurat.Dar si eu smechera, nu le am pus pe toate din cana care trebuia sa pun samburi ca o cana vine macinata ptr blat si am lasat din cana cu samburi ptr ca as vrea si niste mere umplute cu nuci la cuptor. Si cand ma intorc de la lucru sa fac si o pita ca mai am un coltz. Poi asa m`am gandit si eu ca daca o faceam ieri, imparteam pacatili cu malaxoru ca doar ala a framantat eu as fi pus numa la cuptor:)).

Eu am copt si azi, la ora opt era gata ca trebuia sa plec la o ceremonie...Azi, Dumnezeu e ROMAN!

#842 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 01 December 2012 - 06:57 PM

Painea de astazi pe prosopul de borangic lasat mostenire de buni a mea.Asa, o amintesc si pe dansa, fiindca azi m-am gandit la toti mosii mei.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1400-13543810240345.jpg

#843 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2012 - 07:34 PM

Frumoasa pita, si frumos borangic. Sa va fie de bine masa romaneasca .

#844 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 01 December 2012 - 08:53 PM

Vezi postareastella, la 01 December 2012 - 07:34 PM, a spus:

Frumoasa pita, si frumos borangic. Sa va fie de bine masa romaneasca .

Multumim, va pupam romaneste azi! :)

#845 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 02 December 2012 - 07:19 PM

Acelasi borangic, alta pita, o idee mai bronzata...dar buna...

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1400-13544687868754.jpg

#846 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 December 2012 - 07:46 PM

nu-s de azi ci de acum o saptamana.
poale-n brau
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-479-13550751641761.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#847 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 12 December 2012 - 12:31 PM

Nu de azi, dar bun:) Treccia ripiena cu scamorza si mortadella.
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#848 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2012 - 01:18 PM

popoversii Adrianei, pe care i-am facut picanti cu niste cimbru si fulgi de chilli. eu ii fac intotdeauna in formele de silicon si nu pun nici un pic de ulei, iar acum i-am facut cu faina neagra.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-100-13558294397464.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-100-135582945425.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-100-13558294730872.jpg

eu ii folosesc pe post de paine.

#849 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 December 2012 - 03:14 PM

Moato detaliaza putin te rog, ca ma intereseaza si pe mine si nu gasesc reteta Adrianei.
In special ma intereseaza la faina neagra adaugi mai mult lichid?
Foarte fain ti-au iesit.Tot pe post de paine ii vreau acu de sarbatori.
Imagine postata

#850 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 December 2012 - 03:22 PM

Vezi postareaCarmen L, la 18 December 2012 - 03:14 PM, a spus:

Moato detaliaza putin te rog, ca ma intereseaza si pe mine si nu gasesc reteta Adrianei.
In special ma intereseaza la faina neagra adaugi mai mult lichid?
Foarte fain ti-au iesit.Tot pe post de paine ii vreau acu de sarbatori.

Ma asez si eu la coada, in asteptarea detaliilor! :notworthy:

#851 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 December 2012 - 03:29 PM

Vezi postareaFoxyy, la 18 December 2012 - 03:22 PM, a spus:

Vezi postareaCarmen L, la 18 December 2012 - 03:14 PM, a spus:

Moato detaliaza putin te rog, ca ma intereseaza si pe mine si nu gasesc reteta Adrianei.
In special ma intereseaza la faina neagra adaugi mai mult lichid?
Foarte fain ti-au iesit.Tot pe post de paine ii vreau acu de sarbatori.

Ma asez si eu la coada, in asteptarea detaliilor! :notworthy:



Pai da poate reusesc sa nu-mi mai infig coltii in painea alba.
Imagine postata

#852 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 December 2012 - 04:29 PM

Vezi postareaCarmen L, la 18 December 2012 - 03:14 PM, a spus:

Moato detaliaza putin te rog, ca ma intereseaza si pe mine si nu gasesc reteta Adrianei.

Foarte fain ti-au iesit.Tot pe post de paine ii vreau acu de sarbatori.

nici eu n u am gasit poversii Adrianei si am dat la cautare si ... nika.

#853 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2012 - 06:07 PM

oare nu-i reteta aici?
se fac extrem de simplu. folosesc ca masura o cana de 300ml, ingrediente: 1 cana de faina (indiferent de care am pus, am folosit tot aceeasi cantitate de lichid), 1,25 cani cu lapte, 2 oua, sare. Adriana spunea ceva de un procedeu mai complicat cu niste ulei fierbinte care se pune in forme...nu l-am folosit niciodata. Eu am folosit mereu formele de silicon si nu am pus ulei deloc. Si de la mine putere, pun ce condimente doresc: cimbru, chilli, busuioc uscat, oregano, marar, piper etc. Se amesteca toate, rezulta o compozitie ca smantana curgatoare si se toarna in forme. Coptul cred ca dureaza cam 20min, la foc mare - nu stiu de temperaturi, dar cand se bronzeaza sunt gata. Nu au miez, seamana cu cojile de choux, de eclere. Se pot umple cu salate cu maioneza sau nu, de cruditati. Sunt usor crocante si-mi plac mult, le fac destul de des.
Merci de reteta, Adriana! Merita incercate. Facute in forme mari si mancate cu mancaruri cu sos, sunt budincile englezesti.

#854 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 December 2012 - 07:51 PM

Vezi postareamoatza, la 18 December 2012 - 06:07 PM, a spus:

oare nu-i reteta aici?
se fac extrem de simplu. folosesc ca masura o cana de 300ml, ingrediente: 1 cana de faina (indiferent de care am pus, am folosit tot aceeasi cantitate de lichid), 1,25 cani cu lapte, 2 oua, sare. Adriana spunea ceva de un procedeu mai complicat cu niste ulei fierbinte care se pune in forme...nu l-am folosit niciodata. Eu am folosit mereu formele de silicon si nu am pus ulei deloc. Si de la mine putere, pun ce condimente doresc: cimbru, chilli, busuioc uscat, oregano, marar, piper etc. Se amesteca toate, rezulta o compozitie ca smantana curgatoare si se toarna in forme. Coptul cred ca dureaza cam 20min, la foc mare - nu stiu de temperaturi, dar cand se bronzeaza sunt gata. Nu au miez, seamana cu cojile de choux, de eclere. Se pot umple cu salate cu maioneza sau nu, de cruditati. Sunt usor crocante si-mi plac mult, le fac destul de des.
Merci de reteta, Adriana! Merita incercate. Facute in forme mari si mancate cu mancaruri cu sos, sunt budincile englezesti.


Multumesc frumos :pupic: . Le fac maine si vin cu poza.
Adriana multumesc si tie.
Imagine postata

#855 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 December 2012 - 10:53 PM

Vezi postareamoatza, la 18 December 2012 - 06:07 PM, a spus:

oare nu-i reteta aici?
se fac extrem de simplu. folosesc ca masura o cana de 300ml, ingrediente: 1 cana de faina (indiferent de care am pus, am folosit tot aceeasi cantitate de lichid), 1,25 cani cu lapte, 2 oua, sare. Adriana spunea ceva de un procedeu mai complicat cu niste ulei fierbinte care se pune in forme...nu l-am folosit niciodata. Eu am folosit mereu formele de silicon si nu am pus ulei deloc. Si de la mine putere, pun ce condimente doresc: cimbru, chilli, busuioc uscat, oregano, marar, piper etc. Se amesteca toate, rezulta o compozitie ca smantana curgatoare si se toarna in forme. Coptul cred ca dureaza cam 20min, la foc mare - nu stiu de temperaturi, dar cand se bronzeaza sunt gata. Nu au miez, seamana cu cojile de choux, de eclere. Se pot umple cu salate cu maioneza sau nu, de cruditati. Sunt usor crocante si-mi plac mult, le fac destul de des.
Merci de reteta, Adriana! Merita incercate. Facute in forme mari si mancate cu mancaruri cu sos, sunt budincile englezesti.

Saru' mana! :D Incerc sa le fac acasa, saptamana viitoare, cred! :hug:

#856 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 December 2012 - 09:09 PM

Focaccia

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-341-13560305374839.jpg

si niste ozn-uri cu zacusca... :D

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-341-13560305888117.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#857 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 December 2012 - 10:37 PM

Vezi postareaaura, la 20 December 2012 - 09:09 PM, a spus:

si niste ozn-uri cu zacusca... :D


ai auzit de apocalipsa si te dai bine pe langa E.T. ?

#858 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 December 2012 - 04:16 PM

Vezi postareamoatza, la 20 December 2012 - 10:37 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 20 December 2012 - 09:09 PM, a spus:

si niste ozn-uri cu zacusca... :P


ai auzit de apocalipsa si te dai bine pe langa E.T. ?

:lol: ma pregatesc si eu cum pot...Vrei sa pun o vorba buna si pentru tine? ;)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#859 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 December 2012 - 09:44 PM

Moato pune-mi frana ca le-as rontaii una dupa alta :)
Tare bune mai sunt.Le-am facut cu faina de secara.
Urmeaza variatiuni pe aceeasi tema si cu diverse condimente.
Adriana multumesc si tie , doar e reteta ta.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2012/post-42-13561190572363.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2012/post-42-13561190618895.jpg

Imagine postata

#860 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 December 2012 - 04:31 PM

ai vazut ce simpli sunt?
sa-ti fie de bine!
eu am constatat ca daca pui mai putin aluat in forme, ies mai bine. ultima data mi-au iesit 18 dintr-o doza. in plus, ai o frana psihologica cand te gandesti catzi ai mancat :)

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi