Savarine de cofetarie
#21
Postat 10 December 2012 - 09:10 PM
Au crescut in tava, dar cand am scos tava din cuptor s-au desumflat, s-au redus la jumatate!
Au fost gustoase oricum, dar nu foarte crescute.
Acum de Sarbatori o sa incerc si reteta asta cu faina si pesmet.
#22
Postat 10 December 2012 - 11:37 PM
Ioana, la 09 December 2012 - 07:32 PM, a spus:
Si varianta mea integrala si mai light.
Arata bine si astea! Eu cand fac prajituri de cofetarie nu ma chinui sa fac light, le fac in varianta clasica si imi fac pohta dupa care imi urnesc bombeul la sala. Asta-i partea care nu-mi place Ai pus frisca normala, lichida?
ralesu, la 10 December 2012 - 09:10 PM, a spus:
Au crescut in tava, dar cand am scos tava din cuptor s-au desumflat, s-au redus la jumatate!
Au fost gustoase oricum, dar nu foarte crescute.
Acum de Sarbatori o sa incerc si reteta asta cu faina si pesmet.
Eu iti tin pumnii sa iti iasa. Trick-ul e sa fie moale aluatul, sa pui ceva mai mult lapte caldut, caci pesmetul absoarbe mai mult lichid ca faina si sa lasi foarte bine la crescut. Daca ai nelamuriri, intreaba. Eu sper sa iti pot fi de folos.
#23
Postat 11 December 2012 - 09:06 AM
#24
Postat 11 December 2012 - 05:44 PM
#25
Postat 13 December 2012 - 05:50 AM
Lapona Enigel, la 08 December 2012 - 06:56 PM, a spus:
In primul si in primul rand: sincere felictari pentru reusita bine meritata! Ma bucur din inima pentru tine!
...
Multumesc, Lapona. Asa e, nu ne-am mai auzit de ceva vreme, caci m-am apucat de sport si n-am mai avut chiar asa timp de prajiturit. Reusita e intr-adevar binemeritata dupa cat am muncit pentru asta (na, ca ma laud,caci nu-mi incap in piele de bucurie) este obtinerea centurii negre, primul dan, la karate - stilul shorin-ryu (pun poze la Ne laudam...)
Am facut si savarinele.
Am mai facut si-n trecut, dar doar cu pesment. In schimb ale tale sunt excelente !!! Cele mai bune ever, reteta e deja trecuta in caietul cu cele mai bune prajituri . Barbata-miu nu mai contenea cu calificativele: "ce bineeee arata ! " si " le dai clasa si alora din tara, si astora de aici".
Ingredientele aceleasi ca la tine, am cernut faina+pesmetul de 2 ori. Am uns formele in doi timpi si trei miscari cu pasta pentru tavi pe care am postat-o aici, si din care au iesit cu usurinta dupa coacere. Am facut si poze pas-cu-pas, sper ca nu te superi ca le inserez aici:
Le-am lasat la dospit in forme cam 25-30 min, daca nu ma uitam la ele, dadeau pe afara.
Coapte, maxim 30 min, ultimile 10 min. le-am acoperit cu folie de Al, sa nu se maroneasca prea tare.
Scoase la racit pe gratar
Inspiropate si umplute cu frisca, capacul l-am pensulat cu gem de capsuni, trecut prin sita ca sa elimin samburii si usor incalzit.
Si ale mele, tot imense.
Multumesc pentru reteta.
#26
Postat 13 December 2012 - 03:42 PM
Cum sa ma supar mah ca pui pozele aici? Pai? Invit pe toata lumea sa o faca, din toate unghiurile si pozitiile!!! Hai cu savarina neamule, care mai doreste, care mai pofteste?
Mii de felicitari pentru centura! Eu am multi prieteni care fac sporturi de genul si yoga si am invatat mult de la ei. Am vrut mereu sa ma ocup si eu de un sport unde sa invat autoaparare, dar pana la urma tot de dans de societate m-am apucat:) Minunata combinatia savarine-sport!
#27
Postat 13 December 2012 - 04:42 PM
#28
Postat 13 December 2012 - 06:47 PM
#29
Postat 13 December 2012 - 06:50 PM
#30
Postat 13 December 2012 - 07:29 PM
Lapona Enigel, la 13 December 2012 - 06:47 PM, a spus:
zic, cum sa nu. Dar sunt sigura ca o sa iasa bine. Am facut si rulada de la tine si mi-a iesit buna, deci nu am emotii.
Si Sf Stefan e cand a zis Foxyy, pe 27 dec.
#31
Postat 17 December 2012 - 03:20 PM
Imagini atasate
#32
Postat 17 December 2012 - 05:22 PM
#33
Postat 28 December 2012 - 04:05 AM
Au fost bune, dar am gresit eu undeva pentru ca nu au foarte pufoase asa cum m-as fi asteptat. Am sa perseverez
#34
Postat 05 January 2013 - 12:31 AM
In rest arata tare bine. Sper ca s-au mancat, totusi?
#35
Postat 05 January 2013 - 02:24 PM
#37
Postat 14 July 2019 - 05:58 PM
Lapona Enigel, la 08 December 2012 - 05:27 PM, a spus:
Dati la cuptorul incins si coaceti la foc potrivit, cam intre jumatate de ora si trei sferturi de ora, in functie de cuptor. Fiti cu ochii pe ele sa nu le bronzati prea tare, cum am facut eu.
Cand le ai cu teoria...
Sau: cand faci totul perfect si te-neci ca tiganu la mal
Acum, sa nu credeti ca nu s-au halit in doi timpi si trei miscari.
Runda doi:
Comentariile degustatorilor:
"Prea misto!""Bai, ej nebun?""Nici pe vremea lu' Nea Nicu nu se gaseau din astea!"
" Fata, tu deci de ce te-ai facut prodfa, de fapt? " Mi-a placut asta.
Zau, prea simplu, prea rapid, prea gustos!
#38
Postat 14 July 2019 - 07:48 PM
#39
Postat 15 July 2019 - 12:19 PM
#40
Postat 15 July 2019 - 11:39 PM