Chiftelute cu linte si ciuperci
1 cana de linte rosie
4-6 catei usturoi
1 ceapa
1 vanata medie
1/2 cana ciuperci
patrunjel
sare, piper
Se fierbe lintea 20 min. Cand e gata se strecoara si se scurge foarte bine.
Ceapa si usturoiul se toaca fin si se calesc la foc mic. Se adauga ciupercile, taiate marunt si se mai lasa pe foc pana se inmoie toate legumele.
Vinata se taie felii si se da sub grilul cuptorului. Cand e gata se da prin blender impreuna cu lintea scursa.
Se amesteca cu ceapa si ciupercile, se adauga patrunjel, sare si piper si se formeaza chiftelute.
Ale mele au fost cam moi pentru ca nu am scurs prea bine lintea. Dar chiar daca campozitia e mai moale, se lasa in frigider 30 min si se mai intareste.
Se dau la cuptorul incins, la foc mare, 20 min. sau cat e nevoie. Noi le-am mancat cu paste si sos de rosii, dar mi-au placut mai mult pe paine prajita
Pagina 1 din 1
Chiftelute cu linte si ciuperci si vinete
#1
Postat 17 February 2013 - 03:19 PM
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#2
Postat 17 February 2013 - 10:44 PM
Imi plac retetele tale cu legume, linte rosie am luat, tre sa caut o vinata
#3
Postat 18 February 2013 - 12:31 AM
Aura, imi plac chiftelele tale, doar eu sunt fan chiftele in orice varianta!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4
Postat 18 February 2013 - 01:54 AM
ma bucur ca va plac
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1