Ingrediente:
- vinete
- sare proaspat rîsnita
- busuioc proaspat, tocat grob
- sos de rosii, preparat dupa placul inimii
- mozzarella feliata
- ulei de masline
- paste fierte al dente, spre tari chiar
Am feliat vinetele, le-am stropit cu putin ulei de masline, am rîsnit sare de Himalaya deasupra,
am presarat busuiocul grob tocat si am dat tava în cuptorul preîncalzit la 220 °C setat pe functiunea gril,
direct sub gratarul cuptorului. Se rumenesc rapid, nu se lasa pîna se înmoaie de tot.
Apoi am lasat la racit, pîna am hotarît ce fac cu ele
Daca tot m-a palit inspiratia, m-am apucat de sosul de rosii.
L-am facut ca aici. Simplu. În plus am adaugat ceva usturoi.
Între timp am înmuiat si pastele, doar atît cît sa fie putin elastice, deci mai tari decît al dente,
cum le servesc. Am amestecat pastele cu sos, le-am repartizat într-un vas termorezistent,
iar deasupra am asezat feliile de vinete si mozzarella.
Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200°C pîna s-a rumenit mozzarella.
Delicios!