Forum Culinar: Tarta nocioloasa si carameloasa - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta nocioloasa si carameloasa cu aluat fraged :)

#21 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 November 2012 - 07:32 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 November 2012 - 05:51 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 November 2012 - 04:37 PM, a spus:


Cand am vazut reteta m-am gandit la tine si propunerea ta indecenta cu cate o reteta pe saptamana :)


Mah, tu vrei sa ma provoci, da :lol: ?


Who, me??? :tongue3:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#22 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 November 2012 - 07:37 PM

Vezi postarearalesu, la 14 November 2012 - 06:50 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 November 2012 - 08:38 AM, a spus:

Foarte important: Neaparat sa folositi unt sarat, ori sare caci asta e secretul unui caramel gustos :tongue3: Daca folositi sare, dizolvati-o in frisca ori in putina apa inainte de a o adauga.


Fa-ma sa inteleg: la aluat tu ai pus margarina nesarata, nu? si ai adaugat cele 2 grame de sare de mare.
Deci daca folosesc unt sarat si la aluatul fraged, nu mai pun cele 2 grame de sare...


Am pus margarina nesarata, da, si cele 2 - ba mai multe- grame de sare. Daca tu pui unt sarat, nu cred ca mai e nevoie de sare. Gusta aluatul, care e mai mult o crema. Eu asa am facut si am pus sare dupa gustul meu.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#23 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 14 November 2012 - 08:26 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 November 2012 - 07:37 PM, a spus:

Am pus margarina nesarata, da, si cele 2 - ba mai multe- grame de sare. Daca tu pui unt sarat, nu cred ca mai e nevoie de sare. Gusta aluatul, care e mai mult o crema. Eu asa am facut si am pus sare dupa gustul meu.


Mersic!

#24 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 November 2012 - 08:51 PM

Chiar is curioasa daca va place. Bafta la cocärit!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#25 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 14 November 2012 - 11:56 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 November 2012 - 04:37 PM, a spus:


Bon, si ce face Yo cand da peste o reteta care are tot ce iubeste ea?


Si daca Yo ar sta
Alaturi de Lapona
Ar degusta
Ba mai bine zis
S-ar infrupta
Din toata tarta

............

PS:

Si daca n-ar sta
Alaturi de Lapona
Tot s-ar infrupta
Cand ar face-o ea

#26 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 November 2012 - 08:43 AM

Aha, deci asa iti conservi tu silueta, faci versuri in loc de tarte :love7: ! Tradäreatza micä :biggrin: !
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#27 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 November 2012 - 09:15 AM

Brava Lori.

#28 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 15 November 2012 - 10:39 AM

:biggrin:

#29 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 15 November 2012 - 01:18 PM

Tarta ta nocioloasa si tortul Joffre vor trona pe masa noastra acusica.Imagine postata Arata intr-un mare fel Imagine postata

Insanatosire grabnica,Laponica! :tongue3:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#30 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 November 2012 - 11:13 PM

Saru'muna Diana! Si mie imi face cu ochiul joffre-ul ala de numa! Multumesc Stella! :occasion15:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#31 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 November 2012 - 01:09 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 November 2012 - 08:14 PM, a spus:

Preparare :
- Dati faina si pudra de alune prin sita.
- Bateti bine untul spuma impreuna cu zaharul si pasta de vanilie.
- Adaugati pudra de migdale si sarea. Nu amestecati excesiv aluatul.
- Incorporati oul si apoi faina cernuta cu pudra de alune.
- Intindeti aluatul intre doua foi de copt astfel incat sa aiba o grosime de 3 mm si dati la frigider pentru doua ore. Eu am sarit peste faza asta.
- Puneti aluatul in tava de copt. Ca sa nu se umfle la copt puneti o foaie de hartie de copt deasupra si bile de ceramica (ei, astea imi lipseau mie, Adriana )))
- Dati la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 15 minute. Poate dura mai mult in functie de cuptor.
- Scoateti si lasati la racit.



Laponica,oare esti prin zona?Aluatul sigur trebuie sa aiba numai 3 mm grosime?Ca mie mi-ar iesi cam 3 tarte daca-l intind asa subtire :headbang:
Cred ca e greseala de tastare,sper,acuma il pun in cuptor
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#32 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 November 2012 - 03:07 PM

Abia acum am aterizat si imi iau iarasi zborul. Asa scrie in reteta, da. Normal ca 3 mm e ireal. Important e sa fie foarte subtire ca sa ai unde sa pui crema si caramelul. Hai Petunieeeeee!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#33 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 November 2012 - 04:44 PM

Inca nu am taiat-o,abia maine,dar am pus deja si glazura ca maine n-oi avea timp.Sper sa nu fie vreo problema.
La glazura am pus alune si am pus mai multe.De toanta ce sunt am cumparat astazi alune intregi,cu toate ca avusesem si tocate in mana Imagine postata ,le-am prajit,le-am curatat de coaja si le-am maruntit otzara.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13542866365182.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13542866388266.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13542866436114.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#34 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 November 2012 - 06:27 PM

De belea ti-a iesit Petu! Si cred ca si cu alune intregi e buna, e mai crocanta. Foarte fain arata! Abia astept sa imi spui ce gust are.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#35 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 November 2012 - 06:34 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 November 2012 - 06:27 PM, a spus:

De belea ti-a iesit Petu! Si cred ca si cu alune intregi e buna, e mai crocanta. Foarte fain arata! Abia astept sa imi spui ce gust are.


Si eu sunt mega-curioasa,dar pana maine mai am de asteptat.In orice caz,am facut acuma mai o glazura cu alune(mai aveam prajite) si am turnat-o peste o praji cu mere ce a facut-o Patrick ieri.Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#36 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 January 2014 - 11:10 AM

Laponica si oricine a mai facut-o, as vrea (daca ma tin bateriile) sa o fac la sfarsit de saptamana, doar ca nu stiu cam ce tava sa folosesc. Imi ziceti si mie ceva centimetri, va rog frumos?
Multumesc anticipat!
Sorina

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi