Forum Culinar: Tiramisu double chocolate - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiramisu double chocolate

#1 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 13 November 2012 - 11:10 PM

Tiramisu double chocolate

M-am gandit ca poate va place si voua ciocolata la fel de mult ca si consortului meu. Am gasit o reteta pe internet a unei tanti de prin SUA (nu-mi aduc aminte cum o cheama). Am modificat-o dupa bunul meu plac si a iesit ceva ce se cere in continuu de atunci :)
Ingrediente crema de ciocolata:
- 150 ml lapte
-3 linguri zahar pudra
-4 linguri cacao neagra
- 50 g unt

Ingrediente crema mascarpone:
- 4 galbenusuri
-80 g zahar vanilat pudra
-500 g mascarpone

Alte ingrediente:
- 28-30 piscoturi cu cacao
-300 ml cafea tare
-100 ml lichior cappucino
-cacao si ciocolata rasa pentru decor
Imagine postata
Bun...dumneaei este impricinata! Sa trecem la treaba!
Imagine postata

Imagine postata

Pentru inceput vom prepara crema de ciocolata. Intr-o cratita se pune laptele, zaharul pudra si cacao. Se omogenizeaza cu un tel. Cratita se pune pe aragaz si se amesteca in continuu pana cand crema devine vascoasa. Cratita se ia de pe foc si se adauga untul amestecand energic. Crema de ciocolata se lasa sa se raceasca. Intre timp pregatim crema de mascarpone.

Imagine postata

Se mixeaza cele patru galbenusuri cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema-spuma de un galben pal.

Imagine postata

Apoi adaugati mascarpone si mixati pana obtineti o crema fina.

Imagine postata

Imagine postata

Intre timp crema de ciocolata s-a racit. Crema de ciocolata se va mixa cu cea de mascarpone. Vom obtine o crema aerata, aproape ca si un mousse de ciocolata care se va pune la frigider pana cand se foloseste.

Imagine postata

Imagine postata

Amestecam cafeaua cu lichiorul si pregatim o tava dreptunghiulara pe care o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara. Apoi inmuiem piscoturile in amestecul de cafea si lichior si le aranjam in tava.

Imagine postata

Imagine postata

Se pune crema si apoi urmatorul rand de piscoturi. Vom avea doua straturi de piscoturi si doua straturi de crema. Ultimul va fi un strat de crema.
Tiramisu se inveleste cu hartia sau folia (am lasat-o un pic mai lunga in ambele parti) si se pune in frigider pentru cel putin 4 ore.

Imagine postata

Dupa ce tiramisu este gata, se scoate din tava si se pune pe un platou. Se pudreaza cu cacao si ciocolata rasa si se serveste.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 November 2012 - 11:13 PM

Hai hai!!! Nu ti se pare ca te cam intreci cu gluma??? Si tiramisu si toate alea....... nu mai poate omu' sa plece in delegatii ca vii cu idei crete! Bine ca nu-s gravida, ca aia eram! Sau erai.... veneam direct la tine la usa! :)
Arata superb! De ce nu te-ai inscris la concurs cu prezentarea / reteta asta??? :)

#3 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 13 November 2012 - 11:18 PM

Vezi postareaFoxyy, la 13 November 2012 - 11:13 PM, a spus:

Hai hai!!! Nu ti se pare ca te cam intreci cu gluma??? Si tiramisu si toate alea....... nu mai poate omu' sa plece in delegatii ca vii cu idei crete! Bine ca nu-s gravida, ca aia eram! Sau erai.... veneam direct la tine la usa! :)
Arata superb! De ce nu te-ai inscris la concurs cu prezentarea / reteta asta??? :)

Foxxy, multumesc!
Reteta asta e de prin august si nu am biletel pentru ea :)
M-am gandit ca poate o sa mai placa si altor ciocolatosi (la mine-n familie am grupul dependentilor de ciocolata :))
O sa fac in weekend alta reteta, special pentru concurs.

#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 November 2012 - 08:25 AM

Foarte foarte fain! :love7: Bravo Bobitä! Cum am o fereastra il execut ca am un amator de ciucalata :71:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 14 November 2012 - 09:43 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 November 2012 - 08:25 AM, a spus:

Foarte foarte fain! :(( Bravo Bobitä! Cum am o fereastra il execut ca am un amator de ciucalata :P

Multumesc! :love7: :71:
Mai am cateva retete faine dar inca nu am apucat sa le pun. Promit sa-mi fac timp! Poate va mai inspirati si voi pentru ca eu tot timpul ma inspir de la voi toate. :((

#6 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 November 2012 - 10:10 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 13 November 2012 - 11:10 PM, a spus:

Tiramisu double chocolate




Auuuuuuuuuuu viata meaaaaaaa cum poate sa arate de bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trecem in lista ciocolatoaselor. Cand il fac vin cu monstra. Eu oricum tre sa il fac double & double.

