Forum Culinar: Prajitura roz - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura roz

#1 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 03 November 2012 - 01:07 AM

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13518971209741.jpg
Ingrediente blat:
-300 g faina
-375 g zahar
-5-6 linguri cacao
-500 ml lapte
-2 linguri ulei
-15 g praf de copt (un pliculet si jumatate)

Ingrediente crema:
-250 g unt
-350 ml lapte
-100 nuca de cocos roz
-100 g zahar pudra
-1 lingura amidon alimentar
-1 lingura estenta de rom

Ingrediente sirop:
-200 ml apa
-120 ml zahar

Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Peste ingredientele solide se toarna in fir subtire laptele si uleiul si se mixeaza bine.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13518971641991.png

Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45 de minute.
Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.(eu l-am lasat peste noapte)

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13518971996685.png

Pentru crema se amesteca nuca de cocos cu amidonul si zaharul pudra. Peste acestea se toarna laptele cate un pic astfel incat sa nu faca cocoloase si se pune totul la foc mic pentru a se ingrosa un pic.
Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de rom.
Untul se mixeaza putin si se adauga cate o lingura din amestecul de nuca de cocos pana il incorporam pe tot.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13518972441492.png

Blatul se insiropeaza, se intinde crema de cocos si se acopera cu un strat de frisca(300 ml).

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13518972739768.png

Se orneaza dupa preferinte. Din pacate eu nu am facut niste "moturi" prea elegante. M-am grabit si nu am folosit posul

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13518973534111.jpg

Prajiturica este usoara, fina si in plus se prepara repede.
Mai tarziu mi-am luat revansa si am ornat frumos.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-1351897400805.png

Vreti si voi o prajiturica? Serviti va rog....

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13518974339247.png

Pofta buna!

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#2 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 03 November 2012 - 01:51 AM

Imi place cum arata!

#3 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 03 November 2012 - 07:50 AM

Foarte buna, foarte frumoasa, dar de unde cocos roz?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 November 2012 - 10:04 AM

Iubita, cocosul roz cred ca e facut din fulgi de cocos cu gel colorant roz...ori o creste direct in copaci prin alte parti? :)
Imi place mult blatul la prajitura asta!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 03 November 2012 - 03:34 PM

Vezi postarearalesu, la 03 November 2012 - 01:51 AM, a spus:

Imi place cum arata!




ma bucur ca-ti place

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#6 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 03 November 2012 - 03:36 PM

Vezi postareazoazorel, la 03 November 2012 - 07:50 AM, a spus:

Foarte buna, foarte frumoasa, dar de unde cocos roz?




cocosul colorat se gaseste mai rar; eu l-am cumparat din real;se mai gaseste si in kaufland; nu au tot timpul,eu ma uit la raftul respectiv de cate ori fac cumparaturi; ultima data am gasit si cocos verde

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#7 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 03 November 2012 - 03:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 November 2012 - 10:04 AM, a spus:

Iubita, cocosul roz cred ca e facut din fulgi de cocos cu gel colorant roz...ori o creste direct in copaci prin alte parti? :)
Imi place mult blatul la prajitura asta!

\


da funny...ar fi interesant.....


cocosul colorat se gaseste mai rar; eu l-am cumparat din real;se mai gaseste si in kaufland; nu au tot timpul,eu ma uit la raftul respectiv de cate ori fac cumparaturi; ultima data am gasit si cocos verde

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 November 2012 - 04:13 PM

Daly, poti colora si acasa cocos in roz, in mod natural: il scufufunzi in suc de sfecla rosie, il storci si il pui la creme. Ca sa il folosesti pentru decor trebuie sa il lasi la uscat. Bine ai venit pe forum!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 03 November 2012 - 10:57 PM

Imi place mult prajitura si sigur o voi face si eu, care le am cu rozul in prajituri! =))
Eu colorez cu suc de afine si imi ies niste nuante superbe de roz!

#10 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 04 November 2012 - 01:34 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 November 2012 - 04:13 PM, a spus:

Daly, poti colora si acasa cocos in roz, in mod natural: il scufufunzi in suc de sfecla rosie, il storci si il pui la creme. Ca sa il folosesti pentru decor trebuie sa il lasi la uscat. Bine ai venit pe forum!



merci frumos pt sfat! o sa tin cont pe viitor

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#11 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 04 November 2012 - 01:34 AM

Vezi postareaGelutza, la 03 November 2012 - 10:57 PM, a spus:

Imi place mult prajitura si sigur o voi face si eu, care le am cu rozul in prajituri! =))
Eu colorez cu suc de afine si imi ies niste nuante superbe de roz!



merci frumos pt sfat! o sa tin cont pe viitor

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#12 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 November 2012 - 08:33 PM

Daly, nu-i cam mult lapte la blat? altfel, e ochioasa prajitura, felicitari!

sucul de sfecla tratat termic oxideaza si-si pierde culoarea frumoasa, devine un maro-roscat nu prea apetisant. cu afine n-am incercat.

ia sa gust o afinata cu ocazia asta! =)) Gela!

#13 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 November 2012 - 09:14 PM

Motzalinda, cand il fierbi, da, dar in alte combinatii nu, cel putin mie nu. Am facut si paste si clatite roz, ies foarte fain.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#14 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 November 2012 - 09:18 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 November 2012 - 09:14 PM, a spus:

Motzalinda, cand il fierbi, da, dar in alte combinatii nu, cel putin mie nu. Am facut si paste si clatite roz, ies foarte fain.


probabil ai dreptate, dar ea zice ca se fierbe cocosul intr-un fel de budinca, si de=aia am zis. eu am patit-o si nu mi-a placut ce-a iesit.

nice to see you! :scratch:

#15 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 04 November 2012 - 09:43 PM

Vezi postareamoatza, la 04 November 2012 - 08:33 PM, a spus:

Daly, nu-i cam mult lapte la blat? altfel, e ochioasa prajitura, felicitari!

sucul de sfecla tratat termic oxideaza si-si pierde culoarea frumoasa, devine un maro-roscat nu prea apetisant. cu afine n-am incercat.

ia sa gust o afinata cu ocazia asta! :scratch: Gela!

Pai, sa gustam, ca e! :D
Am avut si eu experimente cu sucul de sfecla, reusite si nereusite, apropos de colorat, dar de cand am afine se rezolva treaba foarte usor.Chiar in week. ul asta am facut o crema cu gutui si nu-mi placea culoarea, am transformat-o imediat in roz bonbon cu doar citeva afine, inca mai am in pomisori.

#16 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 November 2012 - 11:38 PM

Vezi postareamoatza, la 04 November 2012 - 09:18 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 November 2012 - 09:14 PM, a spus:

Motzalinda, cand il fierbi, da, dar in alte combinatii nu, cel putin mie nu. Am facut si paste si clatite roz, ies foarte fain.


probabil ai dreptate, dar ea zice ca se fierbe cocosul intr-un fel de budinca, si de=aia am zis. eu am patit-o si nu mi-a placut ce-a iesit.

nice to see you!
:D


You too! :scratch:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi