Stie cineva? caut reteta
#21
Postat 08 November 2012 - 03:16 PM
Tu vorbesti, Bobito? Atunci io ce sa mai zic? Mor incet si-n chinuri!Si mie nici nu-mi place untul de arahide!
Relelor care sunteti voi! Mai bine ma
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#22
Postat 08 November 2012 - 03:35 PM
zoazorel, la 08 November 2012 - 03:16 PM, a spus:
Tu vorbesti, Bobito? Atunci io ce sa mai zic? Mor incet si-n chinuri!Si mie nici nu-mi place untul de arahide!
Relelor care sunteti voi! Mai bine ma
Zoazo, una e sa festelesti un tort cu niste crema sau o prajitura cu o glazura si alta e sa faci arta. Eu inca am multe de invatat! :*Multumesc pentru aprecieri
#23
Postat 08 November 2012 - 04:18 PM
zoazorel, la 08 November 2012 - 03:16 PM, a spus:
Si tie un maaaaare hug! Am vrut sa te sun ieri si nu am mai apucat pentru ca le-am sunat pe Miha si Gabi, ca a fost ziua lor. Ma bucur sa stiu ca la tine e totul bine, slava cerului!
Si on topic: stay tuned...ca mi-am cumparat oreo.
#24
Postat 08 November 2012 - 04:20 PM
Asadar, pe locuri, fiti gata, care face prima boacana?
#26
Postat 08 November 2012 - 05:15 PM
#27
Postat 08 November 2012 - 05:20 PM
Lapona Enigel, la 08 November 2012 - 05:15 PM, a spus:
Am luat Oreo azi, daaaar o sa-l fac cu iaurt grecesc pentru ca am juma' de kg si trebuie consumat. Asa ca iti zic de dinainte ca nu o sa respect ce scrie acolo.
#28
Postat 08 November 2012 - 05:54 PM
acu' eu am o nedumerire: biscuitii astia au crema la mijloc, ca sa fac blatul la tarta, las si crema sau intai tre' sa ling crema ca-n copilarie si sa folosesc doar biscuitul?
#29
Postat 08 November 2012 - 06:08 PM
iulia nicoleta, la 08 November 2012 - 05:54 PM, a spus:
acu' eu am o nedumerire: biscuitii astia au crema la mijloc, ca sa fac blatul la tarta, las si crema sau intai tre' sa ling crema ca-n copilarie si sa folosesc doar biscuitul?
Ce tare-ai fost!
Iulia, trebuie folosit numai biscuitele, deci numai partea neagra.
Fii atenta la gramaj, pentru ca ce da tipa acolo e pentru un tort de 15 cm diametru.
#30
Postat 08 November 2012 - 06:12 PM
#31
Postat 08 November 2012 - 06:21 PM
deci, am mai intalnit tarte cu oreo unde biscuitii se macinau in robot cu tot cu crema si
nu se altera culoarea blatului. Acu vedeti voi ce si cum.
Edit, oare sta cineva sa rascheteze crema cu cutitul?
#32
Postat 08 November 2012 - 06:24 PM
Cre' c-o sa-i raschetez si eu ca vreau blat negru ca pana corbului .
#34
Postat 08 November 2012 - 06:30 PM
#35
Postat 08 November 2012 - 06:33 PM
Tare-s curioasa ce va iese! Da'si io tre'sa bog un ochi prin retetele alea sa vad ce vreti sa faceti! Asteeept!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#36
Postat 08 November 2012 - 09:22 PM
PS=nu va hliziti prea tare, ca pa mine deja ma dor obrajii! Cititi cu atentie sa va cunoasteti drepturile!
Partea cea mai complicata, pe care trebuie s-o planificati in prealabil (si daca n-aveti prealabil e nasol!)e calmarea branzei!
Spor la treaba!
Pentru crustă
4 1/2 cani cookie-uri zdrobit Oreo
1 cană de arahide prăjite tocate
1/2 ceasca de unt, topit
Pentru Umplerea
2 kg crema de branza, dedurizată
5 oua, la temperatura camerei
1 1/2 cani ambalat ferm de zahăr brun
1 ceasca unt de arahide buna (nu naturala stil)
1/2 ceasca biciuire smântână
1 linguriță de extract de vanilie
12 cupe Reese lui unt de arahide, defalcate în bucăți mici
Pentru Topping
3 uncii smântână
1/2 cană de zahăr
direcții:
1. Vă rugăm să rețineți **** planifica - branza trebuie să se calmeze pentru cel puțin 4 ore.
2.Pentru a face crusta:.
3.Combină de cookie-uri zdrobit Oreo si alune, care au fost șlefuite într-un procesor de alimente cu unt topit.
4.Pat amestecul crusta pe partea de jos și părțile laterale ale unei 10-inch pan springform.
5.Pentru a face umplutura:.
6.Bate crema de branza intr-un bol de mixer electric pana se omogenizeaza.
7.Adăugați ouăle, unul la un moment dat, bate bine după fiecare adăugare.
8.Adăugați zahăr, unt de arahide și smântână; se amestecă până la omogenizare.
9.Se amestecă în vanilie, apoi în bucăți ori cupa unt de arahide cu o spatulă de cauciuc.
10.Se toarnă umplere în crustă preparat.
11.Locul springform tigaie intr-o tava de copt mai mare.
12.Se toarnă apă fierbinte în tigaie mai mare, astfel încât apa vine de 1 inch în sus părțile laterale ale tigaie springform.
13.Se coace la 275 ° F 1-1/2 ore, sau până la firmă și se rumeneste.
14.Pentru topping:.
15.Combina smantana si zahar si raspandirea pe branza.
16.Întoarceți tort la cuptor timp de 5 minute.
17.Scoateți din cuptor și se lasă să se răcească pe un raft de sârmă timp de o oră.
18.Aveți dreptul să executați un cuțit de-a lungul marginii de tort pentru a slăbi din tigaie oarecum.
19.Bagati la frigider pentru cel puțin 4 ore.
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#38
Postat 08 November 2012 - 09:35 PM
any_annette, la 08 November 2012 - 09:28 PM, a spus:
Oofff, fata, nimic nu stii! E reteta de Peanut cischec cu Oreo.Prima poza, pusa de Laponica!
Hai ca vin si cu reteta pentru poza Iuliei! Deja stiind cum trebuie facut, is si mai interesata cum veti calma voi branzele dedurizate , veti biciui smantana si veti coace pana la firma.Motiv sa va urmaresc si mai intens!
Lapoooo!Mai faci, maica peanutul?
Revin si cu alte retete interesante!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#39
Postat 08 November 2012 - 09:48 PM
Oreo Placinta
Face tort 15cm
de bază
8 ..................................... Oreo cookie-uri
30g ................................. Unt (topit)
umplere
100g ............................... brânză grasă
50g ................................. frișcă
60g ................................. zahăr
......................................... Sucul de lamaie la jumatate de lamaie
3g .................................... gelatină foaie
10ml ............................... Kirsch
150ml ............................. frișcă
4 ...................................... Cookie-uri Oreo (scoateți de umplere)
decorare
......................................... frisca
......................................... Mini Oreo
Ia completarea de cookie-uri. Inghesuie cookie-urile cu sucitorul.
Se toarnă untul topit în cookie miezului, se amestecă pentru a combina, apoi pune toate firimituri în tigaie tort cu fund detașabil sau inel de tort, apăsați în mod egal. Bagati la frigider până la nevoie.
Bloom foaia de gelatina in apa rece timp de 5 minute.
Aruncați apa și se toarnă în Kirsch castron gelatina, se topesc gelatina prin plasarea castron peste apă fierbinte (sau caldă în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde, se amestecă până se topesc).
Bate crema de brânză până se înmoaie (puteti face crema de brânză moale și netedă prin plasarea castron peste apa calda). Se toarnă smântână, în bătăi de a combina, urmați de zahăr, suc de lamaie, si se bate amestecul de gelatină pentru a combina.
Whip crema până la vârfuri moi, lingura 1/3 din crema in amestecul de crema de branza ori de a combina, apoi se toarna amestecul de crema de brânză în frisca si ori de a combina.
Se toarnă jumătate din umplutura in tigaie, puneți cookie-urile de peste, apoi se acopera cu restul de umplutura.
Bagati la frigider până la firmă (aproximativ 12 ore), scoate din tigaie si se decoreaza cu frisca si Oreo mini.
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#40
Postat 08 November 2012 - 09:50 PM
http://dailydeliciou...-challenge.html
iti dau premiu 1 si coronita!
P.S Eu cu toate ca stiu engleza,n-am avut rabdari nici macar s-o citesc pana la capat,daramite s-o si mai pun in aplicare.Chiar trebuie sa ai dedicatie pentru asa ceva ca sa stai sa faci chestia aia,numarand ouale cu lingura.Deci NU,n-o fac veci,dar poate se-apuca Foxyy,ca tot are experienta cu gavottele deja.