Am mancat aceasta paine-covrig de la cineva si mi-a placut foarte tare. Datorita discutiei cu Adriana de aici am aflat si reteta care este foarte simpla iar produsul finit seamana foarte bine cu un covrig (aceeasi textura). Am injumatatit cantitatile gasite in acest link http://www.italianfoodforever.com/iff20 ... &Itemid=65 iar unitatea de masura este cana de 250 ml.
Ingrediente:
2,5 de apa calduta
5 cani de faina alba (pot intra 5,5)
1 lingura de drojdie uscata
1 ligurita de zahar
1 ligurita de sare
2 linguri cu ulei de masline
2 lingurite de seminte de anise (eu m-am chinuit sa scot aceste seminte din steluta de anise).
Se dizolva drojdia in apa, ulei si zahar timp de 10 minute apoi adaugam aceasta mixtura in faina amestecata in prealabil cu sare si semintele de anise.
Se framanta aluatul si se lasa la crescut o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, se formeaza covrigii/inele
care se pun la in apa care fierbe cateva secunde. Cand se ridica la suprafata se scot pe un prosop si se lasa un pic sa se zvante (cam 2-3 minute).
Apoi, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt, si se coc la o temperatura de 180grade C timp de 30-40 minute
Simplu ca "buna ziua" si un rezultat deosebit de...gustos.
Adriana
iti multumesc mult.
Pagina 1 din 1
Ciambelle
#2
Postat 19 December 2009 - 04:01 AM
Saru'mana Huvi!
Abia astept sa ii fac... cred ca in ajun de Craciun, ca sa atraga colindatorii...
Pupici si ai de grija!
Abia astept sa ii fac... cred ca in ajun de Craciun, ca sa atraga colindatorii...
Pupici si ai de grija!
#3
Postat 19 December 2009 - 01:16 PM
AdaT a spus:
Saru'mana Huvi!
Abia astept sa ii fac... cred ca in ajun de Craciun, ca sa atraga colindatorii...
Pupici si ai de grija!
Abia astept sa ii fac... cred ca in ajun de Craciun, ca sa atraga colindatorii...
Pupici si ai de grija!
O sa iti placa (mai ales ca ai faina faina
#4
Postat 19 December 2009 - 01:35 PM
Huvi a spus:
Adriana
iti multumesc mult.
iti multumesc mult.
Ma bucur mult ca i-am dat de capat retetei, le-au gustat si persoanele la care le mincasesi tu?
O sa le incerc si eu ca-s tare simple.
#5
Postat 19 December 2009 - 03:21 PM
trebuie sa fie tare buni
sunt un fel de '' taralli '' care pot fi din Puglia sau Lazio . reteta zice seminte de fenicul dar cred ca si cu anason sunt bune , pot fi consumate oricand ,seamana cu '' pesmetii '' ''posmegii'' sau cum or mai fi chemati
sunt un fel de '' taralli '' care pot fi din Puglia sau Lazio . reteta zice seminte de fenicul dar cred ca si cu anason sunt bune , pot fi consumate oricand ,seamana cu '' pesmetii '' ''posmegii'' sau cum or mai fi chemati
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)
#6
Postat 21 December 2009 - 04:06 AM
Adriana, unul dintre baieti a mancat si a zis ca-i exact ca la mama lui. Nu pusesem eu suficiente seminte de anason, dar mi-am facut provizii si zilele acestea repet reteta.
Nicoleta ai dreptate caci in reteta gasita de mine sunt seminte de fenicul. Eu am mancat cu seminte de anason si mi-a placut aroma lor. Abia astept sa repet reteta ca-i buna tare.
Nicoleta ai dreptate caci in reteta gasita de mine sunt seminte de fenicul. Eu am mancat cu seminte de anason si mi-a placut aroma lor. Abia astept sa repet reteta ca-i buna tare.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1