Prima varianta, cea gustata prima data la Bruna
Ingrediente
200 gr alune
200 gr zahar
3 oua
100 gr unt
o lingura de ulei din seminte
1 ceasca de cafea de lapte
200 gr faina + 8 gr praf de copt
Eu am amestecat alunele in Thermomix, ar fi trebuit sa le mai amestec ca sa iasa ca cea a Brunei dar mie imi place si asa pentru ca se simt bucatelele de alune

Am batut spuma ouale cu zaharul in Kenwood

Am adaugat alunele amestecind incet

Am adaugat untul topit amestecat cu uleiul si apoi laptele

La sfirsit am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am varsat compozitia in forma de 24 de cm de diametru si deasupra am varsat un strat subtire de zahar

Am copt-o 45 de minute la 180°C

sectiune

Dupa ce am postat-o pe forumul italian dintr-o discutie intr-alta s-a nascut ideea de a inlocui untul cu ciocolata, idee fantastica, de atunci numai asa o fac, si mai buna
A doua varianta, cu ciocolata in loc de unt
Ingrediente
200 gr alune
200 gr zahar
3 oua
100 gr ciocolata amaruie
o lingura de ulei din seminte
1 ceasca de cafea de lapte
200 gr faina+15 gr praf de copt
Am batut ouale cu zaharul in Kenwood, am amestecat incet incet adaugind pe rind uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt

La sfirsit am adaugat ciocolata si alunele macinate in Thermomix

In forma

Sectiunea, foarte buna, moale, umeda atit cit trebuie

Aseara am refacut-o in varianta de sarbatoare, am taiat-o in 3, am insiropat straturile cu ratafia de champagne (un lichior tipic zonei Champagne) si am pus intre ele ganasche de ciocolata cu lapte (am incalzit 300 de ml de smintina lichida pe care am amestecat-o cu 400 de gr de ciocolata cu lapte Lindt) am racit-o in Fresco si pus-o intre straturi, ce a ramas am pus deasupra si am facut numarul cu simburi de rodie

excelenta