Bravo! :71: :love7:


#7 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 14 November 2012 - 10:24 AM

Vezi postareacerra, la 14 November 2012 - 10:10 AM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 13 November 2012 - 11:10 PM, a spus:

Tiramisu double chocolate




Auuuuuuuuuuu viata meaaaaaaa cum poate sa arate de bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trecem in lista ciocolatoaselor. Cand il fac vin cu monstra. Eu oricum tre sa il fac double & double.

Bravo! :) :love7:


:) Multumesc! Si eu musai sa fac joffre pt ca mandrul numai la asta se gandeste acum.Si eu o sa vin cu mostra :)

#8 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 14 November 2012 - 10:26 AM

Bine ai venit BDC! Arata absout delicios ce ai facut tu acolo! :love7:

#9 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 14 November 2012 - 10:35 AM

Vezi postareaCristina, la 14 November 2012 - 10:26 AM, a spus:

Bine ai venit BDC! Arata absout delicios ce ai facut tu acolo! :love7:

Multumesc, Cristina! :)
Ti-am admirat de curand fotografiile de primavara :) Mi-au placut mult!

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 November 2012 - 10:43 AM

mai intii de toate, recunosc ca sint o tiramisooholica si-am intrat pe propria-mi raspundere sa-mi fac pofta aici de dimineata. :)

bravo, coffee beans, :love7: ai reusit sa prepari un tiramisu revoltator de apetisant ! :)

as vrea sa incerc reteta vineri. de-aia ma intereseaza cum se comporta prajitura la taiatul cu forma cilindrica (apropos, ai uns-o cu ceva in prealabil ?) si cum fac s-o transbordez mai apoi pe farfuriute in momentul serviri, fara sa dau un rateu simbata. :)

#11 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 14 November 2012 - 10:56 AM

Vezi postareaDan@, la 14 November 2012 - 10:43 AM, a spus:

mai intii de toate, recunosc ca sint o tiramisooholica si-am intrat pe propria-mi raspundere sa-mi fac pofta aici de dimineata. :D

bravo, coffee beans, :) ai reusit sa prepari un tiramisu revoltator de apetisant ! :love7:

as vrea sa incerc reteta vineri. de-aia ma intereseaza cum se comporta prajitura la taiatul cu forma cilindrica (apropos, ai uns-o cu ceva in prealabil ?) si cum fac s-o transbordez mai apoi pe farfuriute in momentul serviri, fara sa dau un rateu simbata. :)

Dana, multumesc pentru aprecieri! :)
Eu am taiat cu forma chiar din margine. In momentul transbordarii pur si simplu am tras bucata cu tot cu forma inspre margine si apoi direct in farfurie :) Apoi am sters frumos farfuria cu un servetel.
Forma nu am uns-o cu nimic. S-a taiat perfect. :)

#12 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 November 2012 - 11:02 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 14 November 2012 - 10:24 AM, a spus:


:love7: Multumesc! Si eu musai sa fac joffre pt ca mandrul numai la asta se gandeste acum.Si eu o sa vin cu mostra :)


Eu deja am stabilit cum fac Tiramis`uul tau duble & duble si o sa il fac tot asa dreptunghiular sau patrat si o sa ii las o parte din crema separat sa ii pot imbraca marginile si o sa il tai patrate ptr ca altfel nu imi ajinge ptr tot poporul daca il fac asa minitortulet individual. Noi suntem multi in gasca si il voi taia asa cum am zis sa nu pierd nika din el (iara ar fi o mare problema ca o sa li`se para ca eu maninc mai mult decat ei adik ce ar ramane de la minitortulete).

O sa respect reteta ta doar ca o sa il tai patratele si la fiecare o sa pun cate un after eight mint.

Deja le vaddddddddddd :)

#13 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 November 2012 - 11:12 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 14 November 2012 - 10:56 AM, a spus:

Vezi postareaDan@, la 14 November 2012 - 10:43 AM, a spus:

mai intii de toate, recunosc ca sint o tiramisooholica si-am intrat pe propria-mi raspundere sa-mi fac pofta aici de dimineata. :D

bravo, coffee beans, :) ai reusit sa prepari un tiramisu revoltator de apetisant ! :)

as vrea sa incerc reteta vineri. de-aia ma intereseaza cum se comporta prajitura la taiatul cu forma cilindrica (apropos, ai uns-o cu ceva in prealabil ?) si cum fac s-o transbordez mai apoi pe farfuriute in momentul serviri, fara sa dau un rateu simbata. :)

Dana, multumesc pentru aprecieri! :love7:
Eu am taiat cu forma chiar din margine. In momentul transbordarii pur si simplu am tras bucata cu tot cu forma inspre margine si apoi direct in farfurie :) Apoi am sters frumos farfuria cu un servetel.
Forma nu am uns-o cu nimic. S-a taiat perfect. :D


multumesc frumos pt. explicatii. :)
tine-mi pumnii simbata, sa ajung cu poza tiramisului aici si nu la traume ! :D

#14 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 14 November 2012 - 11:32 AM

Vezi postareacerra, la 14 November 2012 - 11:02 AM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 14 November 2012 - 10:24 AM, a spus:


:) Multumesc! Si eu musai sa fac joffre pt ca mandrul numai la asta se gandeste acum.Si eu o sa vin cu mostra :love7:


Eu deja am stabilit cum fac Tiramis`uul tau duble & duble si o sa il fac tot asa dreptunghiular sau patrat si o sa ii las o parte din crema separat sa ii pot imbraca marginile si o sa il tai patrate ptr ca altfel nu imi ajinge ptr tot poporul daca il fac asa minitortulet individual. Noi suntem multi in gasca si il voi taia asa cum am zis sa nu pierd nika din el (iara ar fi o mare problema ca o sa li`se para ca eu maninc mai mult decat ei adik ce ar ramane de la minitortulete).

O sa respect reteta ta doar ca o sa il tai patratele si la fiecare o sa pun cate un after eight mint.

Deja le vaddddddddddd :)

Eu am facut numai pentru noi de forma asta. Cand am trimis familionului le-am lasat patrate pe aceleasi considerente :)
Ma bucur ca am putut sa te inspir si pe tine, cea care m-ai omorat cu tortul joffre (citez sotul-o mare provocare) :)

#15 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 14 November 2012 - 11:34 AM

Arata mag-ni-fic!

#16 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 14 November 2012 - 11:38 AM

Vezi postareaDan@, la 14 November 2012 - 11:12 AM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 14 November 2012 - 10:56 AM, a spus:

Vezi postareaDan@, la 14 November 2012 - 10:43 AM, a spus:

mai intii de toate, recunosc ca sint o tiramisooholica si-am intrat pe propria-mi raspundere sa-mi fac pofta aici de dimineata. :)

bravo, coffee beans, :D ai reusit sa prepari un tiramisu revoltator de apetisant ! :D

as vrea sa incerc reteta vineri. de-aia ma intereseaza cum se comporta prajitura la taiatul cu forma cilindrica (apropos, ai uns-o cu ceva in prealabil ?) si cum fac s-o transbordez mai apoi pe farfuriute in momentul serviri, fara sa dau un rateu simbata. :)

Dana, multumesc pentru aprecieri! :love7:
Eu am taiat cu forma chiar din margine. In momentul transbordarii pur si simplu am tras bucata cu tot cu forma inspre margine si apoi direct in farfurie :D Apoi am sters frumos farfuria cu un servetel.
Forma nu am uns-o cu nimic. S-a taiat perfect. :)


multumesc frumos pt. explicatii. :)
tine-mi pumnii simbata, sa ajung cu poza tiramisului aici si nu la traume ! :)

Ca sa nu mai ai emotii poti face ca si Cerrulina :D
Spor la treaba-asteptam fotografia!

#17 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 14 November 2012 - 11:39 AM

Vezi postareavali, la 14 November 2012 - 11:34 AM, a spus:

Arata mag-ni-fic!

:love7: Multumesc!

#18 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 November 2012 - 12:01 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 14 November 2012 - 11:32 AM, a spus:


Ma bucur ca am putut sa te inspir si pe tine, cea care m-ai omorat cu tortul joffre (citez sotul-o mare provocare) :love7:


Bag de seama ca ne`am omorat una pe alta :) eu stiu acum cum are gustul joffre`ul asa ca trebuie sa fac double &double taramisu`ul tau si tu invers si am rezolvat problema.

Sti ceva? cred ca pina nu il fac numai dau pe topicul asta nu de alta........... dar daca o sa ma mai chiorasc mult pe aici, imi vin ganduri tiramisoase si o sa visez si cu tiramissu ca si cu joffre o sa am pacate mari bag pe toti la clinica de diabet :))

#19 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 14 November 2012 - 01:25 PM

La ultima poza mi-a cazut glicemia pe jos! Imagine postata Ce apetisant!
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#20 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 November 2012 - 02:17 PM

minunat, Cristina, ce talentata esti!
cred ca ti-ai fericit jumatatea, bravo!

Dan@, n-am teama in ceea ce te priveste, sigur iti iese impecabil!

Cerra, gata ciocolatosul? deja faci planuri de atac? :scratch:

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi