Va mai amintiti de tortul Danezei ''Broscuta testoasa''?(multumesc Daneza superba idee)
Iata cum l-am facut eu
[attachment=0]BEATRICE & ANDU2009 (10).JPG[/attachment]
Am facut doi copii foarte fericiti nepotelul de 3 ani si bebelul (proprietate personala)
Am facut un pandispan din 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina esenta de vanilie.Am copt pe hirie de copt,am scos pe un servet umed ,l-am taiat in doua(am facut astfel 2 rulade)am rulat repede pe lung(daca rulam pe lat imi ieseau felii mai mari de rulada,si eu am vrut asa mai maruntele)am umplut cu gem de capsuni,am rulat din nou si cund s-au racit am taiat in felii de 1,5 cm.Am pus intr-un lighean o folie de plastic (de la o punga' fiindca pelicula film are riscul sa mi se lipeasca si sa se smotoceasca putin la scos).Am dispus dinspre centrul formei feliile de rulada tapetind astfel vasul.
Am umplut cu tort diplomat reteta mea:500gr frisca(batuta bat),300gr zahar,250 ml.lapte 4-5 linguri de gelatina(muiata cu apa,dizolvata la bain marin),1 lingura de faina,fructe(mie-mi plac,ananas si portocale,stafide).Amestec gelatina calduta cu 2 linguri de frisca,crema:frec galbenusele cu zaharul pina se albesc,adaug laptele,dau in clocot amestecind cu telul para,adaug si faina( un pic muiata cu lapte)cind se ingroasa pun stafidele si iau de pe foc,las sa se raceasca acoperit cu o pelicula(ca sa nu faca ,crusta).Albusele batute bat.In crema calduta incorporez gelatina dizolvata,adaug si spuma de albuse,si la urma frisca cu miscari usoare de sus in jos ca la chec (,ca sa nu stricam spuma)adaug fructele taiate cubulete si bine scurse de zeama,stafidele muiate.Si gata aceasta reteta o fac eu dintodeauna,e ieftina si buna si nu am avut niciodata surprize cu ea(marturisesc ca uneori am pus chiar mai putina frisca decit prevede reteta)
Revenind la biata noastra broscuta ,am turnat crema de diplomat in lighenasul tapetat cu felii de rulada dupa
cum v-am povestit,am acoperit cu piscoturi(dar se poate si cu o foaie de pandispan),am acoperit cu folie si am dat la rece pina a doua zi.Restul e istorie....
Multumesc Danezei pt idee,sper ca v-a facut si voua placere sa revedeti broscuta