
Am gasit reteta in ultimul numar al revistei "Alice cucina".
Ca idee in plus, m-am gandit sa decorez cativa, de proba, cu inimioare de zahar. Nu stiam cum se comporta la cuptor si de aceea am facut doar 3. Oricum ar fi, nu i-as fi ornat pe toti si de aceea nu va sfatuiesc sa faceti decat asa vreo 2-3. De mancat sunt buni natur, fara altceva pe ei.
Ingrediente pentru circa 47 de biscuiti:
200 gr faina
50 gr amidon de porumb
180 gr unt moale
200 gr zahar brun
1 ou
1 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de sare
60 gr cacao amara
Se amesteca bine la mixer untul moale taiat bucatele, zaharul si oul, pana ce rezulta o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.


Se adauga faina cernuta impreuna cu amidonul, sarea si praful de copt si se amesteca in continuare.

Cacaua se cerne, se adauga apoi la restul ingredientelor si se amesteca pana ce este absorbita de aluat.


Se formeaza o bila de aluat, se inveleste in folie transparenta si se pune la frigider pentru circa 2 ore (eu am lasat 3 ore).
Se intinde o foaie de aluat pe o suprafata infainata si se taie biscuitii cu ajutorul unei forme (inimioara in acest caz). Eu nu am intins tot aluatul deodata, l-am taiat in 3 parti. In timp ce intindeam prima foaie, restul aluatului l-am lasat in frigider. La intins aluatul, m-am ajutat si de o bucata de hartie de copt (am pus-o deasupra aluatului).
Se pun biscuitii pe tava acoperita cu hartie de copt, se dau la cuptor la 190 de grade (cuptor preincalzit) pentru circa 8-10 minute.

Se lasa la racit complet, apoi se servesc.


