Forum Culinar: Tiramisu double chocolate - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiramisu double chocolate

#41 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 November 2012 - 10:17 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 25 November 2012 - 10:04 PM, a spus:


Cerra, vezi ca te bat! Cum sa nu fie frumusel? Stii care-s diferentele? E un pic mai blond si e facut cu lumina de iarna. Al meu a fost facut in vara iar razele soarelui transforma orice banalitate in ceva superb :71:
Mie imi place tare mult! Daca a fost si bun atunci e perfect :71:


Este foarte bun! Si eu folosesc tot cacao de zaan dar acu nu am gasit si am luat de care era un pachet mic si m`am enervat ptr ca scria cacao neagra si iaca frate ce neagra este:((. O sa imi iau iarasi zaan un kil si iara am o vreme.Pana de sarbatori musai trebuie sa gasesc.

Am facut cafeu asa de tare ca daca eu as fi luat o gura, cred ca intepeneam pe loc si am insiropat tareeeeeeeeeeeee piscoatele dar ma uit ca au mai ramas si galbioare. Este bun, bun. Am croit asa 2 tortulete si am indreptat restul tavii din lingura (sti tu cum da?) si gataaaaaa acum taiem frumos patrate :D))

Eu sufar cand nu iese ceva asa cum nu tre sa iese. Sotul meu zic e ce te tot necajesti? las ca il mainc eu tot ca pe mine nu ma deranjeaza ca nu`i negru cum vrei tu. Ai observat ca si la prajiturile mele cu cioco musai tre sa fie negre.

#42 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 25 November 2012 - 10:32 PM

Vezi postareacerra, la 25 November 2012 - 10:17 PM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 25 November 2012 - 10:04 PM, a spus:


Cerra, vezi ca te bat! Cum sa nu fie frumusel? Stii care-s diferentele? E un pic mai blond si e facut cu lumina de iarna. Al meu a fost facut in vara iar razele soarelui transforma orice banalitate in ceva superb :71:
Mie imi place tare mult! Daca a fost si bun atunci e perfect :D


Este foarte bun! Si eu folosesc tot cacao de zaan dar acu nu am gasit si am luat de care era un pachet mic si m`am enervat ptr ca scria cacao neagra si iaca frate ce neagra este:((. O sa imi iau iarasi zaan un kil si iara am o vreme.Pana de sarbatori musai trebuie sa gasesc.

Am facut cafeu asa de tare ca daca eu as fi luat o gura, cred ca intepeneam pe loc si am insiropat tareeeeeeeeeeeee piscoatele dar ma uit ca au mai ramas si galbioare. Este bun, bun. Am croit asa 2 tortulete si am indreptat restul tavii din lingura (sti tu cum da?) si gataaaaaa acum taiem frumos patrate :71:))

Eu sufar cand nu iese ceva asa cum nu tre sa iese. Sotul meu zic e ce te tot necajesti? las ca il mainc eu tot ca pe mine nu ma deranjeaza ca nu`i negru cum vrei tu. Ai observat ca si la prajiturile mele cu cioco musai tre sa fie negre.

Da, cea De Zaan e cea mai buna de la noi de pe piata. Habar n-am de ce Boromir nu trimite piscoturi din astea cu cacao si in alte orase. De fapt si eu gasesc intr-un singur loc, la magazinul de langa fabrica lor.
Nu-ti face probleme din cauza formei; pur si simplu asa mi s-a pus mie pata sa-l fac. In reteta originala era patrata bucata, piscoturile erau simple si nu avea bomboane sau after eight deasupra :71:

#43 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 November 2012 - 10:40 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 25 November 2012 - 10:32 PM, a spus:


Da, cea De Zaan e cea mai buna de la noi de pe piata. Habar n-am de ce Boromir nu trimite piscoturi din astea cu cacao si in alte orase. De fapt si eu gasesc intr-un singur loc, la magazinul de langa fabrica lor.
Nu-ti face probleme din cauza formei; pur si simplu asa mi s-a pus mie pata sa-l fac. In reteta originala era patrata bucata, piscoturile erau simple si nu avea bomboane sau after eight deasupra :71:


Poi este speciala ptr ciocolaterii. Am vrut sa pun tot asa ca tine restul ti am zis ca am mincat cu lingura pina am indreptat`o:)). Am fost azi la Lidl si am uitat sa cumpar after eight si am pus bombonici cu rom si din cele cu brandy.

#44 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 December 2012 - 11:04 AM

Din seria "Tiramisuul se intoarce" :)


Citez din reactiile prietenilor: "Mhm, oooh, aaah!"

:) Pentru reteta, este mortalissima!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 December 2012 - 11:58 AM

Si-asa mi-am adus aminte ca nu l-am facut inca, dar n-are scapare saptamana viitoare!
Azi tiramisù normal.

#46 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 09 December 2012 - 09:45 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 December 2012 - 11:04 AM, a spus:

Din seria "Tiramisuul se intoarce" :)
Atasament tiramisu.jpg

Citez din reactiile prietenilor: "Mhm, oooh, aaah!"

:71: Pentru reteta, este mortalissima!

Cu multa placere-si eu invat multe de la voi. Ma bucur mult ca a fost apreciata! Arata intr-un mare fel! :)

#47 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 09 December 2012 - 09:46 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2012 - 11:58 AM, a spus:

Si-asa mi-am adus aminte ca nu l-am facut inca, dar n-are scapare saptamana viitoare!
Azi tiramisù normal.

Sa ne spui daca ti-a placut :)

#48 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 December 2012 - 05:35 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2012 - 11:58 AM, a spus:

Si-asa mi-am adus aminte ca nu l-am facut inca, dar n-are scapare saptamana viitoare!
Azi tiramisù normal.


Any, sa-ti zic un sicriet :-* : eu nu mananc tiramisu normal, ca numa atrage. Bai dar asta... :hug: :hug: :-* Cred ca il fac de revelion iar, daca nu oi avea prea multe in meniu.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#49 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 December 2012 - 05:38 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 09 December 2012 - 09:45 PM, a spus:

Cu multa placere-si eu invat multe de la voi. Ma bucur mult ca a fost apreciata! Arata intr-un mare fel! :hug:


Deci n-o sa-ti vina sa crezi, stii ce-mi spune sotzuleana? Cica : "Dac-ar fi sa fac o comparatie intre savarine si tiramisu, asta e cu trei nivele superior!"
Cat mi-a luat tiramisu-ul? Cam o ora, maxim. Cat mi-au luat savarinele? Cred ca vreo 5, cu tot cu timpi de crescut.
Nu mai am nimic de adaugat. Multumesc :hug:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#50 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 10 December 2012 - 10:54 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 December 2012 - 05:38 PM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 09 December 2012 - 09:45 PM, a spus:

Cu multa placere-si eu invat multe de la voi. Ma bucur mult ca a fost apreciata! Arata intr-un mare fel! :floare:


Deci n-o sa-ti vina sa crezi, stii ce-mi spune sotzuleana? Cica : "Dac-ar fi sa fac o comparatie intre savarine si tiramisu, asta e cu trei nivele superior!"
Cat mi-a luat tiramisu-ul? Cam o ora, maxim. Cat mi-au luat savarinele? Cred ca vreo 5, cu tot cu timpi de crescut.
Nu mai am nimic de adaugat. Multumesc :)

:) Ma faci sa rosesc! Multumesc! :)

#51 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 28 December 2012 - 11:10 AM

Multumesc Cristina ! :notworthy:
Delicios...


Imagine atasata: monthly_12_2012/post-151-13566856668192.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-151-13566856841658.jpg

p.s: la prima compozitie cu lapte nu am avut rabdare sa devina o crema vascoasa si am adaugat 200 gr ciocolata amaruie...si am dublat cantitatile..

#52 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 28 December 2012 - 07:33 PM

Cristina, ma bucur mult ca v-a placut!
Fiecare deviere de la reteta initiala e benefica-invetivitatea e importanta :icon_fessee: :wub:

#53 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 March 2013 - 08:32 AM

Bob, Cristina, fetelor, cam ce dimensiuni au tavile in care ati facut tiramisu asta?
Se prevede un week-end cu musafiri si am gasit ieri mascarpone la oferta..:thumleft:

#54 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 March 2013 - 12:21 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 20 March 2013 - 08:32 AM, a spus:

Bob, Cristina, fetelor, cam ce dimensiuni au tavile in care ati facut tiramisu asta?
Se prevede un week-end cu musafiri si am gasit ieri mascarpone la oferta..:cheers:


Eu zic sa il faci intr`o tava cam de 30/20.

#55 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 March 2013 - 06:24 PM

Multumesc Cerra !
Acum am masurat-o si pe-a mea. Cam asa e, 23/32.

Edit: Cristina, poti sa-mi spui si mie mai exact cum ai facut crema cu ciocolata amaruie?

#56 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 21 March 2013 - 06:09 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 20 March 2013 - 06:24 PM, a spus:

Multumesc Cerra !
Acum am masurat-o si pe-a mea. Cam asa e, 23/32.

Edit: Cristina, poti sa-mi spui si mie mai exact cum ai facut crema cu ciocolata amaruie?

Iulia tava mea are 28x19 cm ... cantitatile le-am dublat ,dar am pus si intr-o caserola separat ..

Nu am schimbat cu nimic reteta ,doar ca la inceput ,la crema de cioco, cand se amesteca laptele cu zahar si cacao pe foc ,eu am lasat pana a ajuns la punctul de fierbere ,am luat de pe foc ,am adaugat 200 grame de cioco neagra ,am amestecat pana s-a topit si apoi am adaugat untul exact ca in reteta. (precizez 200 gr cioco la reteta dublata de crema ,adica la 1 kg de mascarpone)

#57 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 March 2013 - 06:56 PM

Multumesc Cristina de raspuns.
Azi am gasit in Auchan si piscoturi cu cacao, am si-o ciocolata amaruie prin frigider, deci cred ca o s-o fac ca tine.
Sper sa nu iasa prea putin pentru tava mea...Imagine postata

#58 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 31 March 2013 - 06:12 PM

Iulia Nicoleta, abia acum am vazut ce ai scris. Cantitatea de crema obtinuta din ingredientele scrise in reteta ajunge si pentru o tava mare. Sper ca te-ai descurcat :)

#59 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 March 2013 - 08:48 PM

Bobbbbb!
Dupa un esec fulminat saptamana trecuta ( exclusiv vina mea), acu m-am razbunat.
Din avion:
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-115-13647556980407.jpg

Mai de aproape:
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-115-13647557081437.jpg

Si mai de apropape :) :
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-115-13647557459306.jpg

#60 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 31 March 2013 - 09:11 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 31 March 2013 - 08:48 PM, a spus:

Bobbbbb!
Dupa un esec fulminat saptamana trecuta ( exclusiv vina mea), acu m-am razbunat.
Din avion:

Mai de aproape:

Si mai de apropape :P :


:hug: :hungry: :notworthy: Wow, ce bine arata!!! Ma bucur tare mult ca ti-a iesit! Nu stiu ce s-a intamplat saptamana trecuta dar banuiesc ca ai invatat ceva daca ti-a iesit asa acum :)

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi