Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1121 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 March 2014 - 10:50 PM

Vezi postareaaura, la 11 March 2014 - 10:27 PM, a spus:


A iesit si foarte frumos! Cum ai facut? l-ai impletit?

Ellani, as vrea si eu reteta, te rog.


Multumesc :wacko: ,sa stii ca si mie mi-a facut tare de tot din ochi cand l-am vazut si nu m-am linistit pana nu l-am facut.Mai ales ca se poate transforma usor in 'nepotrivit pentru post' de cei neinteresati ,cu niste unt deasupra. De fapt eu cozonacul obisnuit pot sa-l mananc simplu doar proaspat facut.Altfel,imi place uns si decat sa-l pun in aluat,mai bine fac varianta de post.Nu de alta,dar si-n aluat si pe de-asupra cam sare calul(pentru mine,cel putin)

N-am poze,dar am scris reteta in topic nou,in caz ca se vor mai gasi interesati,mai ales ca tocmai e perioada potrivita pentru el.Sper ca-i explicat pe-nteles,dar cred eu ca nu e complicat deloc.

http://artaculinara....ozonac-de-post/

#1122 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 March 2014 - 10:55 PM

Vezi postareaEataly, la 12 March 2014 - 12:39 PM, a spus:


Doamne cata perfectiune! :wacko:


Multumesc de apreciere, :D :D si daca ii gasiti topicului de mai sus ,ca moderatori ,alt loc mai potrivit(eu la cautare n-am gasit nimic) atunci ramane sa-l 'deplasati' daca e cazul .

#1123 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 April 2014 - 02:38 PM

Mnee!!! gasii la mine la magazanul' de la scara blocului taratzele astea...

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13971332253923.jpg

2 lei 2 lei si olea' pachetul,am citit pe ambalaj ca se pot face si dulciuri si adauga in faina pt. paine asa ca am luat sa vaz cum e

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13971333030741.jpg

Faina',am facut niste chifle sarate,am pus in aluat si kefir si ceva boia si oregano,le-am umplut cu ceva cuburele de sunculita taraneasca parpalite in tigaie si cuburele de cascaval,am copt in tavitele de la Zoaza'(de care m-am indragostit... :occasion15: si de tavite si de Zoaza' :occasion15: )

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13971333892478.jpg

Am halit cu kefir

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13971333950358.jpg

Ruptiunea e fierbinte

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13971334005546.jpg

#1124 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 April 2014 - 02:03 PM

bravo Geany ... te dadusi pe tarate si painici cu faina integrala

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1125 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 April 2014 - 02:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 April 2014 - 02:03 PM, a spus:

bravo Geany ... te dadusi pe tarate si painici cu faina integrala

Intodeauna mi-au placut ... :lol: sunt slabiciunea mea(poti sa-mi arati dulciuri pana maine ca le pot rezista,dar la astea,e grele',dar ma abtzinez heroica', ca eu sunt la dieta...hunii nu :-* )

#1126 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 April 2014 - 08:12 PM

Vezi postareaGeany, la 10 April 2014 - 02:38 PM, a spus:




Foarte faine au iesit! :lol:

Sa va fie de bine!

#1127 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 May 2014 - 11:27 AM

Postez si aici chiar daca e monti. Oricum, singura diferenta e ca am folosit faina integrala. Voi puteti folosi linistite faina alba.
Va prezint Torta cu aluat moale...

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-133-13997139716042.jpg

Puteti sa va jucati cu umplutura... ce aveti sau ce va place. Mie mi-a placut la nebunie.
Sorina

#1128 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 May 2014 - 07:42 AM

Turte taranesti cu iaurt umplute cu branza de vaci si marar
Imagine atasata: monthly_05_2014/post-1316-14005644093151.jpg

Pizza din acelasi aluat
Imagine atasata: monthly_05_2014/post-1316-14005644879098.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-1316-14005644959839.jpg

#1129 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 May 2014 - 12:42 PM

Uaayyy, ce pofta de placinta creatza mi-ai facut Cerra! :love7:

Eu am facut Orange Rolls, cu aluatul de aici.

Umplute cu branza cremoasa indulcita cu miere si diluata cu suc de portocale+coaja portocala rasa.

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-9-14005824537598.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-9-14005824830087.jpg

Coapte si decorate cu glazura(zahar pudra+suc de portocale).

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-9-14005825370366.jpg

#1130 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 20 May 2014 - 07:33 PM

Vezi postareacerra, la 20 May 2014 - 07:42 AM, a spus:

Turte taranesti cu iaurt umplute cu branza de vaci si marar
Atasament DSC01730 (Small).JPG

Pizza din acelasi aluat
Atasament DSC01696 (Small).JPG

Atasament DSC01703 (Small).JPG



Ai cris undeva reteta turtelor astea, ca-s mortale.

#1131 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 May 2014 - 06:13 AM

Vezi postareaMicul, la 20 May 2014 - 07:33 PM, a spus:




Ai scris undeva reteta turtelor astea, ca-s mortale.


Se pot face si neumplute.

Turte cu iaurt

ingrediente ptr 7-8 turte


525 gr faina

1 ou

375ml iaurt gros si gras

jumatate pachet praf de copt

putina sare

la sf putin ulei.


Depinde de faina cu care lucrati. Se poate sa ceara mai mult iaurt sau mai putin. Aluatul trebuie sa fie unul molicel dar sa nu se lipeasca.


Se pune faina in castron, se imbina cu praful de copt si sarea , se adauga iaurtul si oul se framanta bine,adaugam putin ulei la sfarsitul framantarii sa fie putin uns aluatul si castronul. Se lasa la odihna 30-40 min , se formeaza bile cat mai egale si se intind pe masa infainata si se prajesc in tigaia unsa cu ulei. Cand este fripta turta pe o parte, o pensulam cu ulei si o intoarcem in tigaie

#1132 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 21 May 2014 - 10:06 AM

Vezi postareaMicul, la 21 May 2014 - 10:04 AM, a spus:

Vezi postareacerra, la 21 May 2014 - 06:13 AM, a spus:

Vezi postareaMicul, la 20 May 2014 - 07:33 PM, a spus:




Ai scris undeva reteta turtelor astea, ca-s mortale.


Se pot face si neumplute.

Turte cu iaurt

ingrediente ptr 7-8 turte


525 gr faina

1 ou

375ml iaurt gros si gras

jumatate pachet praf de copt

putina sare

la sf putin ulei.


Depinde de faina cu care lucrati. Se poate sa ceara mai mult iaurt sau mai putin. Aluatul trebuie sa fie unul molicel dar sa nu se lipeasca.




Se pune faina in castron, se imbina cu praful de copt si sarea , se adauga iaurtul si oul se framanta bine,adaugam putin ulei la sfarsitul framantarii sa fie putin uns aluatul si castronul. Se lasa la odihna 30-40 min , se formeaza bile cat mai egale si se intind pe masa infainata si se prajesc in tigaia unsa cu ulei. Cand este fripta turta pe o parte, o pensulam cu ulei si o intoarcem in tigaie





Multumesc mult. Cu siguranta am sa le fac. Sa ai o zi faina.

#1133 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 October 2014 - 10:25 PM

Empanadas cu carne de curcan si ciuperci si vinete.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14140959119204.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1134 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,811
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 24 October 2014 - 02:56 AM

Vezi postareaaura, la 23 October 2014 - 10:25 PM, a spus:

Empanadas cu carne de curcan si ciuperci si vinete.

Atasament IMAG0412.jpg


Ce bune trebuie sa fie! Chiar ma gandeam ce sa fac cu carnea de curcan pe care am pus-o la congelator, ma batea gandul sa fac turkey pot pie, dar acum m-am razgandit - cum ai facut umplutura?

#1135 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 October 2014 - 04:04 PM

Adi, umplutura am facut-o cu carne de la curcan, ceapa calita, vinete si ciuperci. Am pus si o lingura de sos de rosii ca sa le lege.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1136 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 November 2014 - 12:34 PM

O paine greceasca, zice: furata de dincolo, pardon... de la greci

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-27-1415270041834.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1137 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 November 2014 - 05:21 PM

Vezi postareaPeter, la 06 November 2014 - 12:34 PM, a spus:

O paine greceasca, zice: furata de dincolo, pardon... de la greci

Atasament IMG_4607.jpg

Peter

greceasca, adica cu iaurt si oregano? :angryfire: Ca maslinele nu se vad...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1138 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 November 2014 - 06:27 AM

Vezi postareaaura, la 06 November 2014 - 05:21 PM, a spus:

greceasca, adica cu iaurt si oregano? :occasion14: Ca maslinele nu se vad...


Paine cu lapte batut si 2 oua. In rest totul normal. Perfecta.

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-27-1415334460921.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1139 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 November 2014 - 07:10 PM

Felicitari Peter! Se vede foarte frumos coaja. Si mie imi plac painicile cu iaurt/lapte batut.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1140 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 November 2014 - 07:23 PM

Tre sa ma mobilitez si sa fac si eu empanadas aura. Le-am mincat la restaurantul mexican dar erau destul de rele si de atunci ma gindesc la ele.

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi