Tiramisu double chocolate
#1
Postat 13 November 2012 - 11:10 PM
M-am gandit ca poate va place si voua ciocolata la fel de mult ca si consortului meu. Am gasit o reteta pe internet a unei tanti de prin SUA (nu-mi aduc aminte cum o cheama). Am modificat-o dupa bunul meu plac si a iesit ceva ce se cere in continuu de atunci
Ingrediente crema de ciocolata:
- 150 ml lapte
-3 linguri zahar pudra
-4 linguri cacao neagra
- 50 g unt
Ingrediente crema mascarpone:
- 4 galbenusuri
-80 g zahar vanilat pudra
-500 g mascarpone
Alte ingrediente:
- 28-30 piscoturi cu cacao
-300 ml cafea tare
-100 ml lichior cappucino
-cacao si ciocolata rasa pentru decor
Bun...dumneaei este impricinata! Sa trecem la treaba!
Pentru inceput vom prepara crema de ciocolata. Intr-o cratita se pune laptele, zaharul pudra si cacao. Se omogenizeaza cu un tel. Cratita se pune pe aragaz si se amesteca in continuu pana cand crema devine vascoasa. Cratita se ia de pe foc si se adauga untul amestecand energic. Crema de ciocolata se lasa sa se raceasca. Intre timp pregatim crema de mascarpone.
Se mixeaza cele patru galbenusuri cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema-spuma de un galben pal.
Apoi adaugati mascarpone si mixati pana obtineti o crema fina.
Intre timp crema de ciocolata s-a racit. Crema de ciocolata se va mixa cu cea de mascarpone. Vom obtine o crema aerata, aproape ca si un mousse de ciocolata care se va pune la frigider pana cand se foloseste.
Amestecam cafeaua cu lichiorul si pregatim o tava dreptunghiulara pe care o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara. Apoi inmuiem piscoturile in amestecul de cafea si lichior si le aranjam in tava.
Se pune crema si apoi urmatorul rand de piscoturi. Vom avea doua straturi de piscoturi si doua straturi de crema. Ultimul va fi un strat de crema.
Tiramisu se inveleste cu hartia sau folia (am lasat-o un pic mai lunga in ambele parti) si se pune in frigider pentru cel putin 4 ore.
Dupa ce tiramisu este gata, se scoate din tava si se pune pe un platou. Se pudreaza cu cacao si ciocolata rasa si se serveste.
#2
Postat 13 November 2012 - 11:13 PM
Arata superb! De ce nu te-ai inscris la concurs cu prezentarea / reteta asta???
#3
Postat 13 November 2012 - 11:18 PM
Foxyy, la 13 November 2012 - 11:13 PM, a spus:
Arata superb! De ce nu te-ai inscris la concurs cu prezentarea / reteta asta???
Foxxy, multumesc!
Reteta asta e de prin august si nu am biletel pentru ea
M-am gandit ca poate o sa mai placa si altor ciocolatosi (la mine-n familie am grupul dependentilor de ciocolata )
O sa fac in weekend alta reteta, special pentru concurs.
#4
Postat 14 November 2012 - 08:25 AM
#5
Postat 14 November 2012 - 09:43 AM
Lapona Enigel, la 14 November 2012 - 08:25 AM, a spus:
Multumesc!
Mai am cateva retete faine dar inca nu am apucat sa le pun. Promit sa-mi fac timp! Poate va mai inspirati si voi pentru ca eu tot timpul ma inspir de la voi toate.
#6
Postat 14 November 2012 - 10:10 AM
#7
Postat 14 November 2012 - 10:24 AM
#8
Postat 14 November 2012 - 10:26 AM
#9
Postat 14 November 2012 - 10:35 AM
#10
Postat 14 November 2012 - 10:43 AM
bravo, coffee beans, ai reusit sa prepari un tiramisu revoltator de apetisant !
as vrea sa incerc reteta vineri. de-aia ma intereseaza cum se comporta prajitura la taiatul cu forma cilindrica (apropos, ai uns-o cu ceva in prealabil ?) si cum fac s-o transbordez mai apoi pe farfuriute in momentul serviri, fara sa dau un rateu simbata.
#11
Postat 14 November 2012 - 10:56 AM
Dan@, la 14 November 2012 - 10:43 AM, a spus:
bravo, coffee beans, ai reusit sa prepari un tiramisu revoltator de apetisant !
as vrea sa incerc reteta vineri. de-aia ma intereseaza cum se comporta prajitura la taiatul cu forma cilindrica (apropos, ai uns-o cu ceva in prealabil ?) si cum fac s-o transbordez mai apoi pe farfuriute in momentul serviri, fara sa dau un rateu simbata.
Dana, multumesc pentru aprecieri!
Eu am taiat cu forma chiar din margine. In momentul transbordarii pur si simplu am tras bucata cu tot cu forma inspre margine si apoi direct in farfurie Apoi am sters frumos farfuria cu un servetel.
Forma nu am uns-o cu nimic. S-a taiat perfect.
#12
Postat 14 November 2012 - 11:02 AM
boabe de cafea, la 14 November 2012 - 10:24 AM, a spus:
Multumesc! Si eu musai sa fac joffre pt ca mandrul numai la asta se gandeste acum.Si eu o sa vin cu mostra
Eu deja am stabilit cum fac Tiramis`uul tau duble & duble si o sa il fac tot asa dreptunghiular sau patrat si o sa ii las o parte din crema separat sa ii pot imbraca marginile si o sa il tai patrate ptr ca altfel nu imi ajinge ptr tot poporul daca il fac asa minitortulet individual. Noi suntem multi in gasca si il voi taia asa cum am zis sa nu pierd nika din el (iara ar fi o mare problema ca o sa li`se para ca eu maninc mai mult decat ei adik ce ar ramane de la minitortulete).
O sa respect reteta ta doar ca o sa il tai patratele si la fiecare o sa pun cate un after eight mint.
Deja le vaddddddddddd
#13
Postat 14 November 2012 - 11:12 AM
boabe de cafea, la 14 November 2012 - 10:56 AM, a spus:
Dan@, la 14 November 2012 - 10:43 AM, a spus:
bravo, coffee beans, ai reusit sa prepari un tiramisu revoltator de apetisant !
as vrea sa incerc reteta vineri. de-aia ma intereseaza cum se comporta prajitura la taiatul cu forma cilindrica (apropos, ai uns-o cu ceva in prealabil ?) si cum fac s-o transbordez mai apoi pe farfuriute in momentul serviri, fara sa dau un rateu simbata.
Dana, multumesc pentru aprecieri!
Eu am taiat cu forma chiar din margine. In momentul transbordarii pur si simplu am tras bucata cu tot cu forma inspre margine si apoi direct in farfurie Apoi am sters frumos farfuria cu un servetel.
Forma nu am uns-o cu nimic. S-a taiat perfect.
multumesc frumos pt. explicatii.
tine-mi pumnii simbata, sa ajung cu poza tiramisului aici si nu la traume !
#14
Postat 14 November 2012 - 11:32 AM
cerra, la 14 November 2012 - 11:02 AM, a spus:
boabe de cafea, la 14 November 2012 - 10:24 AM, a spus:
Multumesc! Si eu musai sa fac joffre pt ca mandrul numai la asta se gandeste acum.Si eu o sa vin cu mostra
Eu deja am stabilit cum fac Tiramis`uul tau duble & duble si o sa il fac tot asa dreptunghiular sau patrat si o sa ii las o parte din crema separat sa ii pot imbraca marginile si o sa il tai patrate ptr ca altfel nu imi ajinge ptr tot poporul daca il fac asa minitortulet individual. Noi suntem multi in gasca si il voi taia asa cum am zis sa nu pierd nika din el (iara ar fi o mare problema ca o sa li`se para ca eu maninc mai mult decat ei adik ce ar ramane de la minitortulete).
O sa respect reteta ta doar ca o sa il tai patratele si la fiecare o sa pun cate un after eight mint.
Deja le vaddddddddddd
Eu am facut numai pentru noi de forma asta. Cand am trimis familionului le-am lasat patrate pe aceleasi considerente
Ma bucur ca am putut sa te inspir si pe tine, cea care m-ai omorat cu tortul joffre (citez sotul-o mare provocare)
#16
Postat 14 November 2012 - 11:38 AM
Dan@, la 14 November 2012 - 11:12 AM, a spus:
boabe de cafea, la 14 November 2012 - 10:56 AM, a spus:
Dan@, la 14 November 2012 - 10:43 AM, a spus:
bravo, coffee beans, ai reusit sa prepari un tiramisu revoltator de apetisant !
as vrea sa incerc reteta vineri. de-aia ma intereseaza cum se comporta prajitura la taiatul cu forma cilindrica (apropos, ai uns-o cu ceva in prealabil ?) si cum fac s-o transbordez mai apoi pe farfuriute in momentul serviri, fara sa dau un rateu simbata.
Dana, multumesc pentru aprecieri!
Eu am taiat cu forma chiar din margine. In momentul transbordarii pur si simplu am tras bucata cu tot cu forma inspre margine si apoi direct in farfurie Apoi am sters frumos farfuria cu un servetel.
Forma nu am uns-o cu nimic. S-a taiat perfect.
multumesc frumos pt. explicatii.
tine-mi pumnii simbata, sa ajung cu poza tiramisului aici si nu la traume !
Ca sa nu mai ai emotii poti face ca si Cerrulina
Spor la treaba-asteptam fotografia!
#18
Postat 14 November 2012 - 12:01 PM
boabe de cafea, la 14 November 2012 - 11:32 AM, a spus:
Ma bucur ca am putut sa te inspir si pe tine, cea care m-ai omorat cu tortul joffre (citez sotul-o mare provocare)
Bag de seama ca ne`am omorat una pe alta eu stiu acum cum are gustul joffre`ul asa ca trebuie sa fac double &double taramisu`ul tau si tu invers si am rezolvat problema.
Sti ceva? cred ca pina nu il fac numai dau pe topicul asta nu de alta........... dar daca o sa ma mai chiorasc mult pe aici, imi vin ganduri tiramisoase si o sa visez si cu tiramissu ca si cu joffre o sa am pacate mari bag pe toti la clinica de diabet )
#19
Postat 14 November 2012 - 01:25 PM
#20
Postat 14 November 2012 - 02:17 PM
cred ca ti-ai fericit jumatatea, bravo!
Dan@, n-am teama in ceea ce te priveste, sigur iti iese impecabil!
Cerra, gata ciocolatosul? deja faci planuri de atac?