Forum Culinar: Ciambelle - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ciambelle

#1 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 December 2009 - 03:12 AM

Am mancat aceasta paine-covrig de la cineva si mi-a placut foarte tare. Datorita discutiei cu Adriana de aici am aflat si reteta care este foarte simpla iar produsul finit seamana foarte bine cu un covrig (aceeasi textura). Am injumatatit cantitatile gasite in acest link http://www.italianfoodforever.com/iff20 ... &Itemid=65 iar unitatea de masura este cana de 250 ml.
Ingrediente:
2,5 de apa calduta
5 cani de faina alba (pot intra 5,5)
1 lingura de drojdie uscata
1 ligurita de zahar
1 ligurita de sare
2 linguri cu ulei de masline
2 lingurite de seminte de anise (eu m-am chinuit sa scot aceste seminte din steluta de anise).

Imagine postata

Se dizolva drojdia in apa, ulei si zahar timp de 10 minute apoi adaugam aceasta mixtura in faina amestecata in prealabil cu sare si semintele de anise.
Imagine postata
Se framanta aluatul si se lasa la crescut o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Imagine postata

Dupa ce a crescut, se formeaza covrigii/inele
Imagine postata
care se pun la in apa care fierbe cateva secunde. Cand se ridica la suprafata se scot pe un prosop si se lasa un pic sa se zvante (cam 2-3 minute).
Imagine postata
Imagine postata
Apoi, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt, si se coc la o temperatura de 180grade C timp de 30-40 minute
Imagine postata

Simplu ca "buna ziua" si un rezultat deosebit de...gustos.
Imagine postata

Adriana
iti multumesc mult. :hungry:

#2 Useril este offline   AdaT 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 19 December 2009 - 04:01 AM

Saru'mana Huvi!
Abia astept sa ii fac... cred ca in ajun de Craciun, ca sa atraga colindatorii... :drool:

Pupici si ai de grija! :hungry:

#3 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 December 2009 - 01:16 PM

AdaT a spus:

Saru'mana Huvi!
Abia astept sa ii fac... cred ca in ajun de Craciun, ca sa atraga colindatorii... ;)

Pupici si ai de grija! ;)

O sa iti placa (mai ales ca ai faina faina ;)

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2009 - 01:35 PM

Huvi a spus:

Adriana
iti multumesc mult. ;)

Ma bucur mult ca i-am dat de capat retetei, le-au gustat si persoanele la care le mincasesi tu?
O sa le incerc si eu ca-s tare simple.

#5 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 19 December 2009 - 03:21 PM

trebuie sa fie tare buni :pupic:

sunt un fel de '' taralli '' care pot fi din Puglia sau Lazio . reteta zice seminte de fenicul dar cred ca si cu anason sunt bune , pot fi consumate oricand ,seamana cu '' pesmetii '' ''posmegii'' sau cum or mai fi chemati :)
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#6 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 December 2009 - 04:06 AM

Adriana, unul dintre baieti a mancat si a zis ca-i exact ca la mama lui. Nu pusesem eu suficiente seminte de anason, dar mi-am facut provizii si zilele acestea repet reteta.
Nicoleta ai dreptate caci in reteta gasita de mine sunt seminte de fenicul. Eu am mancat cu seminte de anason si mi-a placut aroma lor. Abia astept sa repet reteta ca-i buna tare.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2009 - 02:21 PM

Splendid, ai vazut ca ai reusit? :love7:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi