Din moment ce respecta cantitatea in grame nu volume adica din cantitatea totala jumatate faina integrala si jumatate tarate de ovaz, inseamna ca:
Putem folosii aluatul la paine ( cornuri,briose) la produse de patiserie, tarte etc.
Putem sa combinam cu orice fel de grasimi.
Acum sa va prezint Briosele mele.
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602463833837.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602463833837.jpg)
Sectiunea caldutza nu fierbinte
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602463962639.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602463962639.jpg)
mai aproape
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602464167255.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602464167255.jpg)
Reusita acestiu aluat,o veti obtine doar daca nu va abateti cu nimik de la reteta pusa de mine. Modificarile va apartin, insa fara dreptul de a spune ca nu sunteti multumiti.
Ingrediente:
200 gr faina integrala bob de grau intreg
200 gr tarate de ovaz rasnite fin (in rasnita de cafea)
120 gr gluten de grau
60 gr drojdie proaspata
350 ml apa calduta
3-4 linguri ulei de masline
1 lingura de supa plina cu sare
ulei de masline ptr uns aluatul
Mod de preparare:
Eu folosesc malaxorul ptr framantare , dar este valabil si ptr framantatul manual modul de preparare.
Se pune in bol faina, glutenul, taratele si se amesteca bine, se face un cuib in faina, se pune apa calduta apoi drojdia faramitata si se lasa putin sa stea sa faca balonase drojdia, apoi se adauga uleiul si sarea. Framantam aluatul pina se aduna, il lasam sa stea 10 minute, apoi il framantam iarasi pina il simtim la mina ca este pufos si nu se mai lipeste de vas.
Aluatul daca respectati reteta, nu va fi lipicios si il veti scoate foarte usor din vas.
am facut gaurici cu degetul sa vedeti consistenta aluatului
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602462468602.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602462468602.jpg)
Se vede clar de cata faina avem nevoie ptr intins
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-1360246254072.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-1360246254072.jpg)
Intindem aluatul in forma unui patrat/dreptunghi si verificam sub aluat sa mai punem cateva fire de faina
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602462624198.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602462624198.jpg)
Cam asa de subtire trebuie sa fie
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602462795415.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602462795415.jpg)
stropim aluatul cu ulei si incepem dintr`un capat al aluatului si rulam cat putem de strans si cat mai egal sa fie sulul
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-1360246291657.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-1360246291657.jpg)
masuram in asa fel sa ne iese 12 bucati
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-1360246302631.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-1360246302631.jpg)
una bucata
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602463109115.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602463109115.jpg)
luam aluatul in mana si incepem sa bagam marginile inspre mijloc si pe o parte si pe cealalta (si pe fata si pe dos)
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602463256289.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602463256289.jpg)
punem bucata in forma de briosa si apasam cu degetul in mijlocul ei
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602463368992.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602463368992.jpg)
cele 12 briose puse la crescut pensulate cu putin ulei deasupra si acoperite cu un prosop si lasam la crescut la loc cald cam 30-45 min depinde cat de cald este in bucatarie
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602463447557.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602463447557.jpg)
crescute arata cam asa dupa timpul expirat
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602463538227.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602463538227.jpg)
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602463632747.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602463632747.jpg)
Le punem cu grija in cuptorul preincalzit la 180 grade ptr 1h apoi daca doriti asa putin mai rumene, mariti focul la 200grade ptr 10 min. Este foarte importanta temperatura ptr ca in combinatia asta, cresc afara in cuptor foarte putin aluaturile astea 50/50, si se umbla usurel cu ele sa nu descreasca.
Le punem pe un gratar la racit . Le servim cu ce dorim noi, preferabil la mic dejun (se pot incalzii la MO a doua zi 1/2 min la 700wati.
Au o cojita subtire si putin crocanta si un miez moale si pufos. Dupa racire, se pastreaza in punga de plastic.
Cam atata cantareste o briosa
![Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13602464275168.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2013/post-1316-13602464275168.jpg)
Pofta mare la mic dejun !